Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Latvijas pludmales volejbolistiem otrā vieta Kontinentālajā kausā

Agris Suveizda

Latvijas pludmales volejbolistiem otrā vieta Kontinentālajā kausā
Aleksandrs Solovejs
Foto: fivb.org

Latvijas izlases pludmales volejbolisti svētdien Turcijas pilsētā Fethijē (Fethiye) izcīnīja otro vietu Kontinentālās kausa izcīņas 3. kārtas H grupas turnīrā, finālā ar 1:2 zaudējot mājiniekiem, bet spēlē par 2. vietu ar 2:0 pārspējot Lielbritāniju. Neuzvarot savā grupā, Latvijas vīriem augusta beigās/septembra sākumā būs jācīnās Kontinentālā kausa 4. kārtā, par tikšanu pusfinālā, kas tāpat kā fināls notiks nākamajā gadā.

Fināla cīņu Latvijas izlase sāka uz pozitīvas nots, jo Londonas olimpisko spēļu bronzas duets Mārtiņš Pļaviņš/Jānis Šmēdiņš ar 2-0 (21-14, 21-16) pārspēja Hasanu Huseinu Mermeru/Selčuku Sekerči (hasan Huseyin Mermer/Selcuk Sekerci), diemžēl otrajā cīņā Ruslans Sorokins/Aleksandrs Solovejs sīvā cīņā ar 1-2 (13-21, 22-20, 13-15) gandrīz stundu ilgušā spēlē zaudēja Volkanam Gogtepem/Muratam Giginoglu (Volkan Gogtepe/Murat Giginoglu).

Izšķirošā bija abu komandu pirmo numuru cīņa, kurā Pļaviņš/Šmēdiņš ļoti saspringtā stundu garā cīņā ar 1-2 (19-21, 21-16, 15-17) zaudēja Gogtepem/Giginoglu, līdz ar to Turcija nodrošināja uzvaru turnīrā, pirmo vietu H grupā un ceļazīmi uz pusfinālu, kurā spēlēs 16 labākās komandas.

Latvijas izlasei svētdienas pēcpusdienā vēl vajadzēja tikties ar Lielbritāniju cīņā par 2. vietu grupā. Šoreiz iztika bez pārsteigumiem - Sorokins/Solovejs ar 2-0 (21-14, 21-18) pieveica Krisu Gregoriju/Džeiku Šīfu (Chris Gregory/Jake Sheaf), bet Pļaviņš/Šmēdiņš ar 2-0 (21-14, 21-11) sagrāva Filipu Smitu/Gregu Vīveru (Philip Smith/Gregg Weaver).

Izcīnot 2. vietu H grupā Latvijas pludmales volejbolisti nodrošināja sev izdevīgāku pozīciju 4. kārtas turnīrā, kurā 16 komandas tiks izsētas pa četrām grupām (Latvijas atradīsies pirmajā grozā). Lielbritānija arī spēlēs Kontinentālā kausa 4. kārtā, bet pēdējā vietā palikusī Horvātija, kuru Latvija pārspēja pusfinālā, dalību šajā turnīrā ir noslēgusi.

Latvijas izlasei 3. kārtas turnīrā nevarēja palīdzēt Aleksandrs Samoilovs, kurš mājās palika ģimenes apstākļu dēļ, tāpēc viņa vietā uz Turciju devās Pļaviņš.

Latvijas pludmales volejbolistes 9. un 10. maijā spēlēs līdzīgā turnīrā Kipras pilsētiņā Paralimni. Komandā startēs Alise Lece/Marta Ozoliņa un Inese Jursone/Tīna Graudiņa. Viņu pretinieces būs Kipras, Nīderlandes un Somijas kolēģes.

Kontinentālais kauss ir saistošs, noskaidrojot ne tikai spēcīgāko kontinenta pludmales volejbola nāciju, bet galvenokārt cīņā par olimpiskajām ceļazīmēm uz 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Pie ceļazīmes uz četrgades nozīmīgāko sporta forumu tiks Kontinentālā kausa fināla uzvarētāji, kuri kļūs zināmi 2016. gada jūnijā. Savukārt otrās un trešās vietas ieguvēji olimpisko sapni vēl varēs piepildīt Starpkontinentālajā finālturnīrā.

Olimpiskajās spēlēs startēs pa 24 duetiem vīriešiem un sievietēm. Vienu valsti katrā kategorijā varēs pārstāvēt ne vairāk par diviem pāriem. Izstrādātais kvalifikācijas nolikums paredz, ka pie olimpiskajām ceļazīmēm tiks 15 labākie pasaules ranga dueti, par atskaites punktu ņemot 2016. gada 13. jūniju. Automātiski ceļazīmi nodrošinās arī šī gada pasaules čempioni, kā arī piecas komandas, kuras nākamgad uzvarēs Kontinentālā kausa izcīņas turnīros savos kontinentos. Savukārt Starpkontinentālajā finālturnīrā tiks noskaidrotas vēl divi olimpiskie dueti. Viena vieta olimpiskajās spēlēs ir garantēta mājiniekiem – Brazīlijas volejbolistiem, kuri gan varēs cīnīties arī par otru ceļazīmi kā visi pārējie.

Sīkāk ar Kontinentālā kausa izcīņas izspēles kārtību, sadalījumu grupās un turnīru norises vietām var iepazīties interneta vietnē (www.cev.lu) pludmales volejbola sadaļā.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Volejbola federācijas
Preses dienests

     [+] [-]

, 2015-05-03 23:15, pirms 9 gadiem
Neko darīt lieka nedēļas nogale rudenī jau tā smiltis atēdušajiem
p.s.
Mēs ar atklājām sezonu šodien. Pie +8 knaģi jau sala, bet sviedri tecēja arī pa smuko

     [+] [-]

, 2015-05-03 23:27, pirms 9 gadiem
neko dariit, jakapaajas buus pamatiigi