Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Vai Vācija sarūpēs vēl vienu pārsteigumu? Vai Znaroka komanda apliecinās favorītu statusu?

Vai Vācija sarūpēs vēl vienu pārsteigumu? Vai Znaroka komanda apliecinās favorītu statusu?
Patriks Reimers
Foto: AFP/Scanpix

Phjončhanas olimpisko spēļu hokeja turnīrā klāt izšķirošie notikumi. Rīt pusfinālos satiksies Olimpiskie sportisti no Krievijas un Čehijas izlase, kā arī Kanāda pret lielākā pārsteiguma autoriem vāciešiem.

Vācijas izlase, kas olimpiskās kvalifikācijas izšķirošajā spēlē tika galā ar Latviju, ceturtdaļfinālā ar 4:3 pagarinājumā pieveica zviedrus. Izlaiduši divu vārtu pārsvaru, vāciešiem bija nepieciešamas tikai 90 sekundes – Patriks Reimers no kreisās malas tika līdz vārtu priekšai un iebakstīja ripu pretinieku cietoksnī. "Redzēju, ka atveras koridors. Mēģināju un sanāca. Kaut kā ar veiksmes palīdzību iebakstīju ripu vārtos," teica Reimers. Tiesneši devās skatīties atkārtojumu, bet pieredzējušais uzbrucējs norādīja, ka bija pārliecināts – vārti tiks ieskaitīti. Mača ievadā Zviedrijas valstsvienībai bija liels pārsvars – skandināvi paguva izdarīt pirmos 12 metienus. Tomēr ar to un vēlajiem varoņdarbiem bija par maz.

Liela uzmanība veltīta Vācijas izlases galvenajam trenerim Marko Šturmam, kurš kā spēlētājs aizvadīja 15 sezonas Nacionālajā hokeja līgā, pārstāvot sešas dažādas komandas. "Šādos turnīros iemācos daudz, jo trenēju tikai trešo gadu. Spēlēšana pret labākajām komandām palīdz, un vari mācīties no kļūdām," teica Šturms. "Vācijas izlases trenēšana ir lieliska iespēja, taču, kad būs pienākušas beigas, meklēšu nākamo izaicinājumu, un domāju, ka mans galamērķis būs Amerika."

Pusfinālā vāciešiem pretī stāsies Kanādas valstsvienība, kuru pārstāv Šturma bijušais komandas biedrs Vojteks Voļskis. Iepriekšējā mačā ar 1:0 izdevās pieveikt somus, taču savainojuma dēļ maču nepabeidza pirmais vārtsargs Bens Skrivenss, kurš nākamajā dienā izlaida treniņu un, visticamāk, nepalīdzēs arī pusfinālā. Viņu labi aizvietoja Kevins Pulēns, tomēr pirmā numura izkrišana jebkurā gadījumā rada satraukumu. Ceturtdaļfinālā uzvaras vārtus guva Maksīms Noro, un aizsargs ar četrās spēlēs sakrātajiem pieciem punktiem ir Kanādas rezultatīvākais spēlētājs. Tāpat Kanādas ierocis ir vairākums – 38,5% ir labākais rādītājs Phjončhanā.

Otrā pusfinālā spēkosies Olimpiskie sportisti no Krievijas, kuri pirms turnīra tika uzskatīti par galvenajiem favorītiem, un Čehijas valstsvienība, kas ceturtdaļfinālā ASV pretestību salauza tikai bullīšos. "Man patīk, kā spēlē mūsu komanda, tāpēc dodu 50 pret 50," teica čehu leģenda Dominiks Hašeks. "Mums nav lielu zvaigžņu, taču, ņemot vērā to, kā spēlējam, un to, ka mums ir labāks vārtsargs, notikt var viss." Pa Pāvela Francouza vārtiem četru spēļu laikā izdarīti 100 metieni, un čehu pirmais numurs kapitulējis tikai sešas reizes jeb atvairījis 94% metienu. Labāks rādītājs ir tikai Jonasam Hilleram, kurš ar Šveici jau devies mājās.

