Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Melbārdis: "Kauns no komandas biedriem, ka viņus pievīlu"

Melbārdis: "Kauns no komandas biedriem, ka viņus pievīlu"
Oskars Melbārdis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas bobsleja pilots Oskars Melbārdis pēc Phjončhanas olimpisko spēļu četrinieku sacensībām izteicās, ka tā nav nejaušība, ja abās sacensībās otrajā braucienā tika pieļauta identiska kļūda.

"Īsāk sakot, man ir kauns. Saistībā ar paveikto, par nestabilajiem vakardienas braucieniem," bargs pret sevi ir Oskars. "Kauns no komandas biedriem, ka viņus pievīlu. Bet tāda ir dzīve. Prieks, ka cīnījāmies līdz galam un darījām ko varējām. Arī piektā vieta olimpiskajās spēlēs ir jāizcīna. Diži augstāk neesam šosezon bijuši. Jāņem tas, kas ir, un par to jāpriecējas."

"Izskatās, ka maksimums varējām izspiest trešo vietu," uzskata Melbārdis. "Būs jādomā, jo kaut kas nav kārtībā. Tā nav nejaušība, ka abās disciplīnās otrajā braucienā pieļāvu identisku kļūdu. Tā ir viela pārdomām."

"Šodien pirmais brauciens bija samocīts, bet otrais varētu būt labākais no četriem," secina pilots. "Tagad emocijas jānomet malā un jāpadomā. Mājupceļā būs deviņu stundu lidojums. Tad varēs kārtīgi padomāt. Manuprāt, tā nav nejaušība. To es sev divus trīs mēnešus nepiedošu. Man ir žēl, ka vienā virāžā noraku pēdējo četru gadu darbu. Tas bija viens mirklis."

"Par trasi neko sliktu nevaru teikt. Otrā virāža ir izaicinājums. Divniekos 50% gadījumu nevarēju to treniņos izbraukt, tāpēc arī mačos tur braucu ar uztraukumu. Četrinieku treniņos viss bija kārtībā, bet mačos... Kaut kas nav kārtībā. Iespējams, trūka koncentrēšanās."


