Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempionāta bronzu iegūst Nummerdors un Varenhorsts

Krišs Upenieks

Eiropas čempionāta bronzu iegūst Nummerdors un Varenhorsts
Reinders Nummerdors
Foto: cev.eventolive.it

Strauji noslēgumam tuvojas 2015. gada Eiropas čempionāts pludmales volejbolā. Bronzas godalgas vīru turnīrā izcīnīja Nīderlandes pāris Reinders Nummerdors un Kristians Varenhorsts, savukārt dāmu turnīra medaļas sadalīja Vācijas, Krievijas un Polijas spēlētājas.

Dāmu turnīrs jau noslēdzies. Par uzvarētājām kļuva Vācijas spēlētājas Laura Ludviga un Kira Valkenhorsta, kuras Austrijas pilsētā Klāgenfurtē notiekošā čempionāta finālā ar 2:0 (21:18, 21:18) pieveica krievietes Jevgēņiju Ukulovu un Jekaterinu Birlovu. Bronzas spēlē Polijas spēlētājas Kinga Kolosinska un Monika Brzošteka divos setos (21:17, 22:20) apspēlēja slovākietes Natāliju Dubovcovu un Dominiku Ņestarvocu.

Nummerdors un Varenhorsts, kuri bija vieni no galvenajiem favorītiem (izlikti ar 1. numuru) pusfināla spēlē piekāpās daudzu pludmales volejbola favorītiem Aleksam Ranjerī un Adrianam Karambulam - 17:21, 19:21. Šīgada pasaules čempionāta finālistu pretinieki bija citi nīderlandieši Aleksandrs Brauers un Roberts Mīvsens, kuri piekāpās latviešiem Samoilovam un Šmēdiņam - 18:21, 19:21.

Bija jūtams, ka lielas spriedzes bronzas mačā nebija, jo abas komandas Klāgenfurtē bija ieradušās pēc zelta. Stabilāk spēlēja Nummerdors un Varenhorsts, kuriem bija arī ilgāks laiks atpūtai pēc pusfināla spēles. 34 minūšu laikā 38 gadus vecais Nummerdors un 25 gadus vecais Varenhorsts uzvarēja ar 21:18, 21:16.

Pavisam drīz, 15:50, Klāgenfurtes centrālajā laukumā Latvijas fanu gaidītais fināls - Samoilovs / Šmēdiņš pret Ranjerī / Karambula. Grupā šos pretiniekus mūsējie uzvarēja divos setos, bet, protams, pirms fināla spēlētāji saglabā piesardzību, jo iepriekšējos divos gados arī spēlēts finālā, kur gan piedzīvoti zaudējumā. Šogad jāsper viens solītis uz priekšu!

Izmantotie resursi:
CEV - Confédération Européenne de Volleyball