"Olimpisko spēļu līmeni var salīdzināt ar pasaules čempionātu – tās atpaliek pavisam nedaudz," teica viens no krievu līderiem Ņikita Gusevs, kurš ar četrās spēlēs sakrātajiem septiņiem punktiem ir otrais rezultatīvākais spēlētājs Phjončhanā, atpaliekot tikai no 18 gadus vecā soma Eli Tolvanena. Gusevs norādīja, ka otra pusfināla rezultāts viņu neuztraucot. "Jā, no čehiem gaidām pretuzbrukumus – viņi vienmēr spēlē tā. Tāpēc jāizmanto savas iespējas." Krievi paziņojuši, ka vārtu drošība tiks uzticēta Vasīlijam Košečkinam.

LaiksSpēle
9:40Čehija – Olimpiskie sportisti no Krievijas
14:10Kanāda – Vācija

Izmantotie resursi:
swe-ger 1/4 - Olympic - International Ice...
https://wintergames.ap.org/article/...
Доминик Гашек – о матче с Россией: "У Чехии нет...


, 2018-02-22 22:51, pirms 6 gadiem
1.vieta Kanāda
2.vieta Čehija
3.vieta OAR
4.vieta Vācija
Slēpts komentārs: Skrabars
Slēpts komentārs: Nezzy
Slēpts komentārs: Nezzy
, 2018-02-22 23:13, pirms 6 gadiem
Sūkā līko
, 2018-02-22 23:17, pirms 6 gadiem
Tolvanens pēc sezonas beigām brauks uz Nešvilu.
, 2018-02-22 23:25, pirms 6 gadiem
Nezzy rakstīja: Paraša ir latgale, bomžaras. Tik nolikt protat, Kreivija tāda nemaz nezin, kur atrodas latvija, lmao. Paši 0, tik kakāt protat.
Baigi negativs cilveeks esi. Gruti dziivee iet/ies.
, 2018-02-22 23:28, pirms 6 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Tolvanens pēc sezonas beigām brauks uz Nešvilu.
vai tad viņš jau tagad nebrauks prom?
, 2018-02-22 23:33, pirms 6 gadiem
Nezzy rakstīja: Paraša ir latgale, bomžaras. Tik nolikt protat, Kreivija tāda nemaz nezin, kur atrodas latvija, lmao. Paši 0, tik kakāt protat.
Protams, ka paraša nezin, kur atrodas Latvija, jo jums tur joprojām 90% neko vairāk par cara svētbildi nav redzējuši.Ja nu kāds ir iemācījies rakstīt (apmēram kā tu), tad jēgas jau dižas no tā nav.Veģetē vien tālāk savā parašā, Aleksej Ponkratjev.
, 2018-02-22 23:50, pirms 6 gadiem
Koeficients galīgi garām. Plus mīnus līdzīgas komandas. Čehi krieviem vienmēr bijuši neērti. Jebkurā gadījumā kaut kur OjĀRi noplīsīs. Varbūt būs mazvērtības komplekss pret Kanādu.
, 2018-02-23 00:35, pirms 6 gadiem
Kamēr kaķis (NHL) nav mājās, tikmēr peles (parašas) pa galdu danco.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-02-23 07:32, pirms 6 gadiem
MacGowss rakstīja: Baigi negativs cilveeks esi. Gruti dziivee iet/ies.
True ;d, zini Krieviem ir tāda, Viens par visiem visi par savējiem. STFU.
, 2018-02-23 07:35, pirms 6 gadiem
Te kaut kāds politikas saits, lmao.
, 2018-02-23 09:12, pirms 6 gadiem
Kopš kura laika ir kļuvis stilīgi virsrakstus uzstādīt jautājuma formā?? WTF? Ar vien vairāk un vairāk, katastrofa!
, 2018-02-23 10:40, pirms 6 gadiem
Nezzy rakstīja: Te kaut kāds politikas saits, lmao.
Kapēc tad tu nebrauc uz savu sapņu zemi, gudrīti? Nopērc dzīvoklīti mikrorajonā, pieliec paklāju un svētbildi pie sienas, ej strādāt un dzīvo savā korumpētajā parašā, neviens tev neliedz. Visiem būs labāk, ja tādi indivīdi bez prāta izbrauks.
, 2018-02-23 10:41, pirms 6 gadiem
Ceru ka vates ierīs no čehiem.
, 2018-02-23 10:46, pirms 6 gadiem
Tas arī viss.
Čehi vienu golu atgūtu, bet divus noteikti nē.
, 2018-02-23 10:47, pirms 6 gadiem
portal rakstīja: Ceru ka vates ierīs no čehiem.
Mēs ceram, ka tu pieņemsies prātā. Bet atceros, ka tie padsmitgadnieka gadi bija smagi.
, 2018-02-23 10:47, pirms 6 gadiem
JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA 2:0
, 2018-02-23 10:49, pirms 6 gadiem
Celis celī. Spruktam jau par šādu deva līdz beigām.
, 2018-02-23 10:51, pirms 6 gadiem
portal rakstīja: Ceru ka vates ierīs no čehiem.
Neierīs diemžēl jo šajā eirotūrē nevienai izlasei nav krievu līmeņa izlases.Ja piedalītos NHL arī tad krieviem puse no šā sastāva būtu izlasē,bet citām vadošajām izlasēm nebūtu neviena vai daži izņēmumi.Tā kā krievi ir neapšaubāmi favorīti un viņiem vienīgajiem no top komandām 50% ir no optimālā sastāva.
, 2018-02-23 10:51, pirms 6 gadiem
eh , pat uz pusfināliem nav pilnas tribīnes
Tas hoķis Aziātiem ir pie tirsas reāli
, 2018-02-23 10:59, pirms 6 gadiem
kur troļļi visi ir ?
Russia tak vin hokeja smagnātus Čehus
, 2018-02-23 11:04, pirms 6 gadiem
coffijs rakstīja: Neierīs diemžēl jo šajā eirotūrē nevienai izlasei nav krievu līmeņa izlases.Ja piedalītos NHL arī tad krieviem puse no šā sastāva būtu izlasē,bet citām vadošajām izlasēm nebūtu neviena vai daži izņēmumi.Tā kā krievi ir neapšaubāmi favorīti un viņiem vienīgajiem no top komandām 50% ir no optimālā sastāva.

