Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Kravčenoka: "Esmu īsts Latvijas produkts, no Daugavpils nāk liels atbalsts"

Kravčenoka: "Esmu īsts Latvijas produkts, no Daugavpils nāk liels atbalsts"
Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa. Foto: LTV1 / gorod.lv

Eiropas pludmales volejbola karaliene Anastasija Kravčenoka sarunā ar Daugavpils reportieri atklāj, ka viņai ir ļoti svarīgi saņemt atbalstu no dzimtās pilsētas un uzturēt saikni ar līdzjutējiem.

Aizvadītajā sezonā tieši svarīgākajos mačos jūrmalniece Tīna Graudiņa un daugavpiliete Anastasija Kravčenoka parādīja labākos rezultātus - pasaules čempionāta debitantes izcīnīja devīto vietu, Eiropas meistarsacīkstēs nopelnīja zeltu un triumfēja olimpiskās kvalifikācijas turnīrā.

2018. gada novembrī parādījās informācija par Graudiņas un Kravčenokas pašķiršanos - tobrīd nekas neliecināja, ka 2019. gads varētu sanākt tik veiksmīgs. Ar tagad viņas ikdienā nav labas draudzenes. "Turnīros mums ir ļoti labas attiecības, tur daudz laika pavadām kopā, jokojam, nestrīdamies, ir komfortabli. Bet ļoti nogurstam visu laiku būt kopā. Kad esam Rīgā, tad nekur īpaši nesatiekamies, kopā neejam vakariņās vai uz kino. Latvijā pārsvarā satiekamies treniņos vai kādos pasākumos. Attiecības ir cieņas un sapratnes pilnas," informē daugavpiliete.

Aizvadītājā sezonā turnīru naudas balvās Kravčenoka nopelnīja 30 000 ASV dolārus un 10 000 eiro (tas ir 2.2 reizes vairāk nekā visās iepriekšējās sezonās kopā), liecina BVBinfo.com apkopotā informācija. "Sportistiem ir ļoti svarīgs finansiālais atbalsts," atzīst pludmales volejboliste. "Esmu ļoti pateicīga Daugavpilij par to, ka varu braukt uz sacensībām un treniņnometnēm, man radīti vislabākie apstākļi. Esmu tā saucamais Latvijas produkts, jo pašvaldība un valsts manī ieguldīja un iegulda daudz līdzekļu. Tāpēc varu teikt, ka tie visi ir ne tikai mani, manas komandas, treneru un Tīnas panākumi, bet arī visas valsts, pašvaldības un iepriekšējo treneru sasniegumi."

Kravčenoka: "Ir ļoti daudzi līdzjutēji, kuri uzraksta un dod savu pozitīvo enerģiju. Esmu viņiem ļoti pateicīga. Šāda pozitīvā enerģija uzlādē nākamajiem sasniegumiem. Jūtu, ka cilvēki tic un vēlas, lai mums viss izdotos. Eiropas čempionātā vairāk priecājos ne par medaļu, bet gan par to prieku, ko mēs sagādājām mūsu līdzjutējiem, kuri skatījās un pārdzīvoja. No pilsētas nāk milzīgs emocionālais atbalsts. Daugavpils mērs [Andrejs Elksniņš] mani personīgi apsveic ar uzvarām kārtējās sacensībās un nominācijās. Un vispār visi daugavpilieši Daugavpils olimpiskajā centrā, domē, Sporta pārvaldē vai vienkārši ar sportu saistītie pastāvīgi seko maniem sasniegumiem, zina, kas notiek, raksta un atbalsta. Par laimi nav tā, ka esmu viena."

Daugavpils sportiste ar "Radio Alise Plus" starpniecību sūta sveicienus novadniekiem: "Dārgie daugavpilieši, vēlos jums novēlēt laimīgu jauno gadu! Lai tas jums sagādā smaidu jūru, prieku, laimi, panākumus un uzvaras. Izbaudiet katru dienu, novērtējiet mirkļa skaistumu un gūstiet spilgtas emocijas!"

Izmantotie resursi:
gorod.lv


, 2020-01-03 17:12, pirms 4 gadiem
Lai izdodas arī 2020. gads!
, 2020-01-03 17:22, pirms 4 gadiem
Lai izdodas arī 2020. gads!
, 2020-01-03 17:42, pirms 4 gadiem
Lai izdodas arī 2020. gads!
, 2020-01-03 17:52, pirms 4 gadiem
Lai izdodas arī 2020. gads!
, 2020-01-03 18:11, pirms 4 gadiem
Lai izdodas arī 2020. gads!
, 2020-01-04 02:01, pirms 4 gadiem
Lai izdodas arī 2020. gads!
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Queen & King of the Court

Brāļi Samoilovi piekāpjas brālēniem Grimaltiem

Brazīlijas dienvidaustrumu municipalitātē Sakvaremā sācies "Beach Pro" tūres posms pludmales volejbolā. "Challenge" kvalifikācijas izšķirošajā kārtā Latvijas tandēms Aleksandrs Samoilovs/Mihails Samoilovs piekāpās Čīles brālēniem Marko Grimaltam/Estebanam Grimaltam (15:21, 17:21) un ierindojās 25. vietā.
Aleksandrs Samoilovs un Mihails Samoilovs. Foto: Pim Waslander / Queen & King of the Court

Brāļi Samoilovi Sakvaremā sāk ar uzvaru un šovakar cīnīsies pret brālēniem

Brazīlijas dienvidaustrumu municipalitātē Sakvaremā sācies "Beach Pro" tūres posms pludmales volejbolā. "Challenge" kvalifikācijas pirmajā kārtā Latvijas tandēms Aleksandrs Samoilovs/Mihails Samoilovs pārspēja Urugvajas atlētus Hansu Hannibalu/Nikolasu Ljambiasu - 21:16, 21:15. Izšķirošā kvalifikācijas spēle notiks plkst. pēc 22.20 (sāksies krietni vēlāk).
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.