Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Finsters/Točs netiek galā ar Alisonu, noslēdzot čempionātu 17. vietā

Finsters/Točs netiek galā ar Alisonu, noslēdzot čempionātu 17. vietā
Rihards Finsters
Foto: FIVB

Kā pirmie pasaules čempionātu Vīnē no Latvijas pāriem noslēguši Rihards Finsters un Edgars Točs. Latvieši bez pārsteigumiem piekāpās galvenajiem favorītiem Alisonam Seruti un Brunu Oskaram Šmitam no Brazīlijas ar rezultātu 0-2 (15:21, 7:21), paliekot 17. vietā.

Pirmie pašreizējo olimpisko un pasaules čempionātu spēkus šajā pasaules čempionātā nopietni pārbaudīja Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, pret kuriem Alisonam un Brunu arī bija smagākā spēle (21:19, 21:19). Pēc grupu turnīra notika izloze, kurā brazīliešiem 1/16 piespēlēja citu Latvijas duetu - Rihardu Finsteru un Edgaru Toču. Viennozīmīgi favorīti šajā mačā bija brazīlieši, bet latviešu panākums noteikti kļūtu par šī čempionāta lielāko sensāciju.

Spēli labāk sāka brazīlieši, Brunu uzlasot bumbas aizsardzībā, kas ļāva izvirzīties vadībā ar 3:1. Finsters un Točs ņēma paraugu no saviem tautiešiem, ar servi traucējot Alisonu, vai arī servējot pa sesto zonu starp spēlētājiem. Pēc vienas nesekmīgas serves uzņemšanas Brunu izdevās glābt situāciju pie tīkla, neļaujot latviešiem atjaunot neizšķirtu. Drīz vien Finsters atspēlēja bumbu aizsardzībā, bet ar otro piegājienu Točs bloķēja Alisona sitienu (6:6). Līdz tehniskajam pārtraukumam cīņa ritēja punkts punktā, atpūtā vadībā dodoties brazīliešiem (11:10).

Pēc atpūtas Alisons ar tīkla palīdzību tika pie eisa, bet pēc tam slikts Finstera cēliens beidzās ar Toča neizdevušos sitienu Alisona rokās, kas lika ņemt pārtraukumu (10:13). Pret šāda kalibra pretiniekiem katra kļūda bija trīs reizes sāpīgāka nekā pret jebkuru citu duetu. Latviešu problēmas uzbrukuma noslēgumā turpinājās, brazīliešiem palielinot pārsvaru līdz pieciem punktiem. To atspēlēt jau bija neiespējamā misija, kas apliecinājās arī laukumā. Pirmais sets Latvijas duetam beidzās ar zaudējumu - 15:21.

Otrais sets sākās ar latviešu neveiksmju turpinājumu. Alisons dominēja pie tīkla, uzreiz dodot Brazīlijas duetam 3:0 vadību un piespiežot pretiniekus ņemt pārtraukumu. Tas neko daudz nedeva, latviešiem ātri zaudējot vēl divus punktus. Finsters ar Toču samainījās zonām, jo Točs acīmredzami netika galā ar servju uzņemšanu. Arī uzbrukumā viņš nebija līmenī, kas lika setu un visu maču norakstīt, pirms tas vēl bija pusē (1:8). Latvieši tā arī nespēja šajā setā savākties, kas draudēja ar nepieklājīgu sagrāvi (4:16). Līdz mača beigām latvieši spēlēja pavirši, Alisons turpināja atzīmēties ar blokiem, bet pasaules čempionāts beidzās ar sliktu pēcgaršu - 0-2 (15:21, 7:21).

Līdz ar to Finsteram un Točam debijas pasaules čempionāts nu ir galā, tajā tiekot pie 17. vietas, kas nemaz nav tik slikti augstākajā pludmales volejbola sabiedrībā.


, 2017-08-03 14:13, pirms 7 gadiem
Pirmā setā līdz tehniskajam viss glauni, pat izcili! Tad sākām pārāk gudroties, kā arī Alisons ar Bruno ieslēdza citā robā! Tā teikt jāsaka, pamodās!
Turnīrs kopumā šim pārim ar pluss zīmi! Man patīk viņu spēle. Kas zin, kā būtu, ja grupā būtu vēl beļģus uzvilkuši!
, 2017-08-03 14:16, pirms 7 gadiem
Ļoti vājš sniegums, nav gatavi tāda līmeņa sacensībām.
, 2017-08-03 14:35, pirms 7 gadiem
Konkrēti pa muguru. Esmu pārliecināts,ka savā karjerā viņi nekad uz septiņi nav zaudējuši. Varēja pacensties vismaz no jaņiem tikt ārā. kauns
, 2017-08-03 14:40, pirms 7 gadiem
Linki citām spēlēm?
, 2017-08-03 14:41, pirms 7 gadiem
Otrā setā jaunajiem labu piemēru neparādīja.
Top 32 tomēr ir reāls panākums.
Puiši, tā turpiniet.
, 2017-08-03 14:42, pirms 7 gadiem
, 2017-08-03 15:01, pirms 7 gadiem
cīnās katru turnīru no turnīra, nav ķīmijas vai galīgi nav talanta
, 2017-08-03 17:25, pirms 7 gadiem
Būsim godīgi, savu maksimumu šis pāris ir sasniedzis. par to, protams, cepuri nost. Klausoties, kā čaļi cīnās ar visām blakus lietām, lai vispār tiktu tur. Beach volejs tāpat kā visi sporta veidi strauji attīstās. Paveicās, kā trāpījām īstajā brīdi, bet šobrīd vairs netiekam līdzi "lielajiem". trūkst mums garu, atlētisku bloķētāju.Tagad aizsardzības spēlētājiem norma virs 1,95. Šmēds vēl ir top līmeņa spēlētājs, bet pārējie vairs nevelk to līmeni, ar atsevišķiem uzplaiksnījumiem.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv
4

Brāļi Samoilovi un Šmēdiņš/Točs "Challenge" turnīru Meksikā beidz dalītā 19. vietā

LETA. Latvijas dueti Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs piektdien profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas sacensību turnīrā Meksikā piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties dalītā 19.vietā.