Pasaules kausā no šiem sastaava bija tikai Dacjuks un Marčenko....čehiem Červenka un Kundrateks. Viss godīgi
, 2018-02-23 11:33, pirms 6 gadiem
roma202 rakstīja: Pasaules kausā no šiem sastaava bija tikai Dacjuks un Marčenko....čehiem Červenka un Kundrateks. Viss godīgi
Kovaļčuks , Mozjakins vai tad nebija?
, 2018-02-23 14:36, pirms 6 gadiem
Pofig, ceru, ierīs finālā, ja ne, tad arī šis neko nenozīmē, jo turnīrs ir zaudējis jebkādu prestižu.

3-7 Krasnaja žiguļa
Harijs Vītoliņš un Oļegs Znaroks  
Foto: Aleksandrs Viļfs, rsport.ria.ru
12

Vītoliņš: "Esmu pateicīgs par četriem gadiem Krievijas izlasē"

Titulētie treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš februārī aizveda "Olimpiskos atlētus no Krievijas" līdz Phjončhanas spēļu zeltam, taču pēc tam zaudēja savus amatus ne tikai krievu izlasē, bet arī Sanktpēterburgas SKA. Lielajā sarunā ar sport24.ru latvietis atklāj, ka pēc olimpiskā zelta iegušanas darba zaudēšana bija negaidīta, bet tajā pašā laikā ir gandarījums par iespēju tur strādāt un izcīnīt godalgas.
Oskars Melbārdis
Foto: AP/Scanpix
6

Melbārdis: "Šī sezona deva grūdienu nākotnei"

Kaut Phjončhanas olimpiskās spēles tika pavadītas traumas ēnā, divkārtējais olimpiskais medaļnieks Oskars Melbārdis aizvadītajā sezonā saņēmis grūdienu nākotnei, jo pirms veselības problēmām uzrādījis ļoti labus fiziskos rezultātus.
Kobe Braients
Foto: Reuters/Scanpix
34

Kobe Braients un slavenā filma "Icarus" par Krievijas dopinga programmu iegūst Oskarus

Losandželosā notikusi ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas 90. ceremonija. Pie "Oskara" tika arī vairākas ar sportu saistītas filmas – īsmetrāžas filma "Dear Basketball" par leģendārā basketbolista Kobes Braienta karjeru, kā arī dokumentālā filma "Icarus" par dopinga tēmu.