Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Jamaikai pirmo reizi būs olimpiskais skeletonists

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Jamaikai pirmo reizi būs olimpiskais skeletonists
Entonijs Vatsons
Foto: Alexander Hassenstein

Pirmo reizi olimpisko spēļu vēsturē Jamaikai būs dalībnieks skeletonā – iespēju saņēmis 28 gadus vecais Entonijs Vatsons.

Entonijs Vatsons, kurš dzimis ASV un kura tēvs ir jamaikietis, centās iekļūt amerikāņu bobsleja izlasē, bet 2016. gadā viņš pievērsās skeletonam. Pasaules rangā Vatsons ieņem tikai 79. vietu, taču iespēju startēt Phjončhanā viņš saņēmis citu sportistu atteikumu dēļ.

Krievija nespēja aizpildīt piešķirtās kvotas, kamēr Austrijas, Šveices, Francijas un Luksemburgas komandas no iespējas atteicās. Tādējādi Vatsons varēs debitēt olimpiskajās spēlēs. Viņš ne reizi nav startējis Pasaules kausa sacensībās, bet pagājušajā gadā ieņēma 38. vietu pasaules čempionātā.

"Viss gads bijis emocijām pārpildīts. Esmu pagodināts tikt pie iespējas veidot vēsturi. Piedalīšanās olimpiskajās spēlēs ir mans sapnis kopš sešu gadu vecuma, un nevaru sagaidīt brīdi, kad varēšu atdot visus spēkus savas valsts labā uz pasaulē lielākās skatuves," teica Vatsons.

Tāpat janvārī kļuva zināms, ka Jamaikai būs sieviešu bobsleja komanda. Vienīgo reizi jamaikieši bobā sēdās 1988. gada Kalgari olimpiskajās spēlēs.

Izmantotie resursi:
Winter Olympics: Jamaica awarded first skeleton...

     [+] [-]

, 2018-01-30 15:31, pirms 6 gadiem
Jamaika bija arī Sočos bobu divnieku sacensībās

  +1 [+] [-]

, 2018-01-30 16:05, pirms 6 gadiem
Useins Bolts piedalījās Jamaikas izlases skeletona atlases sacensībās un uzvarēja, bet viņu nepaņēma, jo viņš aizmirsa nolikt skeletonu uz ledus un uzgulties tam virsū.

     [+] [-]

, 2018-01-30 19:01, pirms 6 gadiem
cerams tiks dzīvs līdz galam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-02-01 14:13, pirms 6 gadiem
pūce rakstīja: cerams tiks dzīvs līdz galam
Uz pleciem hokeja aizsargus un būs labi