Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Samoilovs/Šmēdiņš revanšējas brazīliešiem un iekļūst 1/8 finālā

Samoilovs/Šmēdiņš revanšējas brazīliešiem un iekļūst 1/8 finālā
Aleksandrs Samoilovs
Foto: FIVB

Vīnē turpinās Pasaules kausa tūres piecu zvaigžņu turnīrs pludmales volejbolā. Latvijas duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš cīņā par uzvaru grupā pieveica brazīliešus Evandru un Vitoru Felipi, garantējot vietu astotdaļfinālā.

Grupu turnīram vajadzēja noslēgties jau vakar, bet to traucēja izdarīt spēcīgās lietusgāzes. Līdz ar to cīņa par uzvaru G grupā starp Samoilovu/Šmēdiņu un Evandru/Vitoru Felipi tika atlikta uz piektdienu. Vakar latvieši trīs setu cīņā pieveica Beļģijas pludmales volejbolistus, bet brazīlieši episkā cīņā ar 2:0 (24:22, 27:25) pārspēja Vācijas uzlecošās zvaigznes Toli un Vikleru. Abi dueti savā starpā pēdējo reizi tikās Varšavas turnīra pusfinālā, kad brazīlieši bija pārāki ar 2-0 (21:19, 21:15).

Cīņu par uzvaru grupā un automātisku vietu astotdaļfinālā labāk sāka latvieši. Vispirms laba serve padevās Samoilovam, bet pēc Evandru kļūdas uzbrukumā rezultāts kļuva 5:2. Pēc Samoilova ieservētā eisa brazīlieši pie rezultāta 7:3 paņēma pārtraukumu. Pēc tā Samoilovs kļūdījās uzbrukumā, bet tālāks pretinieku izrāviens nesekoja. Tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 12:9. Turpinājumā dueti nevainojami spēlēja pie pretinieka serves, bet seta galotnē Evandru izsita bumbu autā, ļaujot latviešiem atjaunot četru punktu pārsvaru. Samoilovs un Šmēdiņš noturēja pozīcijas, izcīnot panākumu ar 21:16.

Otro setu ar bloku sāka Samoilovs, bet turpinājumā Vitors Felipe atspēlēja bumbu aizsardzībā, bet Evandru atzīmējās ar bloku, kas deva vadību brazīliešiem (4:2). Uzreiz sekoja kritums brazīliešu izpildījumā. Vispirms divus punktus atspēlēja Šmēdiņš, tad Evandru izsita autā, bet punktu izrāvienam ar bloku pielika Samoilovs (6:4). Brazīlieši nepalika atbildi parādā, uzreiz panākot neizšķirtu. Brazīliešiem bija iespēja arī izvirzīties vadībā, bet neapdomīgi nospēlēja Evandru, raidot vieglu bumbu autā. Vitors Felipe sāka regulāri atkost Samoilova spēli līnijā, bet ar viņa darbībām aizsardzībā bija par maz, lai radītu rezultātu. Pirms tehniskā pārtraukuma ļoti labi uzservēja Evandru, kas beidzās ar Vitora Felipes vieglu punktu - 11:10.

Pēc atpūras dueti cīnījās punkts punktā. Latvijas duets turpināja gaidīt kļūdas no Evandru, bet brazīlietis spēlēja precīzi. Situāciju nedaudz pamainīja tīkla vidū uzliktais Samoiova bloks, kam sekoja Vitora Felipes kļūda uzbrukumā (18:16). Viss, kas bija jāizdara Samoilovam un Šmēdiņam, bija jānospēlē stabili uzbrukumā. Brazīlieši meklēja iespēju tikt pie eisa, bet palika tukšā. Pirmo mačbumbu tie atspēlēja, bet ar otro punktu spēlei pielika Samoilovs - 2-0 (21:16, 21:19).

Līdz ar to Samoilovs un Šmēdiņš astotdaļfinālā pievienojās saviem tautiešiem Mārtiņam Pļaviņam un Edgaram Točam. Samoilovam un Šmēdiņam nākamie pretinieki būs vai nu mājinieki Doplers/Horsts vai itāļi Nikolai/Lupo, bet Pļaviņam un Točam sanāks spēkoties pret šī mača zaudētājiem Evandru/Vitoru Felipi vai poļiem Kantoru/Losjaku. Astotdaļfināla spēles paredzētas sestdien.


, 2018-08-03 12:20, pirms 6 gadiem
Nu par 99.99% ir Hamburgā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-08-03 13:28, pirms 6 gadiem
Norvēģi vēl jo projām turpina bez zaudējumiem. Kopš 11.07. nav zaudēta neviena spēle.
, 2018-08-03 13:46, pirms 6 gadiem
jekabs007 rakstīja: Norvēģi vēl jo projām turpina bez zaudējumiem. Kopš 11.07. nav zaudēta neviena spēle.
Cerams, ka Hamburgā forma sakritīsies, ar domu, ka nebūs gaidījuši, ka tur būs jāpiedalās
, 2018-08-03 14:20, pirms 6 gadiem
Izloze neizlutināja. PT paši savu likteni šķirs, tas gan nav slikti.
, 2018-08-03 14:35, pirms 6 gadiem
Izloze ļoti skarba. Visi lielie dūži ar mūsējiem vienā zarā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv
4

Brāļi Samoilovi un Šmēdiņš/Točs "Challenge" turnīru Meksikā beidz dalītā 19. vietā

LETA. Latvijas dueti Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs piektdien profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas sacensību turnīrā Meksikā piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties dalītā 19.vietā.