Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs "p1440 Top Guns" šova turnīra finālā zaudē pieredzējušajam Rikardu

Jānis Celmiņš

Samoilovs "p1440 Top Guns" šova turnīra finālā zaudē pieredzējušajam Rikardu
Aleksandrs Samoilovs. Foto: p1440.com

Viens no Latvijas labākajiem pludmales volejbolistiem Aleksandrs Samoilovs aizvadītajā nedēļas nogalē Hantigtonas pludmalē, ASV piedalījās “P1440 Top Guns” šova turnīrā. Sacensībās, kas norisinājās pēc ierastā “King of the beach” formāta, Samoilovs finālā piekāpās Brazīlijas pludmales volejbola leģendai Rikardu Santušam.

Turnīrs Hantigtonas pludmalē norisinājās trīs dienas. Tajā piedalījās kopskaitā 16 organizatoru aicināti spēlētāji. Sākotnēji visi tika sadalīti četrās grupās, mainoties pāriniekiem, izspēlēja viena apļa turnīru. Katrs no spēlētājiem krāja pats savus punktus, līdz noskaidrojās labāko četrinieks, kurā bez Samoilova un Rikardu Santuša iekļuva arī divi ASV pārstāvji Keisijs Patersons, kā arī mazāk zināmais Džeremijs Keisbīrs. Fināla grupā Samoilovs uzvarēja visās trijās spēlēs, pārliecinoši triumfējot “Final 4” grupā un kopā ar Rikardu iekļuva finālā.

Turnīra noteikumi paredzēja, ka lielajā finālā katrs no finālistiem izvēlas savu pārinieku no pārējo vidus un aizvada finālmaču līdz 28 punktiem. Samoilovs par savu pārinieku izvēlējās Keisiju Patersonu, bet Rikardu palīgos ņēma Teiloru Krabu.

Fināla cīņā ievērojama intriga izpalika, jo visu spēli minimālā vadībā turējās Brazīlijas un ASV apvienotais duets. Pēdējā iespēja kaut ko mainīt cīņas gaitā Samoilovam un Patersonam bija pie rezultāta 20:20, taču izšķirošajos brīžos pieredzējušais Rikardu kopā ar Krabu bija aukstasinīgāki - uzvara visā spēlē ar 28:25.

Tādejādi “Top Gun” titulu un galveno balvu - 14 000 ASV dolāru lielo naudas balvu ieguva 43 gadus vecais Rikardu.

Jauno pludmales volejbola sezonu Samoilovs uzsāks pēc gadu mijas, kad no 2. – 6. janvārim kopā ar Jāni Šmēdiņu piedalīsies Hāgā notiekošajā FIVB četru zvaigžņu turnīrā. Turnīra dalībnieku vidū nebūs Mārtiņa Pļaviņa un Edgars Toča, kuri aizvadītajā sezonā Hāgā triumfēja. Duets nolēmis taupīt spēkus un uzsvaru likt uz gatavošanos tālākajiem 2019. gada sezonas turnīriem. Viņus uz lielās pludmales volejbola skatuves redzēsim februārī, kad Fortlauderdeilas (ASV) smiltīs norisināsies FIVB piecu zvaigžņu turnīrs.

Bez Samoilova / Šmēdiņa Hāgas smiltīs startēt plāno divi citi Latvijas dueti – Mātiss Gabdulļins / Mihails Samoilovs, kā arī Rihards Finsters / Aleksandrs Solovejs. Portāls Sportacentrs.com jau vēstīja, ka dāmu konkurencē smiltīs redzēsim divus jaunizveidotus Latvijas dāmu duetus. Tīna Graudiņa spēlēs kopā ar Janu Jaudzemu, bet Anastasija Kravčenoka ar Alisi Leci.