Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Gudramovičs/Kalniņš arī Phjončhanas olimpiskajās spēlēs cer aizvadīt stabilus braucienus

Krišs Upenieks

Gudramovičs/Kalniņš arī Phjončhanas olimpiskajās spēlēs cer aizvadīt stabilus braucienus
Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš
Foto: kamanas.lv

LETA. Latvijas kamaniņu sporta divnieku ekipāža Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš arī februārī gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs cer aizvadīt stabilus braucienus, pēc veiksmīgajām sacensībām Siguldā teica sportisti.

"Sprinta kauss mums patīk, jo starts tur nav tik svarīgs. Esam ļoti pārsteigti par to, kā šajos laikapstākļos slīd kamanas. Negaidīti labs rezultāts, sanāca arī labs brauciens," pēc svētdienas sacensībām teica Kalniņš. "Šodien pēc sacensībām kravājam kastes, jāsaliek viss, kas ņemams līdzi uz Phjončhanu, Darba priekšā vēl daudz."

"Sezonas otrajā pusē mums ir stabili braucieni, līdz ar to ceram arī, ka olimpiskajās spēlēs tā būs. Rudenī treniņu nedēļā Phjončhanā arī braucām stabili un pārliecināti. Olimpiskā trase ir tehniska un ātra. Tur ir mazas niansītes - ja tās sanāk, tad viss ir kārtībā. Tikai jācer, ka gaisa temperatūra būs mīnusos," izteicās Kalniņš.

Šajā nedēļas nogalē Siguldā bija diezgan silti laikapstākļi, kas nav veicinājis labu trases kvalitāti, turklāt svētdien sniga slapjš sniegs.

"Laiks palika vēsāks, kamanas arī "skrēja" labāk, taču pietrūka neliela "mīnusiņa" (temperatūra). Esam apmierināti ar šīs nedēļas sniegumu. Jāturpina cīņa Phjončhanā," kaujinieciski noskaņots tikmēr bija otrs šīs ekipāžas sportists Gudramovičs.

Savukārt nomināli trešā Latvijas divnieku ekipāža Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs arī Siguldā startēja sekmīgi, jo tā Eiropas čempionātā ieguva astoto vietu, bet Sprinta kausā svētdien ierindojās 13.vietā.

"Šodien ledus vairs nav tik foršs kā vakar. Jūtam, ka divnieks grimst iekšā. Šo kamanu vēl neesam piebraukuši. Nedēļas nogale sanāca laba, tikai žēl, ka šodien īsti neizdevās viss kā nākas," teica Putins. "Šosezon mums vēl būs Latvijas čempionāts, pasekosim līdzi olimpiskajām spēlēm un patestēsim tehniku uz nākamo sezonu. Protams, aizvadīsim arī kādus braucienus trasē un trenēsimies svaru zālē. Sezona vēl tā pa īsti nav beigusies, mazi darbiņi vēl jāpadara."

"Sezonas rezultāti neapmierina. Kaut kas neaizgāja, kaut ko ne tā sataisījām kamanai, paši nepieradām pie jaunās tehnikas," ne pārāk apmierināts bija Putins. "Ar vakardienas vietu Latvijas Olimpiskās vienības finansējumam vajadzētu pietikt, bet par to vēl tiks lemts. Vajadzētu būt visam kārtībā. Ja nē, būtu ļoti bēdīgi un nevarētu attīstīties kā nākas. Ja nav finansējuma, jādomā papildu lietas un nevar koncentrēties sportam."

Izmantotie resursi:
LETA