Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Brailko un Namiķe Kambodžā sasniedz pamatturnīru

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Brailko un Namiķe Kambodžā sasniedz pamatturnīru
Anete Namiķe (no kreisās) un Varvara Brailko. Foto: Beach Box Gepardi

Latvijas pludmales volejbolistes Varvara Brailko un Anete Namiķe Kambodžā sasniegušas Pasaules kausa tūres vienas zvaigznes posma pamatturnīru. Latvietes vienīgajā kvalifikācijas mačā pieveica Rumānijas duetu.

Varvarai Brailko un Anetei Namiķei šis ir pirmais starptautiskais turnīrs šajā sezonā. Lai iekļūtu pamatturnīrā, vajadzēja pārvarēt kvalifikāciju, bet latvietes to sāka vien no izšķirošās, otrās kārtas. Par vietu pamatturnīrā vajadzēja cīnīties pret rumānietēm Juanu Aleksandru Ordenu un Beatu Vaidu. Viņas kvalifikācijas pirmajā kārtā pārliecinoši apspēlēja Kanādas duetu ar 2-0 (21:14, 21:16).

Spēli dueti sāka ar cīņu punkts punktā, bet tad Brailko un Namiķe veica pirmo izrāvienu, gūstot piecus punktus pēc kārtas (9:4). Turpinājumā spēle atkal izlīdzinājās, bet latvietēm izdevās saglabāt iepriekš iegūto pārsvaru (14:9). Seta otrajā pusē rumānietes sasparojās, un samazināja rezultāta starpību līdz minimumam (15:16). Latvietēm izdevās pārvarēt vājuma brīdi un noslēgt setu uz pozitīvas nots - 21:17.

Otrā seta ievadā Latvijas duets uzreiz izvirzījās vadībā ar 2:0, bet rumānietes uzreiz izlīdzināja rezultātu. Rumānijas duets arī izvirzījās minimālā vadībā ar 5:4, bet latvietes atbildēja ar sešām sekmīgām izspēlēm pēc kārtas, panākot sev labvēlīgo 10:5. Līdz tehniskajam pārtraukumam Brailko un Namiķe palielināja savu pārsvaru līdz septiņiem punktiem. Šoreiz seta turpinājumā nekādi lieli kritumi nenotika, kas Latvijas duetam komfortabli ļāva izcīnīt uzvaru ar rezultātu 2-0 (21:17, 21:11) un iekļūt pamatturnīrā, kurā spēles sāksies naktī uz piektdienu pēc Latvijas laika.