Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Zviedrijas kērlingistes pārliecinoši atgriežas olimpiskajā virsotnē

Zviedrijas kērlingistes pārliecinoši atgriežas olimpiskajā virsotnē
Zviedrijas kērlingistes pēc triumfa finālā
Foto: Reuters/Scanpix

Gana daudz pārsteigumu kērlinga turnīros sagaidīti Phjončhanas ziemas olimpiskajās spēlēs, bet ne fināla spēlē sieviešu turnīrā. Spēlē pret Dienvidkoreju zviedrietes bija pārākas ar 8:3, pēc astoņu gadu pārtraukuma kļūstot par olimpiskajām čempionēm.

Ja Zviedrijas iekļūšana finālā nav nekāds pārsteigums, tad Dienvidkorejas, kas tikai otro reizi piedalās olimpiskajās spēlēs, gan. Dienvidkorejas kērlingistes savās mājās aizvadīja lielisku olimpisko turnīru, pamatturnīrā esot labākās, bet pusfinālā pārspējot Japānu. Zviedrietes pusfinālā tika galā ar Lielbritāniju, arī sasniedzot finālu, ar ko aprobežoties nevēlējās. Zviedrijas izlase noteikti gribēja arī revanšēties mājiniecēm par zaudējumu pamatturnīrā (6:7).

Fināla ievadā Dienvidkoreja paņēma punktu pirmajā endā, bet otrais ends tika nonullēts. Trešajā endā Dienvidkorejas izlase sev izveidoja labvēlīgu situāciju ar diviem plaši izliktiem akmeņiem mājā, bet tas tāpat ļautu Zviedrijai viegli paņemt punktu ar pēdējo akmeni. Enjuņa Kima pēdējo akmeni raidīja pārāk vāji, neizsitot no mājas pretinieču akmeni, kas beidzās ar Zviedrijas izvirzīšanos vadībā ar 2:1.

Ceturtajā endā komandas necerēja uz rezultatīvu enda iznākumu. Ar pēdējo akmeni Anna Haselborga varēja nozagt punktu, jo to perfekti raidīja mājas centrā aiz diviem sargiem. Kimas pēdējais akmens aizķēra sargu, tādējādi Zviedrijai nozogot pirmo punktu šajā mačā. Piektajā endā visu izšķīra mazas nianses un neprecizitātes. Atkal šajā sakarā grēkoja mājinieces, kamēr zviedrietes spēlēja perfekti. Pirms pēdējā akmens izspēles Zviedrijai mājā bija divi akmeņi. Kima nolēma riskēt, un šos akmeņus izsist, bet izpildījums atkal piekliboja, Zviedrijai nozogot vēl vienu punktu - 4:1.

Sestajā endā Dienvidkoreja vienu punktu atspēlēja, bet mača liktenis izšķīrās septītajā endā. Tajā zviedrietes ļoti labi izvietoja akmeņus mājā, bet Dienvidkoreja ar pēdējiem diviem akmeņiem nespēja tos izsist. Haselborgai bija ļoti viegls uzdevums - no mājas centra jāizsit pretinieču akmens. Viņa ar to lieliski tika galā, kas deva tik vajadzīgos trīs punktus (7:2). Dienvidkorejai trīs endos vajadzēja paveikt neiespējamo, bet viens punkts nākamajā endā šīs izredzes vēl samazināja. Mājiniecēm neizdevās nozagt punktu arī devītajā endā, komandām 10. endu nemaz neaizvadot.

Līdz ar to Zviedrijas kērlingistes pēc astoņu gadu pārtraukuma atgriezušās olimpiskajā virsotnē, pārspējot finālā Dienvidkoreju ar rezultātu 8:3. Dienvidkorejietēm šis tāpat ir milzīgs sasniegums, uzlabojot Sočos izcīnīto astoto vietu ar uzviju. Tikmēr vakar bronzas godalgas spraigā spēlē izcīnīja Japāna.

Phjončhanas ziemas olimpiskās spēles, kērlinga turnīrs sievietēm

Vieta
1.Zviedrija
2.Dienvidkoreja
3.Japāna
4.Lielbritānija
5.Ķīna
6.Kanāda
7.Šveice
8.ASV
9.OAR
10.Dānija

Medaļu kopvērtējums kērlingā

VValstsZSBKopā
1.Zviedrija1102
2.ASV1001
2.Kanāda1001
4.Šveice0112
5.Dienvidkoreja0101
6.Japāna0011
6.Norvēģija0011

Harijs Vītoliņš un Oļegs Znaroks  
Foto: Aleksandrs Viļfs, rsport.ria.ru
12

Vītoliņš: "Esmu pateicīgs par četriem gadiem Krievijas izlasē"

Titulētie treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš februārī aizveda "Olimpiskos atlētus no Krievijas" līdz Phjončhanas spēļu zeltam, taču pēc tam zaudēja savus amatus ne tikai krievu izlasē, bet arī Sanktpēterburgas SKA. Lielajā sarunā ar sport24.ru latvietis atklāj, ka pēc olimpiskā zelta iegušanas darba zaudēšana bija negaidīta, bet tajā pašā laikā ir gandarījums par iespēju tur strādāt un izcīnīt godalgas.
Oskars Melbārdis
Foto: AP/Scanpix
6

Melbārdis: "Šī sezona deva grūdienu nākotnei"

Kaut Phjončhanas olimpiskās spēles tika pavadītas traumas ēnā, divkārtējais olimpiskais medaļnieks Oskars Melbārdis aizvadītajā sezonā saņēmis grūdienu nākotnei, jo pirms veselības problēmām uzrādījis ļoti labus fiziskos rezultātus.
Kobe Braients
Foto: Reuters/Scanpix
34

Kobe Braients un slavenā filma "Icarus" par Krievijas dopinga programmu iegūst Oskarus

Losandželosā notikusi ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas 90. ceremonija. Pie "Oskara" tika arī vairākas ar sportu saistītas filmas – īsmetrāžas filma "Dear Basketball" par leģendārā basketbolista Kobes Braienta karjeru, kā arī dokumentālā filma "Icarus" par dopinga tēmu.