Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Samoilovs un Šmēdiņš Klāgenfurtē paliek ceturtie

Samoilovs un Šmēdiņš Klāgenfurtē paliek ceturtie
Aleksandrs Samoilovs
Foto: fivb.org

Savu dalību Klāgenfurtes "Grand Slam" turnīrā ar ceturto vietu noslēguši Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Cīņā par bronzas godalgām latvieši ar rezultātu 0:2 (22:24, 17:21) piekāpās Austrālijas pludmales volejbolistiem Aizakam Kapam un Kristoferam Makhjūdžam. Par šī turnīra uzvarētājiem kļuva latviešu pāridarītāji pusfinālā no Brazīlijas Alisons Ceruti un Bruno Šmidts, kuri finālā ar 2:0 (21:14, 21:17) sakāva itāļus Nikolai un Lupo.

Spēle par 3. vietu

Cīņā par bronzas godalgām Samoilova un Šmēdiņa pretinieki bija turnīra pārsteiguma autori, Aizaks Kapa un Kristofers Makhjūdžs no Austrālijas, kuri knapi izkļuva no grupas, tad apspēlēja ar pirmo numuru izliktos amerikāņus Rozentālu un Dalhauzeru, bet ceturtdaļfinālā pārsteidza ar otro numuru izliktos poļus Fijaleku un Prudelu, pirmo reizi iekļūstot "Grand Slam" posma labāko četriniekā. Gan Latvijas, gan Austrālijas dueti piedzīvoja pārliecinošus zaudējumus, attiecīgi piekāpjoties Brazīlijas un Itālijas duetiem. Pēdējo reizi Samoilovs un Šmēdiņš ar austrāļiem tikās Longbīčas grupu turnīrā, kur pieveica pretinieku ar rezultātu 2:0 (21:16, 21:13).

Maču ar diviem gūtiem punktiem varēja sākt austrāļi, bet pēc Jāņa Šmēdiņa kļūdas servē sanāca netrāpīt bumbu laukumā, kā rezultātā 1:1 uz tablo. Pāri punktus vāca pakāpeniski, nespējot iegūt vairāk nekā minimālu pārsvaru. Tuvu tam bija Samoilovs, bet viņa sitiens tika bloķēts. Pēc tehniskā pārtraukuma Makhjūdžam attaisnojās serve pa Jāni Šmēdiņu, kurš īsti netika galā ar to, kas brīdi vēlāk maksāja punktu (11:13). Drīz pēc tam Makhjūdžs vairākas reizes vienā izspēlē glāba duetu no punkta zaudējuma un tika pie iespējas palielināt rezultāta starpību līdz trīs punktiem, bet Jānis Šmēdiņš pielika punktu izspēlei un uzreiz arī izlīdzināja rezultātu - 15:15. Līdz seta izskaņai cīņa ritēja punkts punktā. Austrāļiem bija pāris labas iespējas iegūt izšķirošo divu punktu pārsvaru, bet pārliecinoši nospēlēja Šmēdiņš. Pirmo setbumbu ieguva Austrālijas duets, bet ar spēcīgu sitienu Samoilovs to atspēlēja. Uzreiz pēc tam Šmēdiņš sarežģītā situācijā varēja gūt punktu, bet tika bloķēts. Pie ceturtās setbumbas māņu sitienā kļūdījās Samoilovs, kas uzvaru pirmajā setā deva Kapam un Makhjūdžam - 24:22.

Otro setu, piepalīdzot veiksmei, ar 2:0 sāka Austrālijas pāris. Latvieši turpināja spēlēt uz Makhjūdžu, kurš demonstrēja nevainojamu sniegumu. Tiesa, katru pretinieku kļūdu latvieši uzreiz pārvērsa punktos, spējot izlīdzināt rezultātu (4:4). Samoilovam un Šmēdiņam tā arī neizdevās izvirzīties vadībā, atkal nonākot iedzinējos ar divu punktu deficītu. Pirms tehniskā pārtraukuma Jānis Šmēdiņš ar bloku beidzot izvirzīja Latvijas duetu vadībā. Atpūtā pāri devās pie rezultāta 11:10. Līdzvērtīga cīņa turpinājās arī seta otrajā pusē, pāriem apmainoties ar iespēju pabūt minimālā vadībā. Tuvojoties seta galotnei Aleksandrs Samoilovs tāpat kā pirmā seta izskaņā kļūdījās māņu sitienā. Uzreiz pēc tam Austrālijas duets izvirzījās vadībā ar 17:14, kas latviešiem lika ņemt pārtraukumu. Pēc tā Samoilovam ar Šmēdiņu neizdevās izglābties, zaudējot maču par bronzas godalgām ar rezultātu 0:2 (22:24, 17:21).

