Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Regža un Šmits ar uzvaru sāk turnīru Turcijā

Ints Megnis
Ints Megnis

Regža un Šmits ar uzvaru sāk turnīru Turcijā
Haralds Regža
Foto: FIVB

Pludmales volejbolisti Haralds Regža un Kristaps Šmits ceturtdien Turcijā ar uzvaru iesāka Pasaules kausa triju zvaigžņu posma pamatturnīru, bet otrajā cīņā zaudēja, kamēr Rihards Finsters ar Aleksandru Soloveju un Alise Lece ar Ilzi Liepiņlausku pirmajos dueļos cieta neveiksmes.

Kā jau pēdējā laikā Pasaules kausa turnīros ierasts, grupās vispirms potenciāli pirmā komanda tiekas ar ceturto, bet otrā ar trešo. Pirmo maču uzvarētāji pēc tam savstarpējā duelī noskaidro, kura komanda automātiski sasniegs izslēgšanas turnīra otro kārtu, bet zaudētāju mačā tiek uzzināts, kuram pārim sacensības noslēgušās pēc diviem mačiem.

Regža un Šmits sacensību ievadā ar 2-1 (21:13, 12:21, 15:12) apspēlēja norvēģus Hendriku Nikolai Molu un Matīasu Berntsenu.

Pēc pārliecinoši uzvarēta pirmā seta, otrajā latvieši ātri nokļuva iedzinējos ar 1:8. Kaut pēc tam pāris punktus izdevās atspēlēt, iesaistīties par uzvaru vairs neizdevās. Izšķirošajā setā jau cīņa bija daudz līdzīgāka un tehnisko pārtraukumu pāri sagaidīja, kad latvieši bija priekšā ar 8:7. Pēc Regžas bloka tika iegūts arī divu punktu pārsvars, tomēr brīdi vēlāk norvēģi bloķēja mūsu garo spēlētāju un rezultāts atkal bija neizšķirts 10:10. Turpinājumā gan svarīgā brīdī trīs punktu izrāvienu veica Regža ar Šmitu, triumfējot mačā.

Vēlāk ceturtdien viņi aizvadīja arī otro maču, ar 0-2 (24:26, 13:21) piekāpjoties beļģiem Drīsam Kokelkorenam un Tomam van Vallem.

Spēles sākumā latvieši ieguva pāris punktu pārsvaru, tomēr pirmā seta vidusdaļā beļģi panāca izlīdzinājumu un turpinājumā ļoti ilgu laiku punktus guva tikai servētāji, vadībā ar +1 atrodoties latviešiem vai esot neizšķirtam. Pirmoreiz setā iedzinējos latvieši nokļuva vien pie rezultāta 21:22, kad Regža sita bumbu autā, bet vēl pēc laika beļģi izcēla bumbu aizsardzībā un veica sekmīgu uzbrukumu, Latvijas pārim setu zaudējot ar 24:26.

Otrā seta ievadā jau pirmos trīs punktus guva beļģi, turpinājumā viņiem dominējot un izcīnot pārliecinošu uzvaru.

Tikmēr Finsters un Solovejs savā pirmajā mačā ar 1-2 (18:21, 21:15, 12:15) piekāpās Latvijā labi zināmajiem lietuviešiem Arnam Rumševičam un Lukam Kazdailim. Piektdienas rītā viņi cīņā par vietu izslēgšanas turnīrā tiksies ar vietējiem pusaudžiem Jusufu Ezdemiru un Ali Džebedži.

Savukārt dāmu sacensību pamatturnīru ceturtdien ar zaudējumu sāka Alise Lece un Ilze Liepiņlauska, kurām līdz ar to vēlāk gaidāma izšķirošā spēle par vietu izslēgšanas turnīrā. Spēlē, kas sākās jau plkst. 7:30 no rīta, latvietes ar 0-2 (16:21, 15:21) piekāpās ķīnietēm Faņai Vanai un Sinjdzji Sja.

Ķīnas sportistes ir vienas no Mersinas turnīra favorītēm. Viņas šosezon jau guvušas devītās vietas četru un piecu zvaigžņu etapos, bet divu zvaigžņu turnīrā Sidnejā sportistes pērn izcīnīja otro vietu. Tikmēr Lece iepriekš Pasaules kausa pamatturnīros trīs reizes spēlējusi duetā ar Martu Ozoliņu, kamēr Liepiņlauska 26 gadu vecumā piedzīvo debiju šādā līmenī.

Turpinājumā piektdien Lecei un Liepiņlauskai būs jāspēlē ar taizemietēm Varapatcornu Radarongu un Tanartu Udomčavi, kuras arī sacensības sāka ar neveiksmi. Ja tajā spēlē izdosies gūt panākumu, viņas iekļūs izslēgšanas turnīrā, bet citādāk nāksies noslēgt sacensības.

Vēlāk ASV ceturtdien dalību četru zvaigžņu sacensībās sāks Latvijas vadošie dueti Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs. Viņiem pirmās spēles paredzētas vien neilgi pirms pusnakts pēc Latvijas laika. Savukārt piektdien dalību divu zvaigžņu turnīrā Kambodžā sāks Marta Ozoliņa un Agnese Caica.

  +1 [+] [-]

, 2018-05-03 13:45, pirms 6 gadiem
Nu malači.