Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Samoilovs un Šmēdiņš neaizsniedzas līdz Maskavas turnīra finālam

Samoilovs un Šmēdiņš neaizsniedzas līdz Maskavas turnīra finālam
Aleksandrs Samoilovs
Foto: FIVB

Pēc lieliski aizvadītā ceturtdaļfināla mača Pasaules kausa tūres posmā Maskavā Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš nav spējuši iekļūt finālā. Rādot blāvāku sniegumu, latvieši pusfinālā ar rezultātu 0-2 (14:21, 17:21) piekāpās mājiniekiem Vjačeslavam Krasilņikovam un Ņikitam Ļaminam.

Pēc lieliski aizvadītā ceturtdaļfināla Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam vajadzēja atrast spēkus un emocijas pusfināla cīņai pret mājiniekiem Vjačislavu Krasilņikovu un Ņikitu Ļaminu, kuri ceturtdaļfinālā ar viegli ar 2-0 (21:18, 21:15) pārspēja poļus Maceju Rudolu un Jakubu Szalankeviču. Krieviem par labu spēlēja vairāki faktori, ieskaitot ilgāku gatavošanās laiku un vietējo līdzjutēju atbalstu.

Maču daudz labāk izdevās sākt mājiniekiem, kuri izrāvās vadībā ar 8:4. Latvieši šajā situācijā nepalika atbildi parādā, sadeldējot deficītu līdz minimumam (8:9). Līdz tehniskajam pārtraukumam atbalstītāju dzīti krievi atjaunoja trīs punktu vadību un dominēja arī pēc tehniskā pārtraukuma. Rezultāta starpība sasniedza vispirms sešu, bet pēc tam arī septiņu punktu atzīmi, kas pirmo setu lika norakstīt. Tas noslēdzās ar neizbēgamu sakāvi - 14:21.

Otro setu labi sāka Samoilovs un Šmēdiņš, izvirzoties vadībā ar 2:0. Krieviem gan ļoti ātri izdevās atspēlēties un atjaunot līdzsvaru uz tablo (3:3). Kādu laiku cīņa ritēja punkts punktā, bet tad latvieši vēlreiz spēja izvirzīties vadībā ar 7:5. Arī šoreiz ar neatlaidīgu darbību aizsardzībā un Ļamina eisu pretiniekiem izdevās atspēlēties, kā arī izvirzīties vadībā, duetiem dodoties tehniskajā pārtraukumā pie rezultāta 11:10 mājinieku labā. Uzreiz pēc pārtraukuma Krasilņikovs izpildīja netveramu servi, turpinot mocīt Samoilovu. Savu līdzjutēju atbalstīti krievi laukumā radīja brīnumus. Varēja redzēt, ka Samoilovam un Šmēdiņam līdz ar neveiksmēm visas emocijas bija nosēdušās. Vajadzēja steidzīgi ko izdomāt, pie nelabvēlīgā rezultāta 12:15.

Pēc paņemtā pārtraukuma Ļaminam izdevās vēlreiz bloķēt uzbrukumu, pietuvinot Krievijas duetu uzvarai pirmajā pusfinālā. Latvijas duets gan nedomāja padoties, Samoilovam arī Ļaminu noķerot blokā (15:17). Krievi paņēma pārtraukumu, pēc kura Šmēdiņš bija ieņēmis pareizu vietu aizsardzībā, bet nespēja atstāt bumbu spēlē. Latviešiem nekas cits neatlika, kā riskēt ar servēm, kas nenesa rezultātu. No zaudējuma latviešiem šoreiz izbēgt neizdevās, ciešot neveiksmi ar rezultātu 0-2 (14:21, 17:21).

Līdz ar to Samoilovam un Šmēdiņam rīt būs jācīnās par 3. vietu, kur viņu pretinieki noskaidrosies otrajā pusfinālā starp citu Krievijas pāri Stojanovskis/Jarzutkins un ASV duetu Dalhauzers/Lusena.


, 2017-06-03 19:52, pirms 7 gadiem
Daudz enerģijas atstāja pret brazīļiem 1/4. Krievi bija labi un pluss vēl savās mājās!
, 2017-06-03 19:54, pirms 7 gadiem
iegāza serves uzņemšana un tomēr pārāk daudz kļūdas uzbrukumā...
Slēpts komentārs: FruKcc
, 2017-06-03 20:02, pirms 7 gadiem
Ja objektīvi, tad krievi šajā spēlē izskatījās un un bija pārāki:
SAM uzņemšana, sitiens, serve 😒, SME serve un bloks ļoti neizteiksmīgi 😒.
Veiksmi cīņā par 3.vietu! (Droši vien pret jaunajiem RUS STO/JAR).
, 2017-06-03 20:04, pirms 7 gadiem
Samailos kuro gadu enkurs!
, 2017-06-03 20:05, pirms 7 gadiem
ja iepriekšējā spēle bija ahūna, tad šitā jau nu drausmīga. par tīģeri nemaz neizteikšos,,,, visu spēku matu kopšanā atstājis
, 2017-06-03 20:06, pirms 7 gadiem
FruKcc rakstīja: Samailovs var var beigt karjeru, izskatījās ka darija visu lai zaudētu.
Šmēdiņam jāsāk spēlēt pēc iespējas ātrak ar bračku kopā.

Samailovs vnk drausmīgs, ne gremdes, ne serves uzņemšanas ne pozīcijas izvēles. Vienīgais ko māk ir māņu sitieni !
Gaidu tevi laukumā! Rādi klasi!
, 2017-06-03 20:17, pirms 7 gadiem
Spēli redzēju- Protams, SAM ne tā labākā spēle, bet mums latviešiem jāpriecājas, ka ir elites pāris, kurus pirms turnīra izliek ar pirmo numuru.Fuc*ing latviešus. Ko Jūs teiktu, tad ja visu laiku knapi cīnītos par pamatturnīru tikai vai 17ajām vietām?
jānolaižas uz zemes un ir labi- kā ir- ieskriesies.!
, 2017-06-03 20:34, pirms 7 gadiem
Man patīk šis Toma Šmēdiņa teiciens -dīvāna pirdēji, kas to vien tik māk noniecināt savējos pie neveiksmēm. Ja skatījāties spēli SAM SME visu atdeva sevi spēlei pret brazīļiem, kurās bija nenormāli ilgas un smagas izspēles. Pēc tik smagas spēles tika dots ļoti īss atkopšanās laiks - kas tiešām izskatījās pēc organizatoru izstrādāta trika. Domāju ka SAM SME ir uzvarētāji, jo uzvarēt Brazīļus bija galvenais, lai iegūtu pārliecību par sevi.
, 2017-06-03 20:49, pirms 7 gadiem
Žēl, ka izjauca pāri Pļaviņš-Šmēdiņš.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-06-04 15:29, pirms 7 gadiem
kaut kur varbūt var noskatīties 1/4 spēli?
, 2017-06-04 15:32, pirms 7 gadiem
A cikos ir??
Yootoba var
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv
4

Brāļi Samoilovi un Šmēdiņš/Točs "Challenge" turnīru Meksikā beidz dalītā 19. vietā

LETA. Latvijas dueti Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs piektdien profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas sacensību turnīrā Meksikā piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties dalītā 19.vietā.