Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš un Regža pēc spraiga pirmā seta piekāpjas Krievijas duetam

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Pļaviņš un Regža pēc spraiga pirmā seta piekāpjas Krievijas duetam
Haralds Regža blokā
Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža piedzīvojuši zaudējumu Maskavas triju zvaigžņu turnīra pirmajā mačā. Latvieši pēc spraigas cīņas pirmajā setā nespēja noturēt sniegumu tajā pašā līmenī, ar 0-2 (24:26, 13:21) piekāpjoties Stojanovskim un Jarzutkinam no Krievijas.

Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža centrālajā kortā nomainīja Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu, lai arī eksaminētu mājinieku duetu. Viņiem gan pretinieks bija nopietnāks - Oļegs Stojanovskis un Artjoms Jarzutkins. Grupas otrajā mačā savā starpā spēkojās brazīlieši Saimons Barbosa Santušs/Alvaru Filju un čehi Ondrejs Perusičs/Davids Šveiners. Tas lika domāt, ka pat zaudējums Krievijas duetam ļautu saglabāt labas izredzes uz čehu pieveikšanu cīņā par vietu izslēgšanas spēlēs.

Jau ar pirmajām izspēlēm Regžam radās grūtības ar augumā garā Stojanovska apspēlēšanu, kas lika nonākt iedzinējos ar 2:5. Latvieši vairāk centās spēlēt uz Jarzutkinu, kas nesa vēlamo rezultātu. Regžam izdevās bloķēt viņa uzbrukumu, panākot neizšķirtu - 7:7. Regžam izdevās ar eisu izvirzīt Latvijas pāri arī vadībā, bet krievu duetiem serve nevedās, bieži vien bumbai lidojot autā vai tīklā. Līdz ar to tehniskajā pārtraukumā vadībā devās latvieši - 11:10.

Pēc pārtraukuma uzbrukumā kļūdījās Jarzutkins, kas nozīmēja jau divu punktu pārsvaru Pļaviņam un Regžam. Divu punktu pārsvars ilgi gan nepalika, jo Regža atdūrās Stojanovska blokā (14:14). Katrs uzbrukums pa līniju bija sarežģīts, bet diagonālē allaž bumbu gaidīja Jarzutkins. Viņam gan neveicās ar servju uzņemšanu, kas deva Latvijas pārim iespēju iegūt pat trīs punktu pārsvaru, bet tā vietā Pļaviņš un Regža nenospēlēja gana sekmīgi, nonākot līdzsvara pozīcijās (16:16). Līdz seta galotnei krievi centās lauzt cīņas gaitu, līdz ieguva tik vajadzīgo divu punktu pārsvaru. Tiesa pirmās divas setbumbas neļāva izmantot Regža, atjaunojot līdzsvaru uz tablo (20:20). Sets ieilga un tā galotnē Pļaviņš un Regža tomēr pieļāva vienu kļūdu vairāk, kas lika atzīt pretinieku pārākumu ar 24:26.

Otrajā setā latvieši izlaida pretiniekus atrāvienā ļoti ātri, samazinot iespējas uz atspēlēšanos (4:8). Pie rezultāta 5:10 Pļaviņš un Regža devās apspriesties, jo spēle strauji slīdēja ārā no rokām. Pēc pārtraukuma izdevās sagaidīt Jarzutkina kļūdu uzbrukumā, kas ļāva sadeldēt deficītu līdz trīs punktiem. Pēc tehniskā pārtraukuma jau likās, ka tūlīt, tūlīt Latvijas duets būs atpakaļ spēlē, bet Stojanovskis un Jarzutkins pārtrauca neveiksmju sēriju pie divu punktu starpības un atjaunoja piecu punktu pārsvaru (15:10). Seta turpinājums lielā mērā izvērtās par formalitāti, Pļaviņam un Regžam atzīstot pretinieku pārākumu ar rezultātu 0-2 (24:26, 13:21).

Līdz ar to latviešiem būs priekšā cīņa par vietu izslēgšanas spēlēs, kur viņu pretinieki būs čehi Ondrejs Perusičs un Davids Šveiners. Spēle paredzēta piektdien, plkst. 10:40 3. laukumā.

     [+] [-]

, 2017-06-01 16:46, pirms 7 gadiem
Cikos otrā spēle? Neko nevar saprast no tā jaunā mājas lapas izkārtojuma.