Fināls

Klāgenfurtes "Grand Slam" finālā tikās itāļi Paolo Nikolai un Daniele Lupo, kā arī brazīļi Alisons Ceruti un Bruno Šmidts. Abiem pāriem pārliecinoši izdevās uzvarēt pusfināla cīņās, kas nevienu no tiem neļāva uzskatīt par drošu favorītu. Sezonas pirmajā turnīrā Fužou "Open" abi pāri jau tikās finālā, kad ar 2:1 (21:17, 16:21, 15:13) pārāki bija Nikolai un Lupo.

Šo finālu ar diviem pēc kārtas gūtiem punktiem varēja sākt itāļi, bet tā vietā lieliski nospēlēja Alisons, izvirzot Brazīlijas pāri vadībā ar 4:1. Līdzīgi kā mačā pret Samoilovu un Šmēdiņu, Alisons un Bruno izvirzījās vadībā ar 9:4, neatstājot pretiniekam lielas cerības uz atspēlēšanos. Nikolai un Lupo nepadevās un piespieda pretiniekus ņemt pārtraukumu (8:11). Pēc tā nākamos divus punktus guva brazīļi, atjaunojot komfortablo piecu punktu pārsvaru - 13:8. Arī itāļi centās spēlēt uz Alisonu, bet brazīļu milzis negura, turpinot dominēt pie tīkla. Brazīlijas duets neatstāja pretiniekam nekādus variantus, izcīnot uzvaru setā ar 21:14.

Otrā seta sākumā pāri punktus krāja pārmaiņus, bet tad lielisks aizsardzībā bija Bruno, bet neērtu bumbu pretinieku laukumā trieca Alisons (4:2). Drīz vien pārāk garu māņu sitienu veica Bruno, kas Itālijas duetam ļāva atjaunot neizšķirtu. Tiesa, brazīlis uzreiz revanšējās - 9:6. Pēc tehniskā pārtraukuma Brazīlijas duets turpināja spēlēt perfekti, neļaujot pretiniekam iesaistīties cīņā par uzvaru setā. Nikolai un Lupo atspēlēja trīs mačbumbas, bet tas arī bija viss. Alisons un Bruno pēc pieprasītā pārtraukuma guva izšķirošo punktu, uzvarot ar rezultātu 21:17 un pirmo reizi šosezon triumfējot "Grand Slam" posmā.

Sieviešu turnīrs

Intriģējošas cīņas par medaļām notika arī sieviešu turnīrā. Līdzīgi kā vīru turnīrā, arī sieviešu turnīrs nesa vienu pārsteigumu, pusfinālā iekļūstot ar 22. numuru izliktajām itālietēm Martai Menegatti un Viktorijai Orsi Totai. Pēc pārliecinošā zaudējuma pusfinālā viņas cīņā par trešo vietu lika panervozēt ar trešo numuru izliktajām brazīlietēm Agatai Bednarčukai un Barbarai De Freitai. Uzvaru spēlē ar 2:0 (21:18, 21:18) tomēr izcīnīja brazīlietes, tiekot pie bronzas godalgām.

Līdz ar to bija skaidrs, ka visu goda pjedestālu aizņems Brazīlijas pāri, jo finālā tikās ar ceturto numuru izliktās Marija Antonelli/Žuliana Da Silva un ar 19. numuru izliktās Larisa Franka/Talita Antunesa. Cīņa noslēdzās divos ārkārtīgi spraigos setos, visam izšķiroties vien to galotnēs. Par Klāgenfurtes "Grand Slam" posma uzvarētājām kļuva Larisa un Talita, izcīnot uzvaru ar 2:0 (22:20, 21:19).


