Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Eiropas U-18 čempionātu gaida ar optimismu un cerībām

Agris Suveizda

Eiropas U-18 čempionātu gaida ar optimismu un cerībām
Atis Sausnītis
Foto: beachvolley.lv

Jau ceturtdien “Beach Box Elkor” stadionā, Rīgā, Brīvības gatvē 201, sāksies šīs sezonas viens no spilgtākajiem notikumiem Latvijas pludmales volejbola dzīvē - Eiropas U-18 čempionāts jauniešiem, kurā ar optimismu un cerībām tiek gaidīts Latvijas jauno sportistu sniegums.

Puišu turnīrā mājiniekus pārstāvēs Mihails Samoilovs/Aleksandrs Nasonovs, Atvars Ozoliņš/Kristaps Šmits un Vladimirs Jančevskis/Ervīns Āboms. Savukārt meiteņu turnīrā cīnīsies Tīna Graudiņa/Paula Ņečiporuka, Elza Smilškalne/Linda Gramberga un Ieva Petrova/Annija Jurdža.

Latvijas Volejbola federācijas (LVF) prezidents Atis Sausnītis pirmdien notikušajā preses konferencē uzsvēra, ka Eiropas čempionāts jaunajiem pludmales volejbolistiem ir liels stimuls, jo īpaši, ja turnīrs notiek savās mājās, taču tajā pat laikā ir jāapzinās, ka panākumu gūšanai ir nepieciešams ilgs un grūts darbs. “Treneri un spēlētāji labi saprot, ka panākumu gūšanai ir nepieciešams ilgs, grūts, smags darbs, plus veiksme un veselība, kā arī atbalsts no malas, kuru mēs šogad sajūtam gan no valsts, gan sponsoriem. Tas ir par pamatu tam, ka mums ir rezultāti,” valsts un individuālajiem atbalstītājiem pateicās LVF prezidents.

Sausnītis ar cerībām raugās uz Latvijas pludmales volejbolistu startu U-18 čempionātā. “Uz jauno volejbolistu nākotni mēs skatāmies ar lielām cerībām, jo jūs esat Latvijas izlases pārstāvji. Gribētu, lai ne tikai šodien, bet arī rīt un parīt mēs būtu uz goda pjedestāla. Turnīrā gribētos sajust, ka mēs esam viena volejbola saime – gan volejbolisti, treneri, līdzjutēji, sportistu vecāki un draugi. Lai sacensības ir svētki un lai mūsu sportistiem veicas piepildīt savus mērķus,” piebilda Sausnītis.

Latvijā un tās galvaspilsētā tik plaša mēroga starptautisks turnīrs pludmales volejbolā norisināsies pirmo reizi, jo sacensībās piedalīsies 64 dueti no 30 Eiropas valstīm - pa 32 komandām meitenēm un zēniem. Lai gan sacensībās startēs jaunieši, organizatoriskajā ziņā šīs sacensības maz atšķiras no pieaugušo čempionāta.
Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Valsts sekretāra vietnieks – sporta departamenta direktors Edgars Severs norādīja, ka pludmales volejbols ir sporta veids, kurā Latvijas sportisti var ne tikai konkurēt, bet arī uzvarēt lielvalstu pārstāvjus. “Vēlētos apsveikt LVF ar pēdējā laika panākumiem, gan uzvaru I Eiropas spēlēs, gan tikai svētdien izcīnītajām Eiropas čempionāta zelta medaļām. Vēlos nodot sveicienus no IZM ministres Mārītes Seiles puses par šiem panākumiem, kā arī vēlēt veiksmi organizējot Eiropas U-18 čempionātu Rīgā.

No valsts puses ir liels gandarījums, ka šādi pasākumi notiek Latvijā. Patīkami, ka Latvijas Volejbola federācija mērķtiecīgi iet uz šādu līmeņa pasākumu organizēšanu, jo ir bijuši gan Eiropas „Satellite” un “Masters” posmi, gan plānos ir Eiropas čempionāta finālturnīra organizēšana 2017. gadā. Pludmales volejbols ir viens no tiem sporta veidiem, kurā mēs varam cīnīties un uzvarēt lielvalstis, kā arī ar šo sporta veidu mēs varam pievērst bērnus, jauniešus un seniorus aktīvam un veselīgam dzīvesveidam, jo, lai gan vasara mums nav gara, šis laiks tiek aktīvi izmantots. Gribu izteikt atzinību gan Rīgas pašvaldībai, “Elkor” un citiem atbalstītājiem, kas rod līdzekļus šādu pasākumu atbalstīšanai,” sacīja IZM pārstāvis, novēlot, lai 9. augustā – Eiropas U-18 čempionāta noslēguma dienā skanētu Latvijas himna un augstākajā mastā plīvotu Latvijas karogs.

