Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Graudiņai vēl trīs uzvaras NCAA jaunajā sezonā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Graudiņai vēl trīs uzvaras NCAA jaunajā sezonā
Tīna Graudiņa ar autogrāfu. Foto: USC Beach Volleyball

Aizvadītajā naktī Arizonas otrajā lielākajā pilsētā Tusonā noslēdzās kārtējais studenšu turnīrs pludmales volejbolā. Pērnā gada FIVB Pasaules tūres labākā debitante Tīna Graudiņa un amerikāniete Abrila Bustamante turpināja uzvaras gājienu NCAA jaunajā sezonā. Dienvidkalifornijas Universitātes (USC) vadošais duets izcīnīja trīs uzvaras, arī komandai trīs panākumi.

Ranga otrā numura īpašniece Losandželosas USC cīnījās pret vidusmēra komandām un noformēja trīs pārliecinošas uzvaras (5-0, 5-0, 5-0). Vispirms tika apspēlēta Arizonas vienība (#14), pēc tam arī "Stanford" (#12) un pastarīte "Oregon".

Latvijas pludmales volejboliste Tīna Graudiņa un amerikāniete Abrila Bustamante pārspēja Arizonas pārstāves Olīviju Halaranu/Medisonu Rigdonu (21:15, 21:10), pieveica "Stanford" studentes Čārliju Ekstromu/Saniju Vilapando (21:13, 22:20) un apbēdināja Oregonas meitenes Brūku Nanvilleri/Lindsiju Vanderveidi (21:14, 21:14). Graudiņas un Bustamantes sezonas bilance tagad ir 5-0.

Interesanti, ka 22. februārī Arizonas vienībai savā laukumā bija jāsāk jaunā sezona, taču starts tika atlikts, jo Tusonu pārsteidza sniegs. Drīz vien atgriezās ierastie apstākļi: 24-27 grādi un saulains. Siltajā un saulainajā Losandželosā šoziem bija neparasti vēss un lietains, līdz ar to USC pludmales komandas treniņi bieži vien notika telpās.

Šonedēļ gaidāmi aizraujošāki mači - Kalifornijā viesosies Austrumu krasta labākās komandas. Graudiņai un Bustamantei grūtākā cīņa varētu būt pret LSU labākajām spēlētājām Kristenu Nusu/Kleiru Kopolu.

Atgādinām, ka ASV studenšu mačos universitāte spēlē pret universitāti. Katrai komandai pieci pāri - pirmais ir nomināli visspēcīgākais un spēlē pret pretinieču pirmo duetu, otrais pāris nosacīti mazliet vājāks un cīnās pret pretinieču otro duetu, un tā tālāk. Tādējādi lielā mača iznākums veidojas no piecām mazajām spēlēm.

Kā jau ziņots, ASV koledžu čempionāta trīskārtējā (2015, 2016, 2017) čempionvienībai USC pērnajā regulārajā sezonā tik labi nesekmējās, bet 2018. gada izslēgšanas spēļu noslēgumā nācās samierināties ar ceturto vietu. Mūsu pirmkursniece Tīna Graudiņa un trešā kursa studente Abrila Bustamante (ASV) tika iekļautas "All-American" izlasē, savukārt ASV populārais medijs VolleyballMag.com šīs spēlētājas pasludināja par NCAA sezonas labāko duetu. Sezonas pēdējā mačā nospēlēja "neizšķirti" ar dvīnēm Maknamarām. Latvietes sezonas bilance (31-2) izvērtās iespaidīga, NCAA spēcīgākās divīzijas pirmo pāru spēlētāju ieskaitē tas bija labākais rādītājs.

NCAA sezonas laikā Tīna Graudiņa nevar spēlēt Pasaules tūrē, līdz to marta sākumā jūrmalnieces ierastā pāriniece Anastasija Kravčenoka triju zvaigžņu posmā cīnīties kopā ar Alisi Leci.

Izmantotie resursi:
usctrojans.com

  +1 [+] [-]

, 2019-03-06 15:01, pirms 5 gadiem
Austrumu komandas droši vien spēcīgas, var nākties piekāpties... Bet nekas, galvenais nenolaist rokas!