Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Brailko/Namiķe iekļūst pusfinālā, Samoilovs/Gabdulļins finišē 5. vietā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Brailko/Namiķe iekļūst pusfinālā, Samoilovs/Gabdulļins finišē 5. vietā
Varvara Brailko un Anete Namiķe. Foto: FIVB

Pasaules kausa tūres vienas zvaigznes posmu Ļubļanā sekmīgi turpina Latvijas pludmales volejbolistes Varvara Brailko un Anete Namiķe, kas iekļuvušas pusfinālā, bet ceturtdaļfinālā zaudējumu piedzīvoja un 5. vietā palika Mihails Samoilovs un Matīss Gabdulļins.

Varvara Brailko un Anete Namiķe vakar nespēja apspēlēt Lietuvas pludmales volejbolistes, kas izslēgšanas spēles lika sākt no astotdaļfināla. Tajā latvietēm pretī stājās Kinga Legieta un Aneta Kacmareka no Polijas. Polietes pārvarēja kvalifikāciju, bet D grupā spēja uzvarēt izšķirošo spēli par palikšanu turnīrā.

Spēli Latvijas pludmales volejbolistes sāka ļoti labi un pirmajā setā izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 21:14. Otrajā setā polietes nespēja izrādīt lielāku pretestību, atkal pie pārliecinoša panākuma tiekot Brailko un Namiķei - 2-0 (21:14, 21:16). Līdz ar to latvietes iekļuvušas turnīra ceturtdaļfinālā, kurā mērojās spēkiem ar Itālijas pludmales volejbolistēm Džesiku Alegreti un Džesiku Luku. Latvijas jaunās pludmales volejbolistes spēli sāka pārliecinoši, jau pirmajā setā izcīnot uzvaru ar 21:16. Otrajā setā itālietes vēlējās revanšēties, bet velti. Atkal pārākas bija Brailko un Namiķe, pelnīti iekļūstot turnīra pusfinālā - 2-0 (21:16, 21:18). Pusfināls paredzēts rīt, kad plkst. 11:00 latvietēm būs iespēja revanšēties lietuvietēm Vitkauskaitei un Andriukaititei vai arī būs jāspēlē pret beļģietēm Sāru Kūlsu un Lisu van den Vonderu.

Mihails Samoilovs un Matīss Gabdulļins pamatturnīru sāka ar uzvaru trīs setu cīņā pret Kazahstānas duetu, bet šodien par uzvaru grupā vajadzēja spēlēt pret turnīra favorītiem Kacperu Kujavjaku un Mateušu Paškovski. Uzvarētājs ieņemtu pirmo vietu grupā un kvalificētos ceturtdaļfinālam. Poļi līdz šim kopā nav startējuši augstākās raudzes turnīros, bet tāda pieredze ir Kujavjakam.

Lai arī poļi bija favorīti, pirmajā setā Samoilovs un Gabdulļins parādīja klasi un izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 21:14. Otrajā setā uzņemto kursu latvieši nespēja noturēt un atzina pretinieku pārākumu ar 18:21. Līdz ar to spēles liktenis izšķīrās trešajā setā, kurā nedaudz labāki tomēr bija Kujavjaks un Paškovskis, izcīnot uzvaru ar 2-1 (14:21, 21:18, 15:13). Tādējādi Latvijas duetam vajadzēja izslēgšanas turnīru sākt no astotdaļfināla. Tajā Samoilovs un Gabdulļins cīnījās pret norvēģiem Jornu Gamlemonu un Kristianu Helandu. Astotdaļfināla dueli daudz pārliecinošāk aizvadīja Latvijas pludmales volejbolisti. Jau pirmajā setā Samoilovs un Gabdulļins bija pārāki pār norvēģiem ar rezultātu 21:16. Norvēģi rādīja labāku sniegumu otrajā setā, bet tas neliedza latviešiem izcīnīt uzvaru ar rezultātu 2-0 (21:16, 21:18).

Tādējādi Samoilovs un Gabdulļins iekļuva ceturtdaļfinālā, kurā spēlēja pret vāciešiem Robinu Sovu un Eriku Steidiju. Cīņa par vietu pusfinālā izvērtās gana spraiga. Pirmajā setā latviešiem izdevās būt pārākiem ar rezultātu 21:18, bet otrajā vācieši revanšējās, sīvā cīņā gūstot panākumu ar 21:19. Viss izšķīrās trešajā setā, kurā nedaudz labāki izrādījās Vācijas pludmales volejbolisti. Līdz ar to Samoilovam un Gabdulļinam zaudējums ar 1-2 (21:18, 19:21, 11:15) un izcīnīta 5. vieta turnīrā, kas ļāvis tikt pie 120 reitinga punktiem un 300 Euro lielu naudas balvu.