, 2014-08-03 15:19, pirms 10 gadiem
atkal Samoilovs nepavilka spēli...
, 2014-08-03 15:21, pirms 10 gadiem
pēc piecām uzvarām pret austrāliešu pāri, dabuja pelnītu pērienu
, 2014-08-03 15:22, pirms 10 gadiem
samoilovs nevelk galīgi.
, 2014-08-03 15:22, pirms 10 gadiem
Samoilovs pieviila diemzel Un nebija tas azarts un uguntinja musejiem acis , vismaz man taa likaas ...

Laikam ranga lideru gods bija veiksmigu apstaklu sakritiba , jo sogad neparlicina rezultati
, 2014-08-03 15:22, pirms 10 gadiem
nav jūtams azarts mūsējos
, 2014-08-03 15:32, pirms 10 gadiem
2 jēli zaudējumi!
, 2014-08-03 15:53, pirms 10 gadiem
Laikam jāārstē galvas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-08-03 16:34, pirms 10 gadiem
Pedejais paris skiras
, 2014-08-03 16:43, pirms 10 gadiem
Zināju, ka zaudēs Brazīļiem. 2stronk
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-08-03 21:01, pirms 10 gadiem
Tomēr viņi ir labākie no latviešiem!
, 2014-08-03 21:31, pirms 10 gadiem
Šmēds te rakstīja vienā intervijā, lai /Pretinieki mūs uzvarētu viņiem mūs ar kaut, ko jāpārsteidz/ Diemžēl Jāni varam secināt, ka pretinieki ir vienkārši atkoduši Jūsu lēto spēles stilu!!!
, 2014-08-03 23:11, pirms 10 gadiem
Samoilovs sācis pietipināt pie tīkla un visi sitieni sanāk praktiski no vietas.
Kļūdījās abi un aizsardzībā arī abi nespēlēja ar deksmi!
, 2014-08-04 08:35, pirms 10 gadiem
Oi, cik visi gudri, Saša nevelk, nav emociju utt. 4. vieta Grand slam ir super. Tas pats Pļaviņš pat kvalifikāciju nevar pārvarēt. Un emocijas, labāko spēli nevar demonstrēt katru turnīru tādā režīmā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-08-04 13:47, pirms 10 gadiem
ko var cepties un nolikt. Šie jebkurā gadījumā ir Latvijas divi spēcīgākie pludmales volejbolisti, skaidrs, ka viņi nebūs visu laiku finālā, bet kopumā ņemot arī šo sezonu nevar saukt par neveiksmīgu, ir uzvara open posmā, divi pusfināli grandslamos un kaudze ar 5-8. vietām.
Šosezon ļoti izteikti redz, kuri pāri gatavojas kurām sacensībām. Mūsējie kopā ar itāļiem bija gatavojušies eiropas čempim. ļoti līdzīgā cīņā mūsējie galotnē zaudēja, bet spēlēja tomēŗ ļoti labi. Pēc čempja gan itāļiem, gan mūsējiem sekoja kritums, un tas ir tikai pilnīgi loģiski, ņemot vērā cik gara ir sezona, turklāt itāļiem šis kritums bija krietni smagāks nekā mūsējiem. Amerikāņu pāriem savukārt galvenais bija uz pašmāju turnīru sagatavoties, kur arī viņi jo tuvān nāca longbīčai, jo labāku spēli rādīja, šajā posmā jau var redzēt, kā neviens amerikāņu pāris neko izcīnīt vairs nav gatavs.
Sezona ir pārāk gara, līmeni visu laiku noturēt nevar, un ir jāizvēlās, kur būt savā labākajā formā. skaidrs, ka mūsējie tagad palēnām atkal būs atguvušies un bedre kopumā ņemot nav tik liela, ja paskatās, tad reitingā pēc klāgenfurtes turnīra, viņi ir atkal pirmajā vietā.
, 2014-08-04 20:46, pirms 10 gadiem
