Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Šmēdiņš: "Centāmies nedomāt par zeltu, bet spēlēt brīvi"

Jānis Celmiņš

Šmēdiņš: "Centāmies nedomāt par zeltu, bet spēlēt brīvi"
Jānis Šmēdiņš
Foto: Latvijas Volejbola federācija

No Klāgenfurtes pilsētas Austrijā, kur aizvadītajā nedēļa risinājās Eiropas čempionāts pludmales volejbola šodien atgriezās jaunie kontinenta čempioni Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Arī portāls Sportacentrs.com bija daudzo sagaidītāju vidū, lai gūtu pirmos iespaidus par paveikto.

Jau vēstīts, ka Latvijas komanda čempionātā triumfēja, uzvarot visās spēlēs, un zaudēja tikai setu 1/8 fināla spēl

„Ja nebūtu izlaiduši setu pret vāciešiem (1/8 finālā), tad visas spēles uzvarējuši divos setos. Tajā mačā es kļūdījos daudz, gandrīz tikpat daudz, cik visās pārējās spēlēs kopā. Pirms Eiropas čempionāta īsti nemaz nedomājām, klusībā cerējām, bet cerības nebija labākās. Jānis savainojuma dēļ nebija trenējies mēnesi, bet es tajā laikā uzturēju sportisko formu kopā ar Latvijas U-18 vecuma izlasi. Turnīrā gājām soli pa solim. Kad grupā pieveicām itāļus, sapratām, ka varam cīnīties par augstām vietām. Zinājām, ka grūta spēle būs 1/4 finālā pret spāņiem, jo viņiem bijām zaudējuši pirms diviem gadiem finālā,” īsi pēc atgriešanās no Eiropas čempionāta, kas aizvadītajā nedēļas nogalē, sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauda Aleksandrs Samoilovs. „Man pašam grūtākā bija spēle par zeltu. Divus finālus iepriekš bijām zaudējuši, un tas uzlika kaut kādu psiholoģisko slogu. Negribējās zaudēt vēlreiz, un arī pauze starp pusfinālu un finālu bija tikai dažas stundas,” piebilda sportists.

Samoilovs atzīst, ka spilgtākās emocijas bijušas uzreiz pēc finālspēles beigu signāla, kad gaisā lidojuši konfeti un atmosfēra ierasti Klāgenfurtei bijusi fantastiska. Samoilova pārinieks Jānis Šmēdiņš, kuram, ierasti ne pārāk patīk liela līdzjutēju un mediju uzmanība, atzina, ka pirmās emocijas vakar bijušas ļoti labas. „Vakar pēc spēles bija vienas emocijas, šodien ir pavisam citas. Man tās vakardienas gan pašam patīk labāk. Vienlaicīgi gan apzinos, ka cilvēki mums jūt līdzi un grib papriecāties kopā ar mums, tu jau zini, ka man šāda ažiotāža nepatīk. Te (lidostā) spriedzīte ir pat lielāka, nekā uz laukuma Klāgenfurtē,” pauda kuldīdznieks.

„Grūtākās spēles bija 1/8 finālā un 1/4 finālā, vāciešiem setu nedrīkstējām atdot, arī pret spāņiem nonācām iedzinējos, taču pratām saņemties un sniegumu uzlabot. Pusfinālā un finālā gandrīz visu laiku bijām priekšā, šīs spēles bija salīdzinoši mierīgākas. Centāmies nedomāt par zeltu, bet spēlēt brīvi. Saša jau pirms fināla teica, ka trīs lietas ir labas lietas, un, ka vienu medaļu jau esam nodrošinājuši, bet tagad jācīnās par to, kas vēl mūsu īpašumā nav,” atklāja Šmēdiņš.

„Parādījām ļoti labu komandas spēli. Neviens no mums nav robots, kurš visu laiku spēj spēlēt vienādi augstā līmenī. Nelieli kritumi bija, bet tos veiksmīgi pārvarējām, viens otram piepalīdzot. Daudz viens otram palīdzējām, uzbrūkot no otrajām bumbām, labi esam pieslīpējuši cēlienu lēcienā, kas pretiniekiem apgrūtina spēli,” skaidro Samoilovs.

No turnīra organizatoriem jaunie Eiropas čempioni saņēma… slēpes. „Gan jau tās tiks noliktas kaut kur garāžā. Šobrīd jau tās ir nedaudz cietušas, izdomāsim kaut ko. Es noteikti ar tām nebraukšu,” smejot teica Jānis. Par uzvaru turnīrā Latvijas duets saņēma ne tikai medaļas, bet arī kausu, bet tas ir tikai viens. Šmēdiņš gan uz to nepretendē. „Lai Saša ņem, es paņēmu pagājušajā gadā. Šim tā forma ir interesanta, man pārāk nesaista. Lai tiek Sašam,” smejot teica Šmēdiņš.

Samoilovs ieskicēja arī dueta tuvākos nākotnes plānus. „Divas nedēļas trenēsimies un nedaudz atvilksim elpu. Pēc tam sekos divi „Grand Slam” posmi – ASV un Polijā. Es ļoti ceru, ka Polijā mums būs ierasti liels atbalsts no Latvijas līdzjutējiem. Par tālāko pagaidām neesmu drošs, jo vēl lemsim doties uz Kontinentālā kausa izcīņas turnīru, vai Riodeženeiro notiekošo Pasaules kausa OPEN posmu. Lemsim gan komandas iekšienē, gan kopā ar federāciju. No vienas puses varam startēt Pasaules kausā, lai krātu reitinga punktus olimpiskajā rangā, bet no otras - cīnīties par ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm, iegūstot Kontinentālo kausu. Lai iekļūtu nākamajā kārtā, Latvijas komandai (divi dueti) ir jāpieveic Baltkrievija. Redzot kā mūsu pārējām komandām ir gājis EEVZA posmos, es domāju, ka viņiem tas ir pa spēkam. Mēs tad savukārt varētu mēģināt ceļazīmi iegūt caur olimpisko reitingu. Vēl domāsim un lemsim,” skaidro Samoilovs, piebilstot, ka sezonas turpinājumā duets startēs arī OPEN turnīros, kas vēl pirms Jāņa gūtā savainojuma nav bijis plānots. Šobrīd reitinga punkti ir jākrāj, tādejādi Latvijas labākos pludmales volejbolistus laukumā redzēsim līdz pat vēlam rudenim.

Noslēgumā Saša atklāja, ka nedēļas nogalē noteikti dosies uz ELKOR pludmales volejbola stadionu, lai Eiropas U-18 čempionātā atbalstītu savu jaunāko brāli.

  +1 [+] [-]

, 2015-08-03 20:56, pirms 9 gadiem
Tiekamies Polijā!

Kur var tos SAM SME kreklus dabūt? Obligāti vajag pēc iespējas vairāk cilvēkiem tādus uz Poliju, lai nepazustu starp tiem trakajiem poļiem.