Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Brailko/Namiķe Ļubļanā paliek uzreiz aiz pjedestāla

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Brailko/Namiķe Ļubļanā paliek uzreiz aiz pjedestāla
Anete Namiķe. Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolistes Varvara Brailko un Anete Namiķe Pasaules kausa tūres vienas zvaigznes posmā Ļubļanā ierindojās 4. vietā. Pusfinālā latvietes spraigā cīņā ar 0-2 (19:21, 23:25) piekāpās Lietuvas pārim, bet cīņā par bronzu ar 0-2 (14:21, 15:21) zaudēja ukrainietēm.

Abi dueti šajā turnīrā jau tikās cīņā par uzvaru B grupā, kad ļoti pārliecinošu uzvaru izcīnīja Vītene Vitkauskaite un Urte Andriukaitite (2-0 (21:11, 21:10)). Varvara Brailko un Anete Namiķe noteikti gribēja revanšēties un iekļūt turnīra finālā.

Spēli ar 3:0 izrāvienu sāka Latvijas pludmales volejbolistes. Lietuvietēm izdevās sadeldēt deficītu līdz minimumam, bet Brailko un Namiķe uzreiz atjaunoja trīs punktu vadību (5:2). Lietuietes lauza cīņas gaitu un arī pārņēma vadību (7:6). Turpinājumā cīņa ritēja punkts punktā, tehniskajā pārtraukumā duetiem dodoties pie rezultāta 11:10 Lietuvas dueta labā. Seta otrajā pusē cīņa ritēja punkts punktā līdz pat tā izskaņai, minimālu vadību saglabājot Vitkauskaitei un Andriukaititei. Viņas ieguva arī pirmo setbumbu, kuru izmantoja - 21:19.

Otrajā setā sīva cīņa turpinājās, latvietēm iegūstot arī divu punktu pārsvaru (11:9). Pēc tehniskā pārtraukuma neliels izrāviens padevās Lietuvas pludmales volejbolistēm, kuras izvirzījās vadībā ar 14:12. Brailko un Namiķe darīja visu, lai atspēlētos, un to arī paveica. Seta galotnē rezultāts bija neizšķirts 20:20. Drīz pēc tam latvietes ieguva arī setbumbu, bet tā palika neizmantota. Lietuvietes spēja atgūt mačbumbas tiesības un arī izrāva uzvaru ar rezultātu 2-0 (21:19, 25:23).

Spēlē par trešo vietu latvietēm pretī stājās Diāna Ļuņina un Marina Samodaja no Ukrainas. Ukrainietes pusfinālā aizvadīja trīs setu cīņu pret Grieķijas duetu, zaudējot ar 1-2 (21:14, 13:21, 13:15). Ukrainietes bija šī mača favorītes, kurām šosezon ir arī pieredze četru un trīs zvaigžņu turnīros.

Jau mača sākumā ukrainietēm izdevās iekrāt trīs punktu pārsvaru, apliecinot savu statusu (6:3). Turpinājumā cīņa jau bija līdzīgāka, bet rezultāta starpība palika ap trīs punktiem. Tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 12:9. Pēc pārtraukuma Ukrainas duets veica izrāvienu un palielināja pārsvaru uz pusi (15:9). Latvietēm tā arī neizdevās saasināt cīņu, kas lika zaudēt pirmo setu ar rezultātu 14:21.

Otrajā setā latvietēm bija iespēja pacīnīties par uzvaru un saglabāt izredzes uz bronzas godalgām. Seta otrajā pusē izšķirošo izrāvienu tomēr veica Ukrainas pludmales volejbolistes, iegūstot četru punktu pārsvaru. Arī šoreiz Brailko un Namiķe neizglābās, zaudējot ar rezultātu 0-2 (14:21, 15:21). Tādējādi Latvijas duets palika ceturtajā vietā, nopelnot 140 ranga punktus un 400 ASV dolāru lielu naudas balvu.