Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Treneris Krūmiņš: "Mana prioritāte ir olimpiskais duets Graudiņa/Kravčenoka"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Treneris Krūmiņš: "Mana prioritāte ir olimpiskais duets Graudiņa/Kravčenoka"
Anastasija Kravčenoka, Andris Krūmiņš, Tīna Graudiņa. Foto: Renārs Buivids, žurnāls "Sports"

Pludmales volejbola akadēmijas "Brazīlija" vadītājs Andris Krūmiņš jau dažus mēnešus ir Tīnas Graudiņas un Anastasijas Kravčenokas galvenais treneris. Tagad speciālists atklāj, ka treniņos arī pats spēlē pret Eiropas čempionēm, šajā sakarā sliktāks variants ir viņa asistents Mihails Samoilovs, kurš tomēr lec pārāk augstu. Par to ir vēstīts jūlija žurnālā "Sports".

Februārī saņēma piedāvājumu kļūt par Graudiņas un Kravčenokas galveno treneri. "Tieši viņas ir manas darba devējas," atzīst patlaban 44 gadus vecais Andris Krūmiņš. Iepriekš viņš pildīja asistenta funkcijas, bet tagad vēlas teikt paldies trenerim Genādijam Samoilovam, kura vadībā Anastasija ir krietni vien progresējusi. Savulaik pretinieces gandrīz vienmēr servēja pa daugavpilieti, bet pēdējos gados viņas bieži mērķē arī jūrmalnieces pieskatītajā teritorijā.

"Manas prioritātes saistās ar olimpisko duetu Anastasiju Kravčenoku/Tīnu Graudiņu," atklāj treneris, kurš šo darbu savieno ar pludmales volejbola akadēmijas "Brazīlija" vadīšanu. "Vasaras režīmā diena sākas ar treniņiem Jūrmalas pludmalē kopā ar dāmu duetu, pēcāk sporta drēbes nomainu pret baltu kreklu un kļūstu par akadēmijas vadītāju."

Graudiņas/Kravčenokas treneru korpusā ir arī fiziskās sagatavotības speciālists Andris Eikens un galvenā trenera asistents Mihails Samoilovs. Eiropas čempionēm Baltijā šobrīd nav ļoti labu sparingpartneru, tāpēc nākas izmantot nestandarta variantus - pretī stājas Marta Ozoliņa (172cm) un Andris Krūmiņš (186cm) vai Mihails Samoilovs (201cm), vai kādi jaunieši.

"Mihaila variants gan nav īpaši lietderīgs, jo pat pasaules čempione, 1.96 metrus garā kanādiete Sāra Pavana nespēlē tik augstu virs tīkla. Līdz ar to pat labāks variants ir mans duets ar Martu, jo es jau kā vecs kraķis nevaru vairs tik augstu uzlēkt un tik stipri iesist, bet tajā pašā laikā bumbu apstrādāju tehniski pareizi - gluži kā profesionāla sieviešu volejbola pārstāvis," informē Andris Krūmiņš. "Pēc katras šādas uzspēlēšanas man nepieciešams divas dienas atgūties ceļgalu sāpju dēļ, taču esmu gatavs upurēties." Veselības apsvērumu dēļ galvenais treneris gatavs uzspēlēt ne vairāk kā divas reizes nedēļā.

Eiropas čempionēm būtu ļoti labi trenēties ar spēcīgām eiropietēm, taču koronavīrusa pandēmijas dēļ to nākas atlikt uz vēlāku laiku.

Graudiņas un Kravčenokas pirmais kopīgais turnīrs šogad būs 4.-5. jūlija Latvijas čempionāta pirmais posms Ventspilī. Svētdienas ceturtdaļfinālus un pusfinālus pārraidīs "Sportacentrs.com TV", bet medaļu mačus translēs LTV7.

Krūmiņš ir skeptiski noskaņots attiecībā uz augumā īso Varvaras Brailko (166cm) un Anetes Namiķes (170cm) perspektīvām Pasaules tūrē, ja šīs aizsardzes turpinās spēlēt kopā. Bet te der piemetināt, ka Ventspils posma eventuālajā finālā viņas diezgan droši sagādās pamatīgas grūtības Eiropas čempionēm Graudiņai un Kravčenokai. Pagājušā gada savstarpējā mačā favorītes uzvarēja ar 2-0, taču otrajā setā jaunās censones pakutināja nervus, panākot 20:20.

Izmantotie resursi:
Žurnāls "Sports", Renārs Buivids

  +1 [+] [-]

, 2020-07-02 23:40, pirms 4 gadiem
ko nozīmē "akadēmijas vadītājs" - tur tiešām izglītojas/bīču apgūst simtiem jaunie spēlētāji vai tomēr parasts biznesa projekts?

  +1 [+] [-]

, 2020-07-02 23:45, pirms 4 gadiem
Graudiņa/Kravčenoka vs. Anete/Varvara man būs svētdienas saldais ēdiens!

  +1 [+] [-]

, 2020-07-02 23:46, pirms 4 gadiem
Daniel rakstīja: ko nozīmē "akadēmijas vadītājs" - tur tiešām izglītojas/bīču apgūst simtiem jaunie spēlētāji vai tomēr parasts biznesa projekts?
Tur daudzi cilvēki apgrozās, runā ka redzēts pat Edgars Šneps!

     [+] [-]

, 2020-07-03 00:02, pirms 4 gadiem
v-bols rakstīja: Graudiņa/Kravčenoka vs. Anete/Varvara man būs svētdienas saldais ēdiens!
saldais ēdiens arī tad, ja Varenās Čempiones zaudēs??

     [+] [-]

, 2020-07-03 08:32, pirms 4 gadiem
Daniel rakstīja: ko nozīmē "akadēmijas vadītājs" - tur tiešām izglītojas/bīču apgūst simtiem jaunie spēlētāji vai tomēr parasts biznesa projekts?
Var just ka seko volejbolam!!!

     [+] [-]

, 2020-07-03 09:21, pirms 4 gadiem
aizermans rakstīja: Var just ka seko volejbolam!!!
nē kļūdies, man neinteresē kas notiek Brazīlijā!