Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Egleskalns: "Pļaviņš ir ļoti augsta līmeņa spēlētājs un prasa augstāko rezultātu"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Egleskalns: "Pļaviņš ir ļoti augsta līmeņa spēlētājs un prasa augstāko rezultātu"
Hermans Egleskalns. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas klasiskā volejbola spīdeklis Hermans Egleskalns jau parakstījis līgumu uz nākamo sezonu. Pirms pieciem gadiem viņš mēģināja tikt uz olimpiskajām spēlēm pludmales volejbolā, kur viņa pāriniekam Mārtiņam Pļaviņam bija visaugstākie mērķi. Volejbolists skaidro, ka tie ir divi dažādi sporta veidi, nebija laika pierast, tāpēc tika izlemts pārtraukt minēto sadarbību un atgriezties klasiskajā volejbolā, kur krājas panākumi un finansiālais kapitāls. Par to tika vēstīts LMT viedtelevīzijas raidījumā "Sporta mikrofons".

2015. gadā Hermans Egleskalns/Mārtiņš Pļaviņš spēlēja pludmales volejbola Pasaules tūrē ar domu tikt uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. "Tāda ideja bija. Ar Mārtiņu savādāk nevar, viņš ir ļoti augsta līmeņa spēlētājs, tur mērķi visaugstākie. Viņš prasa augstāko rezultātu, tas ir loģiski un pareizi. Tā kā nebija izvēles, bija nopietni jāgatavojas un jāspēlē visi tie turnīri."

Pludmalē rezultāti nesanāca tie labākie, tāpēc drīz vien Egleskalns atgriezās klasiskajā volejbolā, kur jau iepriekš bija un arī tagad ir augstas klases spēlētājs ar labu atalgojumu. Bīčvolejbolā pietrūka laika, lai pierastu? "Domāju, ka jā. Lai kā tur nerunātu, tas ir pavisam cits sporta veids. Lai pārkvalificētos, vajag gadu, divus vai pat trīs. Mūsu situācijā nebija tik daudz laika gaidīt. Un tad izlēmām, ka jāšķiras un katram jāiet savs ceļš," atzīst volejbolists.

Iepriekšējos divos gados Egleskalna pārstāvētais klubs "Tours" izcīnīja Francijas zeltu, arī šogad uz to gāja, taču koronavīrusa pandēmijas dēļ sezona tika noslēgta priekšlaicīgi. Jau parakstījis līgumu uz nākamo sezonu, nedrīkst atklāt kluba nosaukumu, taču tas nav "Tours". Savam uzbrukuma līderim viņi piedāvāja pagarināt jau novembrī un arī pavasarī, taču "bija ideja mēģināt tikt uz Āziju, Koreju," atklāj spēlētājs, kura tagadējais līgums uz nākamo sezonu "tomēr ir labs, nevar sūdzēties".

29 gadus vecais un 203 centimetrus garais diagonāles pozīcijas spēlētājs Hermans Egleskalns informē, ka viens no viņa atlikušajiem mērķiem ir kvalificēties Eiropas čempionāta finālturnīram kopā ar Latvijas izlasi.

.

Izmantotie resursi:
LMT viedtelevīzijas raidījums "Sporta mikrofons"