Latvijas U-18 meiteņu komandas galvenais treneris Aigars Birzulis pauda gandarījumu, ka pēc 19 gadu pārtraukuma Latvijā atkal notiek Eiropas jauniešu čempionāts pludmales volejbolā. “Ir pagājis ilgs laiks, taču tagad mēs jau esam citā kvalitātē. Ja pirmajā čempionātā piedalījās komandas no 17 valstīm, tad tagad jau no 30 valstīm. Būs daudz jaunas vēsmas no pludmales volejbola lielvalstīm. Es ceru, ka Latvijas meitenes spēs sevi cienīgi parādīt un pēc vairākiem gadiem citā līmenī – vēl svarīgākos mačos viņas arī gūs panākumus. Novēlu kopā jauki pavadīt laiku, spēlēt ar prieku, lai gandarījums būtu gan sportistēm, gan līdzjutējiem,” sacīja Birzulis. Viņš piebilda, ka pie turnīra favorītēm bez mājiniecēm noteikti ir minamas Polijas, Vācijas, Austrijas, Šveices, Itālijas, Norvēģijas un Čehijas sportistes. “Turnīrā noteikti būs daudz labas komandas, tāpēc daudz ko noteiks veiksme,” uzskata pieredzējušais treneris.

Savukārt Latvijas U-18 zēnu komandas otrais treneris Lauris Iecelnieks pateicās Latvijas Volejbola federācijai, kura nodrošinājusi šāda līmeņa turnīra norisi Latvijā. “Puiši ir pienācīgi sagatavojušies, lai parādītu to, ko spēj izdarīt laukumā tā, lai pašiem nebūtu jākaunas par savu sniegumu. Galvenais darīt to, ko esat rādījuši treniņos,” sportistiem vēlēja treneris.

Latvijas Volejbola federācijas viceprezidents un Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) valdes loceklis Māris Pēkalis uzsvēra, ka ir patīkami apzināties, ka pateicoties mūsu pludmales volejbolistu līdzšinējiem panākumiem Latvija ir augstu novērtēta Eiropas volejbola saimē. “Mēs organizējam daudz sacensības un organizēsim arī nākotnē, jo esam pierādījuši sevi kā labus organizatorus, tāpēc Latvija ir iekarojusi paliekošu vietu Eiropas pludmales volejbola kartē. Es ceru, ka nākotnē Latvijā notiks arī augstākā līmeņa turnīri. Mēs esam pamanīti, saprasti un augstu novērtēti, jo mēs varam konkurēt ar lielajām daudzmiljonu valstīm,” sacīja Pēkalis.

Latvijas Volejbola federācijas projektu koordinatore Ināra Brokāne informēja, ka sacensībās piedalīsies pa 32 zēnu un meiteņu komandām no 30 valstīm. Spēles sāksies ar pamatturnīru, cīņām notiekot četros laukumos. “Pateicoties mūsu sadarbības partneriem “Beach Box” un “Elkor” mums ir bijusi iespēja izbūvēt CEV prasībām atbilstošu pludmales volejbola stadionu, kuru, cerams, novērtēs ne tikai sportisti, bet arī līdzjutēji, kuriem spēļu starplaikos būs organizētas dažādas aktivitātes. Mēs esam domājuši ne tikai par sportistiem, bet arī skatītājiem, kuriem spēļu apmeklējums visās sacensību dienās būs bez maksas,” norādīja Brokāne.

Latvijas sportistiem laba vēlējumus teica arī Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas deputāts Ainārs Mežulis.

Sacensības “Beach Box Elkor” pludmales volejbola stadionā, Rīgā Brīvības gatvē 201, notiks uz četriem laukumiem, bet vēl divi laukumi būs speciāli izveidoti iesildīšanās vajadzībām. Turnīra vajadzībām uzceltas tribīnes – centrālajā laukumā notiekošās spēles varēs vērot līdz 1000 skatītājiem, bet 2. laukumā tribīnes būs līdz 300 skatītāju vietām.

Pirmajās divās turnīra dienās 6. un 7. augustā notiks grupu turnīra cīņas, 8. augustā pa 24 komandām pēc vienmīnusa sistēmas sāks izslēgšanas spēles, noskaidrojot pusfinālistus, bet 9. augustā notiks izšķirošās cīņas par medaļām. Visas spēles no 1. un 2. laukuma tiks tiešraidē translētas sportacentrs.com, bet izšķirošās cīņas svētdien arī televīzijas kanālā LTV7. Spēles sāksies plkst. 9 no rīta un ilgs līdz septiņiem vakarā.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Volejbola federācijas
Preses dienests

     [+] [-]

, 2015-08-03 18:58, pirms 9 gadiem
Kāpēc Graudiņa nespēlēs vienā pārī ar Grambergu? Viņām pagājušajā gadā tīri labi veicās Meksikā kopā

     [+] [-]

, 2015-08-03 19:11, pirms 9 gadiem
Manā skatijumā visu laiku labākais Federācijas prezidents un vispār Latvijas sporta funkcionārs, jo ja visiem vienmēr ir bijusi sautīga interese arī, tad šeit cupuri nost šī cilvēka priekšā.