Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs un Šmēdiņš fināla cienīgā ceturtdaļfinālā pieveic Alisonu un Brunu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs un Šmēdiņš fināla cienīgā ceturtdaļfinālā pieveic Alisonu un Brunu
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs
Foto: FIVB

Maskavā notiekošā Pasaules kausa tūres posma ceturtdaļfinālā kārtīgu saldo ēdienu sarūpēja Latvijas un Brazīlijas pludmales volejbolisti. Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš trīs setu cīņā ar 2-1 pārspēja olimpiskos čempionus Alisonu Seruti un Brunu Šmitu, iekļūstot pusfinālā.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš šajā turnīrā izlikti ar pirmo numuru, bet latviešiem neizdevās apliecināt favorītu statusu un izcīnīt pirmo vietu A grupā, jo kāju priekšā pielika austrieši Klemens Doplers un Aleksandrs Horsts. Izslēgšanas turnīrā Latvijas duetam vajadzēja divas trīs setu cīņas pret tautiešiem Finsteru/Toču un amerikāņiem Bruneru/Patersonu, lai iekļūtu ceturtdaļfinālā. Tajā Samoilovu un Šmēdiņu gaidīja olimpiskie čempioni no Brazīlijas Alisons Seruti un Brunu Šmits, kuriem neklājās viegli grupu turnīrā, bet astotdaļfināla maču viņi uzvarēja pārliecinoši.

Pēdējos abu pāru duetos uzvaras dalītas uz pusēm, bet šī bija jauna spēle, kuras sākumā rezultāts bija 0:0. Šo maču ar punktu sāka brazīlieši, bet Latvijas duets atbildēja ar vadības maiņu (2:1). Latvieši nolēma ar servi pārmaiņus spēlēt kā uz Brunu, tā uz Alisonu, taustoties, kurš šodien bija mazāk gatavs. Brazīliešiem tas lielas problēmas nesagādāja un ļāva izvirzīties vadībā ar 8:6. Tiesa uzreiz pēc tam Alisonu izdevās apspēlēt blokā un Šmēdiņam divreiz pārsteigt ar servi, kā rezultātā izdevās pārņemt vadību ar 9:8. Pirms tehniskā pārtraukuma Samoilovs nespēja apspēlēt Alisona bloku, tādējādi atpūtā vadībā devās brazīlieši (11:10).

Pēc tehniskā pārtraukuma latviešiem izdevās veikt nelielu izrāvienu, kas deva divu punktu pārsvaru (15:13). Brazīlieši atspēlēja vienu punktu un pēc nelielas pauzītes guva vēl divus punktus, kas Samoilovam un Šmēdiņam lika ņemt pārtraukumu. Pēc tā brazīlieši lieliski nospēlēja aizsardzībā, bet Brunu eiss, servējot pa sesto zonu, bija liktenīgs. Alisons vēlreiz spēja bloķēt Samoilovu, ar ko arī bija skaidrs, ka latvieši zaudēs pirmo setu, kas arī notika ar rezultātu 18:21.

Otrā seta ievadā dueti cīnījās līdzīgi, ekstra punktus gūstot pēc pretinieku sitieniem autā. Pirmie pie divu un vairāk punktu pārsvara tika latvieši, kad Samoilovs nospēlēja blokā, bet Šmēdiņš guva punktu ar eisu un atspēlēšanos aizsardzībā (8:5). Pie rezultāta 9:6 dueti nospēlēja fenomenālu izspēli, vairākkārt aizķerot bumbas blokā, atspēlējot aizsardzībā līdz brīdim, kad ar lielām pūlēm Samoilovam izdevās raidīt bumbu pretinieku laukuma pusē, palielinot starpību līdz četriem punktiem un piespiežot pretiniekus ņemt pārtraukumu.

