Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Pļaviņš un Pēda ceturtdien uzsāks cīņu pirmajā kopīgajā turnīrā

Pļaviņš un Pēda ceturtdien uzsāks cīņu pirmajā kopīgajā turnīrā
Mārtiņš Pļaviņš
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Pēda šobrīd atrodas treniņnometnē Turcijā, kur gatavojas jaunajai pludmales volejbola sezonai. Tās ietvaros latvieši rīt uzsāks dalību Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) „Satellite” turnīrā.

Duets tās trenera Aigara Birzuļa vadībā treniņus uzsāka jau aizvadītajā trešdienā Rīgā, taču jau pirms Lieldienām devās un Antāliju, kur aizvada īsu treniņnometni pirms jaunās sezonas. Turcijas kūrortpilsētā Antālijā šobrīd sezonai gatavojas gandrīz visi vadošie Eiropas pludmales volejbola dueti. Šī ir laba iespēja Latvijas jaunizveidotajam duetam samērot spēkus ar visiem labākajiem Vācijas, Nīderlandes, Polijas, Austrijas, Norvēģijas, Krievijas un citu valstu pludmales volejbolistiem.

Komanda jau pirms došanās uz Turciju pauda, ka prioritāte šajā izbraucienā būs tieši treniņiem, ne šonedēļ notiekošajam turnīram. Tajā startēs gandrīz visi vadošie Eiropas pāri, kuri šobrīd par treniņu vietu īsi pirms Pasaules kausa tūres starta izvēlējušies tieši Turciju.

Latvieši sacensības sāks ar pamatturnīru, kurš ierasti norisināsies pēc divmīnusa sistēmas. Sacensībās Latvijas duets izsēts ar septīto numuru, kas pretiniekos pirmajā kārtā devis plašākai publikai nezināmos brāļus Gabrielu un Jonasu Kislingus (Šveice), kuru pludmales volejbolistu karjeras ir pašos pirmssākumos, pirmajam šobrīd ir 20 gadi, otrajam - 22. Maču Latvijas un Šveices dueti uzsāks pulksten 11.50 uz centrālā kortā. „Mums šobrīd galvenais ir gūt spēļu praksi. Jo vairāk spēļu aizvadām, jo labāk. Nav svarīgi vai tās tiek spēlētas treniņu režīmā vai oficiālā turnīrā,” pauž Mārtiņš Pļaviņš. Neatkarīgi no latviešu veiksmes, šodien Mārtiņam un Jānim būs jāaizvada arī otrā turnīra spēle.

Pamatturnīra sacensībās kopumā startēs 32 komandas. Neatkarīgi no sekmēm turnīrā, Latvijas duets arī pēc tā paliks Antālijā, kur plāno trenēties līdz pat aprīļa vidum.


, 2013-04-04 11:06, pirms 11 gadiem
Vares kkur live sekot lidz?
Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.