Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Šmēdiņš: "Izlīdām pirmajā "play-off" mačā un sapratām, ka varam"

Ints Megnis
Ints Megnis

Šmēdiņš: "Izlīdām pirmajā "play-off" mačā un sapratām, ka varam"
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš Pasaules kausa posmā Varšavā pirmajā izslēgšanas turnīra mačā izlīda vien caur adatas aci, bet pēc tam viņi sapratuši, ka var sasniegt labu rezultātu, pēc sacensībām pauda sportisti.

Polijā, kā ierasts, pludmales volejbolistus sagaidīja ļoti skaļš Latvijas līdzjutēju atbalsts. Tomēr Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs pirmoreiz šosezon palika bez uzvarām, bet Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa dāmu turnīrā palika 17. vietā, līdz ar to visas līdzjutēju cerības palika uz Samoilovu un Šmēdiņu. Viņi apakšgrupā zaudēja austriešiem Dopleram un Horstam, bet pēc tam triumfēja četros "play-off" mačos pēc kārtas.

Pusfinālā Samoilovs un Šmēdiņš zaudēja, bet spēlē par trešo vietu svētdien ar 2-1 (21:18, 18:21, 17:15) pieveica Aleksandru Brouveru un Robertu Mēuvsenu no Nīderlandes, kuriem bija zaudējuši iepriekšējos trijos šīs sezonas mačos, piekāpjoties arī pagājušajā nedēļā.

"Pagājušajā nedēļā viņiem zaudējām bez variantiem, bet šodien līdzjutēju dēļ bija sajūta, ka spēlējam kā mājās," pēc sacensībām teica Samoilovs. "Cīņa gāja punkts punktā, līdz ar to beigās visu izšķīra tieši līdzjutēju atbalsts. Šādu brīžu dēļ mēs trenējamies un spēlējam. Uzvarēt 2-0 ar lielu pārsvaru ir patīkami, bet šādās cīņās - dubultpatīkami."

"Pats svarīgākais bija serves uzņemšana - viņi pagājušajā spēlē mums saservēja daudzus eisus. Šoreiz jau bija daudz labāk, kā arī ar vēja palīdzību sanāca pašiem uzservēt un uzlikt viņiem spiedienu," teica Šmēdiņš. "Latvijas līdzjutējiem pēdējais salmiņš bijām mēs. Pirmajā "play-off" spēlē pret kubiešiem izlīdām un tad sajutām, ka varam, kopā ar līdzjutējiem aizejot līdz medaļām."

Kā atzina sportisti, tagad viņiem sākas nopietnākie mači. "Nākamajā mēnesī būs četri sezonas svarīgākie turnīri," teica Samoilovs.

Samoilovs un Šmēdiņš Pasaules kausā trijniekā tika otro reizi šosezon - iepriekš viņi guva trešo vietu arī ASV pilsētā Fortlauderdeilā notikušajā piecu zvaigžņu turnīrā. Tāpat Samoilovam un Šmēdiņam bijusi ceturtā vieta četru zvaigžņu sacensībās Hantingtonbīčā.

.

     [+] [-]

, 2018-07-01 20:29, pirms 6 gadiem
Malači! Augsts sasniegums! Bronzas spēle super!