Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Šmēdiņš: ''Haidens savos 44 gados vairs nekustas tik labi"

Šmēdiņš: ''Haidens savos 44 gados vairs nekustas tik labi"
Jānis Šmēdiņš

Jānis Šmēdiņš pēc iekļūšanas pasaules čempionāta astotdaļfinālā sarunā ar Sportacentrs.com atzīmēja, ka, ņemot vērā ASV pludmales volejbolistu vecumu, šajā spēlē pacietīgi bija jāspēlē līdz galam un uzbrukumā katra bumba jāsit ar lielu agresivitāti.

Jau vēstījām, ka Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš kā vienīgie no latviešiem spējuši iekļūt pasaules čempionāta astotdaļfinālā. 1/16 finālā latvieši smagā cīņā ar 2-1 (23:21, 18:21, 15:12) pārspēja Džonu Haidenu un Raienu Dohertiju no ASV.

Pēc cīņas portālam Sportacentrs.com īsu komentāru par grūto cīņu sniedza Jānis Šmēdiņš: ''Esam apmierināti, jo turpināsim spēlēt, vienalga kāda ir uzvara. Spēle bija laba, izņemot pāris epizodes man otrā seta vidū. Viņi arī spēlēja un ir diezgan tādi neērti pretinieki, tāpēc, domāju, ka spēle bija laba, jo pirms tās māca nedaudz šaubas. Galvenais, ka ir uzvara. Vienalga, cik seti, bet nu vienam tur ir 44 gadi, otram 32. Uz papīra nedaudz vecāki nekā mēs, tāpēc ar tādiem jāspēlē līdz galam.''

''Sāku no sākuma ar lēciena servi. Atnāca viens punkts, viena serve izsita no uzņemšanas, bet ar planieri tomēr sanāca vairāk eisi. Kā jau teicu, Haidens savos 44 gados vairs nekustas tik labi. Gaidījām, gaidījām. Viens eiss sanāca, viena - kļūda. Jāuzšauj ar lineālu pa pirkstiem, lai nākamreiz vairs tā nebūtu,'' servi komentēja Jāni.

''Zināju, ka pret viņiem uzbrukumā ir jāiet agresīvi augšā, bet es no sākuma gāju ar kaut kādu pusi spēka, māņsitieni...Nezinu, Latvijas čempionātā tādi sitieni neiet cauri, kur nu vēl šeit pret tādu čali, kurš jau vienkārši no vietas ir 25 centimetri pāri tīklam. Kad sāku sist vai vismaz bija kustība uz leju, tad jau viņš klāt vairs netika un pat tuvumā nebija,'' spēli uzbrukumā skaidro Jānis.

Astotdaļfināla cīņa Samoilovam un Šmēdiņam paredzēta rīt, kurā būs jācīnās ar Pļaviņu un Regžu pieveikušajiem brazīliešiem Evandru Žunioru un Andre Steinu. Jānis neslēpa, ka galvenā būs servju uzņemšana: ''Viņiem gan ir arī labs bloks. Līdzīgi kā pret amerikāņiem. Nedrīkst ar pusi spēka spēlēt uzbrukumā, jāiet uz katru bumbu ar 100 procentu atdevi. Tādā karstumā gan tas ir pārbaudījums arī pašam.''

Jānis Celmiņš, Krišs Upenieks, Sportacentrs.com no pasaules čempionāta pludmales volejbolā Austrijas galvaspilsētā Vīnē


, 2017-08-03 19:04, pirms 7 gadiem
Raustīja mazo gan garo
Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.