Pēc pārtraukuma latvieši sasteidza notikumus laukumā, ļaujot pretiniekiem atspēlēties. Protams, liels nopelns tajā bija arī Alisona blokam, kuru vienreiz neizdevās apspēlēt, bet otro reizi Šmēdiņš trāpīja bumbu trosē. Arī brazīlieši otrajā setā nespēlēja perfekti, kas ļāva tehniskajā pārtraukumā iet pie labvēlīga rezultāta 12:9. Pēc atpūtas Alisons bija atpakaļ spēlē, neesot tālu no tā, lai atjaunotu līdzsvaru uz tablo. Latviešiem bija ļoti liela motivācija katrā epizodē apspēlēt brazīliešus, cīnoties par katru sarežģītāko bumbu. Tas arī ļāva saglabāt tik vajadzīgo divu līdz trīs punktu pārsvaru seta galotnē. Brazīlieši centās mainīt serves virzienu pa Šmēdiņu, bet viņš pat sarežģītā epizodē nepievīla, dodot Latvijas duetam divas setbumbas. Pirmo realizēt neizdevās, bet otrās izspēlē Samoilovs izlēma uzbrukt spēcīgi pa diagonāli, raidot bumbu autā (20:20). Viss tomēr beidzās labvēlīgi latviešiem, jo Šmēdiņa izpildītās serves uzņemšanā kļūdījās Alisons, Samoilovam ar pārejošās bumbas raidīšanu laukumā sagādājot brazīliešiem pirmo zaudēto setu turnīrā - 22:20.

Trešā seta sākumā Šmēdiņš turpināja lieliski servēt, uzreiz dodot Latvijas duetam divu punktu pārsvaru. Tas uzreiz tika atspēlēts, Brunu nospēlējot aizsardzībā un pēc tam gūstot punktu (2:2). Un tomēr galvenā atslēga šajā mačā bija Alisona sniegumā. Viņš ar divām ļoti spēcīgām servēm izsita no līdzsvara Šmēdiņu, tādējādi izvirzot Brazīlijas duetu vadībā ar 5:3. Brīdi vēlāk Samoilovam ar Šmēdiņu izdevās reabilitēties un atjaunot līdzsvaru uz tablo.

Turpinājumā biežāk minimālā vadībā turējās Brazīlijas duets, bet latvieši atsevišķas reizes spēja šo situāciju mainīt. Vienā no šīm reizēm izdevās iegūt arī divu punktu pārsvaru, kad uzbrukumu nespēja noslēgt Alisons (12:10). Sekoja pārtraukums, pēc kura Samoilovs vēlreiz bloķēja Alisona uzbrukuma sitienu. Šī jau bija laba iespēja izcīnīt uzvaru šajā mačā, ko arī izdevās paveikt. Latvieši tika pie trīs mačbumbām, no kurām izmantoja otro, svinot uzvaru ar rezultātu 2-1 (18:21, 22:20, 15:12).

Līdz ar to Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš iekļuvuši Maskavas triju zvaigžņu posma pusfinālā, kurā šovakar plkst. 19:00 cīnīsies ar mājiniekiem Vjačislavu Krasilņikovu un Ņikitu Ļaminu, kuri ceturtdaļfinālā ar viegli ar 2-0 (21:18, 21:15) pārspēja poļus Maceju Rudolu un Jakubu Szalankeviču.

  +1 [+] [-]

, 2017-06-03 15:15, pirms 7 gadiem
Skaista spēle, abām komandām bija daudz spožu epizožu 👍

  +1 [+] [-]

, 2017-06-03 15:16, pirms 7 gadiem
Parādīja raksturu. Malači. Laba spēle kopumā, lai gan šķita, ka abām komandām vēl ir rezerves.

     [+] [-]

, 2017-06-03 15:19, pirms 7 gadiem
SAM/SME malači! 2.un 3.sets fenomenāli!
Pusfināli YouTubē uz saites zemāk:
News - FIVB Beach Volleyball World Tour - Moscow
Tā pati tiešraide no 1.laukuma bez studijas komentātoriem zemāk:
https://m.vk.com/video-38197864_456...

  +1 [+] [-]

, 2017-06-03 15:30, pirms 7 gadiem
WOW šitos paņemt nu gan malači!!!

  +1 [+] [-]

, 2017-06-03 15:32, pirms 7 gadiem
īstajā laikā uzspēlēja uz "mamutu"
ja milzi nokausē, tad ir varianti...

  +1 [+] [-]

, 2017-06-03 15:33, pirms 7 gadiem
riktiigi labs kaplis, tachu vienu liidz galam nesapratu, kaapeec muuseejie konstanti blieza pa to braziillu milzi, kura sitieni bija teju neatvairaami... Beigaas gan viss sakrita, ka vins divas reizes iesita blokaa pashaa macha izskanaa.

     [+] [-]

, 2017-06-03 15:45, pirms 7 gadiem
blitkotajs rakstīja: riktiigi labs kaplis, tachu vienu liidz galam nesapratu, kaapeec muuseejie konstanti blieza pa to braziillu milzi, kura sitieni bija teju neatvairaami... Beigaas gan viss sakrita, ka vins divas reizes iesita blokaa pashaa macha izskanaa.
Viņa sitieni ir vairāk paredzami (90% pa slīpo), savukārt Bruno ir grutāk nolasīt. Tieši trešā setā 3 bumbas no vietas nenokārtoja, iespējams, nogurums.