drag rakstīja: ko var cepties un nolikt. Šie jebkurā gadījumā ir Latvijas divi spēcīgākie pludmales volejbolisti, skaidrs, ka viņi nebūs visu laiku finālā, bet kopumā ņemot arī šo sezonu nevar saukt par neveiksmīgu, ir uzvara open posmā, divi pusfināli grandslamos un kaudze ar 5-8. vietām.
Šosezon ļoti izteikti redz, kuri pāri gatavojas kurām sacensībām. Mūsējie kopā ar itāļiem bija gatavojušies eiropas čempim. ļoti līdzīgā cīņā mūsējie galotnē zaudēja, bet spēlēja tomēŗ ļoti labi. Pēc čempja gan itāļiem, gan mūsējiem sekoja kritums, un tas ir tikai pilnīgi loģiski, ņemot vērā cik gara ir sezona, turklāt itāļiem šis kritums bija krietni smagāks nekā mūsējiem. Amerikāņu pāriem savukārt galvenais bija uz pašmāju turnīru sagatavoties, kur arī viņi jo tuvān nāca longbīčai, jo labāku spēli rādīja, šajā posmā jau var redzēt, kā neviens amerikāņu pāris neko izcīnīt vairs nav gatavs.
Sezona ir pārāk gara, līmeni visu laiku noturēt nevar, un ir jāizvēlās, kur būt savā labākajā formā. skaidrs, ka mūsējie tagad palēnām atkal būs atguvušies un bedre kopumā ņemot nav tik liela, ja paskatās, tad reitingā pēc klāgenfurtes turnīra, viņi ir atkal pirmajā vietā.
Ta apmēram arī ir. Uz sezonas beigām būs arī uzvaras.
, 2014-08-04 21:09, pirms 10 gadiem
Sezona jau gandrīz ir galā un cerība ir muļķa mierinājums!
, 2014-08-04 23:09, pirms 10 gadiem
vispār jau Tev taisnība, nav ko ākstīties, jābeidz čaļiem spēlēt. Kaut kas nav, it kā ir pirmie rangā un spēlē stabīli, bet nebirst viena pēc otras pirmās vietas, arī balvu fondā iepelnītie 200 000 USD pa sezonu (pagaidām, gan jau beigās būs vēl par kādiem 70 000 vairāk) nav gana daudz...
Jādod citiem iespēja spēlēt, ā, nē, pareizi, nav jau neviena cita, viņi ir labākie, kas mums Latvijā ir... bet nu vienalga - viss ir slikti
Ierosinājums rakstīja: Sezona jau gandrīz ir galā un cerība ir muļķa mierinājums!
, 2014-08-05 11:33, pirms 10 gadiem
drag rakstīja: ..ja paskatās, tad reitingā pēc klāgenfurtes turnīra, viņi ir atkal pirmajā vietā.
Kur tad var redzēt reitingu pēc Klāgenfurtas turnīra?
fivb mājas lapā reitings netika atjaunots kopš pēc-Gaagas posma laikiem..

neesmu pats vēl rēķinājis, bet manuprāt Dalhausser/Rosenthal tomēr apies mūsējos..
, 2014-08-05 13:16, pirms 10 gadiem
Uz android ir FIVB oficiālā aplikācija un tur vienmēr atjauno reitingu krietni ātrāk nekā mājas lapā.
Uz šo brīdi mūsējie ir 60 punktus priekšā amerikāņiem.
Aloeux rakstīja: Kur tad var redzēt reitingu pēc Klāgenfurtas turnīra?
fivb mājas lapā reitings netika atjaunots kopš pēc-Gaagas posma laikiem..

neesmu pats vēl rēķinājis, bet manuprāt Dalhausser/Rosenthal tomēr apies mūsējos..
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv
4

Brāļi Samoilovi un Šmēdiņš/Točs "Challenge" turnīru Meksikā beidz dalītā 19. vietā

LETA. Latvijas dueti Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs piektdien profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas sacensību turnīrā Meksikā piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties dalītā 19.vietā.