, 2018-02-25 07:00, pirms 6 gadiem
Nu re, jāatmet domas par karjeras beigām, jo vēl te [bobslejā] ir ko darīt
, 2018-02-25 07:28, pirms 6 gadiem
pikolo rakstīja: Nu re, jāatmet domas par karjeras beigām, jo vēl te [bobslejā] ir ko darīt
Pilnīgi piekrītu. Bet nevajag sevi tā šaustīt, kļūdās visi.
Slēpts komentārs: cobham
, 2018-02-25 09:20, pirms 6 gadiem
Džeki ļoti paškritiski. Būs jau labi. Tomēr pēdējo braucienu abi ar + zīmi nobrauca. Bet prieks, ka pasaka, ka viana sevī nevis meklē citus iemeslus.
, 2018-02-25 09:37, pirms 6 gadiem
Nevienu Osis nav pievīlis.Mute neveras kaut ko pārmest,vienīgo medaļu Latvijai izcīnija!!!Malači!!!
, 2018-02-25 09:56, pirms 6 gadiem
Vitok rakstīja: Nevienu Osis nav pievīlis.Mute neveras kaut ko pārmest,vienīgo medaļu Latvijai izcīnija!!!Malači!!!
Tieši tā,Osis malacis,kaut vairāk tādu sportistu Latvijā būtu !!
, 2018-02-25 10:14, pirms 6 gadiem
Mūsējie bobslejisti īsti veči. Paldies.
, 2018-02-25 10:15, pirms 6 gadiem
Kauns ir latviešu viena no izteiktākajām īpašībām, kas veiksmīgi ieaudzināta pēdējos 800 gados. Nav ko kaunēties, viss padarīts godam. Tagad ar iegūto pieredzi un mācību, sakožot zobus un savācot gribasspēku, jāiet uz priekšu, uz augšu!
, 2018-02-25 11:14, pirms 6 gadiem
Malači vīri! Paldies par darbu un lieliskajām emocijām! Mazajai Latvijai - fantastisks sniegums.
Paldies Oskariem un viņu ekipāžām. Bija prieks sekot līdzi Jūsu cīņām un es būtu tikai pateicīgs, ja priecēsit mūs arī turpmāk.
, 2018-02-25 11:51, pirms 6 gadiem
Nu kāds kauns??? Apsveicu, ar izcīnīto 5. vietu! tikai 0,27 sek 4 braucienu summā no SUDRABA! Šoreiz 2. brauciens nebija izdevies, bet pret Vācu slidām, tur neviens Superpilots OSKARS un stumeji neko nevar izdarīt! Savukārt korejieši medaļu iestūma 1. braucienā, kad visiem, kas sākumā startēja bij nereāli labāki laiki par pārējiem! Musējie malači! Ķibermanim bija vājāki braucieni, bet bobs slīdēja vēl švakāk!
, 2018-02-25 14:36, pirms 6 gadiem
Kauns pa visu ģīmi !
, 2018-02-25 15:01, pirms 6 gadiem
Pohas Olimpipiskās spēles Latvijai nebija veiksmīgas. Gan jau nolaupīsim vairāk medaļas nākamajās spēlēs Beižingā!
, 2018-02-25 17:44, pirms 6 gadiem
Nav nekāda iemesla sevi šaustīt un kaunēties. Neviens nav ideāls un nekad nebūs. Arī uzvarētāji nebrauca labāk, tikai viņiem bija daudz labāka tehniskā bāze (gk. slieču apstrādē), kas ļāva pieļauto kļūdu ietekmi minimizēt uz daudz labākas slīdamības rēķina. Tā kā kaunēties vajadzētu visiem kritiķiem un rējējiem, bet ne Tev, Osi! Paldies par sasniegto, un turpini strādāt bez liekas spriedzes un pašpārmetumiem! Lai veicas un izdodas!
, 2018-02-25 19:25, pirms 6 gadiem
Osis kārtīgs vecis, spēj vismaz atzīt savas kļūdas un nemeklē attaisnojumus kaut kur citur, kā to patīk darīt dažam labam citam mūsu sportistam.
Harijs Vītoliņš un Oļegs Znaroks  
Foto: Aleksandrs Viļfs, rsport.ria.ru
12

Vītoliņš: "Esmu pateicīgs par četriem gadiem Krievijas izlasē"

Titulētie treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš februārī aizveda "Olimpiskos atlētus no Krievijas" līdz Phjončhanas spēļu zeltam, taču pēc tam zaudēja savus amatus ne tikai krievu izlasē, bet arī Sanktpēterburgas SKA. Lielajā sarunā ar sport24.ru latvietis atklāj, ka pēc olimpiskā zelta iegušanas darba zaudēšana bija negaidīta, bet tajā pašā laikā ir gandarījums par iespēju tur strādāt un izcīnīt godalgas.
Oskars Melbārdis
Foto: AP/Scanpix
6

Melbārdis: "Šī sezona deva grūdienu nākotnei"

Kaut Phjončhanas olimpiskās spēles tika pavadītas traumas ēnā, divkārtējais olimpiskais medaļnieks Oskars Melbārdis aizvadītajā sezonā saņēmis grūdienu nākotnei, jo pirms veselības problēmām uzrādījis ļoti labus fiziskos rezultātus.
Kobe Braients
Foto: Reuters/Scanpix
34

Kobe Braients un slavenā filma "Icarus" par Krievijas dopinga programmu iegūst Oskarus

Losandželosā notikusi ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas 90. ceremonija. Pie "Oskara" tika arī vairākas ar sportu saistītas filmas – īsmetrāžas filma "Dear Basketball" par leģendārā basketbolista Kobes Braienta karjeru, kā arī dokumentālā filma "Icarus" par dopinga tēmu.