Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Finsters/Solovejs zaudē šveiciešiem un Kualalumpurā paliek 17. vietā

Finsters/Solovejs zaudē šveiciešiem un Kualalumpurā paliek 17. vietā
Aleksandrs Solovejs aizsardzībā. Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Rihards Finsters un Aleksandrs Solovejs izcīnījuši 17. vietu Malaizijā notiekošajā Pasaules kausa tūres triju zvaigžņu turnīrā. Latvieši spēja izkļūt no grupas ar uzvaru pār Taizemes pāri, bet izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā zaudēja Šveices duetam.

Finsters un Solovejs grupu turnīra pirmajā spēlē piekāpās itāļiem Enriko Rosi un Adrianam Karambulam. Tādējādi šorīt vajadzēja cīnīties par vietu izslēgšanas spēlēs. Viņu pretinieki bija Taizemes pludmales volejbolisti Nutanons Inkīvs un Sedavats Padsavuds, kuri pirmajā spēlē ar 0-2 (13:21, 16:21) piekāpās krieviem Ruslanam Baikanovam un Maksimam Hudjakovam. Līdzīgi kā latviešiem, arī Taizemes pārim pirms nedēļas neizdevās uzvarēt ne spēli Sjamenas četru zvaigžņu turnīrā.

Izšķirošo spēli labāk sāka tieši taizemieši, spējot gana pārliecinoši uzvarēt pirmo setu ar 21:16. Finsteram un Solovejam izdevās pamosties un otrajā setā atbildēt ar tādu pašu panākumu (21:16). Līdz ar to spēles liktenis izšķīrās trešajā setā, kurā nedaudz labāki tomēr bija Latvijas pludmales volejbolisti, izcīnot uzvaru ar 2-1 (16:21, 21:16, 15:12).

Panākums ļāva iekļūt izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, kurā vajadzēja cīnīties ar šveiciešiem Niko Bīleru un Marko Kratigeru, kuri turnīru sāka ar uzvaru pār Austrālijas duetu, bet cīņā par uzvaru grupā trīs setu cīņā piekāpās ukraiņiem Jaroslavam Gordījevam un Sergijam Popovam.

Spēli labāk sāka latvieši, izvirzoties vadībā ar 4:2. Kādu laiku cīņa ritēja punkts punktā, bet tad šveiciešiem izdevās atjaunot līdzsvaru uz tablo (7:7). Uzreiz pēc tam ar ļoti labu servi atbildēja Finsters, atjaunojot divu punktu pārsvaru (9:7). Pirms tehniskā pārtraukuma Finsters vēl ar viltīgu servi centās tikt pie eisa, bet izservēja autā (11:10).

Pēc pārtraukuma Kratigers uzservēja pa Finsteru, kas uzreiz deva rezultātu nākamajās divās izspēlēs. Šveicietis pats piesteidzās pie tīkla un neļāva latvietim tikt pie punktiem. Latvieši vairs tik pārliecinoši pie punktiem nespēja tikt, bet spēja turēties līdzās. Finsters turpināja savus centienus tikt pie kāda eisa, bet nesekmīgi. Pēc neilga laika šveicieši panāca divu punktu pārsvaru (17:15), bet divas izspēles vēlāk šveiciešiem vajadzēja pielikt lielas pūles, lai šo pārsvaru noturētu. Seta galotnē gan šveicieši nospēlēja ļoti pārliecinoši, izcīnot uzvaru ar 21:17.

Otro setu latvieši sāka ar nespēju izveidot uzbrukumu, kas lika uzreiz nonākt iedzinējos ar 0:2. Tā kā jau pirmajā setā punkti nāca tieši no Finstera, tad šveicieši turpināja pārsvarā spēlēt tikai uz viņu. Kādu laiku cīņa ritēja līdzīgi, kad Finsters uzbrukumā skāra tīklu, bet pēc nākamās izspēles latviešiem jau vajadzēja ņemt pārtraukumu pie nelabvēlīga rezultāta 6:10. Pēc atpūtas latvieši uzreiz divus punktus atspēlēja, kam sekoja šveiciešu pārtraukums. Uz brīdi spēlēt blokā aizgāja Finsters, bet tas neko daudz nedeva. Līdz tehniskajam pārtraukuma šveicieši bija spēruši lielu soli pretī uzvarai (13:8).

Pēc atpūtas Kratigers nobloķēja Soloveja uzbrukumu, vēl palielinot rezultāta starpību. Šo punktu atspēlēja Finsters, kuram talkā nāca tīkls, kas ļāva tikt pie eisa. Tikmēr pie tīkla turpināja dominēt Kratigers, bloķējot vienu uzbrukumu pēc otra. Atlikušajās izspēlēs latvieši nespēja ne normāli uzbrukt, ne kārtīgi paņemt servi. Tādējādi galu galā Latvijas duetam gana pārliecinošs zaudējums ar rezultātu 0-2 (17:21, 12:21).

Līdz ar to Finsters un Solovejs turnīru noslēdza dalītā 17. vietā, par ko saņēma 240 ranga punktus un naudas balvu 1500 ASV dolāru apmērā.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
6

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.