Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Šmēdiņš atgriežas, brāļu Samoilovu pretstāvē triumfē vecākais

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Šmēdiņš atgriežas, brāļu Samoilovu pretstāvē triumfē vecākais
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs pēc savstarpējās cīņas. Foto: worldtour.2019.fivb.com

Hāgas hallē notiekošajā Pasaules tūres četru zvaigžņu pamatturnīrā Latvijas pludmales volejbola vadošais duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš šodien smagā cīņā pieveica šo sacensību debitantus Mihailu Samoilovu un Matīsu Gabdulļinu (2-1).

Kā jau ziņots, četru zvaigžņu posma debitanti Mihails Samoilovs/Matīss Gabdulļins vakar kvalifikācijā izcīnīja divas uzvaras un iekļuva pamatturnīrā. Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš pēc ilgāka pārtraukuma tagad atkal spēlē kopā, jo Šmēdiņš ir atkopies pēc pleca operācijas.

Abi mūsu dueti iekļuva C grupā. Jau pirmajā mačā bija jātiekas savstarpējā cīņā - kā favorīti kotējās ar trešo numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš, savukārt grupas pastarīšiem Samoilovam un Gabdulļinam piešķirts vien 30. numurs. Brāļi Samoilovi pirmoreiz stājās viens otram pretī FIVB mačā.

Pirmā seta sākumā Šmēdiņš bija precīzs (1:0), Gabdulļins un jaunākais Samoilovs atbildēja - 1:2. Šmēdiņš iesita tīklā (3:4). Jaunākais brālis piedzīvoja neveiksmi cīņā ar vecāko - 6:5. Šmēdiņš izvilka aizsardzībā, taču Gabdulļins triumfēja virs tīkla (7:7). Mazāk pieredzējušais duets izmantoja auguma pārsvaru un spēja cīnīties līdzvērtīgi (13:13). Gabdulļina eiss - 14:15. Jaunākais brālis netrāpīja (16:15), arī nākamais punkts mūsu flagmaņiem - 17:15. Pārtraukums. Izmisīgā izspēlē vecākais brālis laimīgi trāpīja (18:15). Tādējādi pirmajā nogrieznī Samoilovs/Šmēdiņš apliecināja pārākumu - 21:18.

Otrā seta sākumā sekmīgāk darbojās debitanti. Šmēdiņš labā situācijā mēģināja prātīgi trāpīt, taču uzsita pārāk stipri - 0:3. Problēmas uzņemšanā noveda pie 4:4. Vecākais brālis nobloķēja jaunāko - 5:4. Samoilovam un Gabdulļinam trīs punkti pēc kārtas (7:9). Eiropas vicečempioniem klājās grūti, jo jaunākie sparīgi cīnījās un guva panākumus - 9:12. Grūtā situācijā jaunākais brālis bija precīzs (9:13), pēc tam jaunākajam Samoilovam laba serve un vēl viena veiksmīga epizode - 9:15 (!). Jaunie turpināja pārsteigt un nelaida vecos tuvumā (12:19). Otrajā nogrieznī Samoilovs/Šmēdiņš piedzīvoja visai stabilu zaudējumu - 17:21.

Izšķirošais sets sākās ar diviem Gabdulļina triecieniem - 0:2. Vecākais brālis divas reizes uzminēja jaunākā uzbrukuma virzienu, bet pats šāva sekmīgi - 4:4. Raženais debitants Gabdulļins turpināja bombardēt (7:8), bet pieredzējušajiem palīdzēja jauno grēkošana ar neprecīzām servēm (9:9). Turpinājumā viss nenostājās savās vietās, un mača favorīti nespēja tikt galā ar jaunajiem censoņiem - 9:11. Vecākais Samoilovs gan panāca izlīdzinājumu, bet pēc tam Gabduļins viņu nobloķēja (11:12). Šmēdiņš bija precīzs uzbrukumā - 13:12. Pēc pārtraukuma vecākais brālis nobloķēja jaunāko (14:12), bet pēcāk netrāpīja - 14:14. Jaunākais brālis ar precīzu uzbrukumu nodrošināja mačbumbu (14:15), bet Gabduļļins panāca 15:16. Vecākais Samoilovs nobloķēja jaunāko (16:16), kurš pēc tam izsita autā (17:16). Gabdulļina eiss - 18:19. Vecākais brālis virs tīkla cīnījās ar jaunāko un triumfēja - 20:19. Mača pēdējā izspēlē jaunākais Samoilovs neizmantoja labu situāciju un iesita tīklā - 22:20.

Plkst. 17.50 mačā par pirmo vietu grupā Samoilovs/Šmēdiņš spēkosies ar krieviem Valēriju Samodaju un Tarasu Miskivu. Plkst. 18.40 cīņā par tikšanu tālāk Samoilovs/Gabdulļins stāsies pretī turkiem Muratam Giginoglu un Volkanam Gegtepem.

Atgādinām, ka sieviešu turnīrā Tīna Graudiņa/Jana Jaudzema netika pie spēlēšanas veselības apsvērumu dēļ, bet Anastasija Kravčenoka/Alise Lece pamatturnīrā uzvarēja tikai vienā setā un atvadījās no Hāgas.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš pēc tautiešu pieveikšanas

Izmantotie resursi:
fivb.com

  +5 [+] [-]

, 2019-01-04 13:59, pirms 5 gadiem
Labs, izskatās, ka būs lietaskoks jaunie! Garie bloki tomēr ir topā.

  +4 [+] [-]

, 2019-01-04 14:02, pirms 5 gadiem
Spēles video - https://www.youtube.com/watch?v=vou...

     [+] [-]

, 2019-01-04 14:57, pirms 5 gadiem
Pagaidām neko tādu nesaskatu, ka būtu cildināmi SAM/GAB! Nometnēs ikdienā sparingo un trenējās kopā, ļoti labi viens otru pazīst. Janka no traumas lēnām atkopjās. Turnīrs hallē, ārā būs cita štelle. Nedodu ne pieci, ka tos pašus turkus neuzvilks! Un jaunākais SAM mani nekad nav pārliecinājis!

  -1 [+] [-]

, 2019-01-04 17:55, pirms 5 gadiem
Shitais viss ir fufels!, Samoilovu brigaade 3 olimpiaades jau padi.sa, ar barankaam atbraucot maajaas un ceturto arii просрyt. Un taa arii aizmirsiisim sho Maurinhno Nr 2, kaa vinsh pats sevi deevee . Bet buutiskaa atshkiriiba ir taada ka iistais Maurinhno ar savu muldeeshanu ir miljonaars kluvis a shitais ir vnk Ostaps Benders baltaa uzvalkaa, kas ikdienaa smiltis arpunkiem koshljaa!