     [+] [-]

, 2017-06-03 15:45, pirms 7 gadiem
Ja jau uzvarēja.tātad taktika pareiza!

blitkotajs rakstīja: riktiigi labs kaplis, tachu vienu liidz galam nesapratu, kaapeec muuseejie konstanti blieza pa to braziillu milzi, kura sitieni bija teju neatvairaami... Beigaas gan viss sakrita, ka vins divas reizes iesita blokaa pashaa macha izskanaa.

     [+] [-]

, 2017-06-03 16:12, pirms 7 gadiem
Manuprāt šī bija viena no labākajām SAMSME spēlēm. Sašam trešajā setā atnāca vaļā 5-ais ātrums un niknums un sabloķēja Alisonu kā mazo ŠMĒDS- no comments, terminātors

     [+] [-]

, 2017-06-03 18:14, pirms 7 gadiem
Ir kkur iespeeja replay noskatiities?

     [+] [-]

, 2017-06-03 18:45, pirms 7 gadiem
SPORTACENTS, JUS MANI BESAT ARA BLEG KAPEC JUS RAKSTAT PAR VOLEJBOLU, RAKSTIET PAR BALSOJUMU ES BALSOJU PAR NILU, KA TU? KORO4E ES NE JEDZU VAI JUS SERJOZI?? PASKATITIES, AFRIKA NAV KO EST BET SITIE SPELE VOLEJBOLU SAULE PLUDMALE, RABO4IJ KLASS STRADA BET SITIE KAPITALISTI SPELE VOLEJBOLU, ES PROTESTEJU, UN LIEKU ULTIMATU: NESKATISOS VOLEJBOLU, TIKMER KA ASV IZVEDAS KA AGRESORI KAMER KRIEVIJA IR LABAKA VALSTS UN IR STIPRA BET ES VISPAR NESKATISOS VOLEJBOLU, JO VLADIMIR VLADIMIRAVI4 MUDRIJ 4ELOVEK NEEEVEEEELNIJ VOR BLEG

     [+] [-]

, 2017-06-03 19:06, pirms 7 gadiem
Real Ganster rakstīja: SPORTACENTS, JUS MANI BESAT ARA BLEG KAPEC JUS RAKSTAT PAR VOLEJBOLU, RAKSTIET PAR BALSOJUMU ES BALSOJU PAR NILU, KA TU? KORO4E ES NE JEDZU VAI JUS SERJOZI?? PASKATITIES, AFRIKA NAV KO EST BET SITIE SPELE VOLEJBOLU SAULE PLUDMALE, RABO4IJ KLASS STRADA BET SITIE KAPITALISTI SPELE VOLEJBOLU, ES PROTESTEJU, UN LIEKU ULTIMATU: NESKATISOS VOLEJBOLU, TIKMER KA ASV IZVEDAS KA AGRESORI KAMER KRIEVIJA IR LABAKA VALSTS UN IR STIPRA BET ES VISPAR NESKATISOS VOLEJBOLU, JO VLADIMIR VLADIMIRAVI4 MUDRIJ 4ELOVEK NEEEVEEEELNIJ VOR BLEG
Block this bi*ch ass!

     [+] [-]

, 2017-06-03 19:08, pirms 7 gadiem
Ups! Sanitāri vienu pacientu ielaiduši ārsta kabinetā pie datora.Aizdzērušies laikam!

     [+] [-]

, 2017-06-03 19:31, pirms 7 gadiem
Nu ko, Samoilovs atkal izceļas ar savu nasavāktību!

     [+] [-]

, 2017-06-03 19:35, pirms 7 gadiem
Sašam jau 7 kļūdas serves uzņemšanā! Nevienas izvilktas bumbas aizsardzībā! Āksts!

     [+] [-]

, 2017-06-03 19:42, pirms 7 gadiem
Jau kuro gadu varu teikt Samailovs ir enkurs!

     [+] [-]

, 2017-06-03 19:42, pirms 7 gadiem
Lai mani piedod voleja mīļotāji, bet šim pārim nav nākotnes. Jā, kaut ko maznozīmīgu uzvarēs, bet ne PČ, ne OS neko grandiozu nesasniegs.