Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Trīs no trim: Vācija savāc visus zeltus ziemeļu divcīņā

Trīs no trim: Vācija savāc visus zeltus ziemeļu divcīņā
Vincencs Gaigers nodod stafeti Fabianam Rīslem
Foto: Reuters/Scanpix

Phjončhanas olimpiskajās spēlēs sadalīts pēdējais medaļu komplekts ziemeļu divcīņā. Arī trešajās sacensībās triumfēja Vācija, kas šoreiz bija pārāka komandu stafetē. Pēdējā slēpošanas posmā sudrabu ieguva Norvēģija, kas apsteidza Austriju.

Komandu sacensību pirmajā disciplīnā – tramplīnlēkšanā – labākā bija Austrija, kas četru dalībnieku summā ieguva 469,5 punktus. Par 4,8 punktiem atpalika Vācija, kas laika izteiksmē tādējādi zaudēja sešas sekundes, bet vēl 9,4 punktu jeb 13 sekunžu attālumā bija Japāna.

Vadību Vācijai izdevās pārņemt jau pirmajā slēpošanas posmā, kuru veica Vincencs Gaigers – pēc divarpus kilometru atzīmes viņš austrietim Vilhelmam Deniflam zaudēja vairs tikai 0,7 sekundes, bet posmu pabeidza ar 12,1 sekundes pārsvaru. Turklāt pārsvaru nevis vairs pār austrieti, bet gan norvēģi Janu Šmidu, kurš Deniflu nobīdīja uz trešo pozīciju. Tramplīnlēkšanā Norvēģija bija ceturtā 27 sekundes aiz Austrijas.

Lukasam Klapferam un Bernhardam Grūberam gan izdevās Austrijai atgūt otro vietu, un turpmākajos posmos starp austriešiem un norvēģiem notika sīva cīņa par sudrabu. Ilgāku laiku iniciatīva piederēja austriešiem, tomēr Jergens Grobaks pēdējā posmā izrāva norvēģiem bronzu. Divarpus kilometrus līdz finišam viņš Mario Zaidlam zaudēja 0,8 sekundes, bet finišu sasniedza 15,1 sekundi agrāk.

VValstsLaiks
1.Vācija46:09.8
2.Norvēģija+52.7
3.Austrija+1:07.8
4.Japāna+2:08.8
5.Francija+2:27.2
6.Somija+2:30.7
7.Čehija+3:57.3
8.Itālija+5:04.3
9.ASV+5:15.0
10.Polija+5:16.7

Ziemeļu divcīņas programma olimpiskajās spēlēs Phjončhanā

DatumsSākumsDisciplīnaČempions
14.02.8:30Normālais tramplīns+10km slēpošanaE. Frenzels (Vācija)
20.0212:00Lielais tramplīns+10km slēpošanaJ. Ridzeks (Vācija)
22.0212:20Komandu sacensībaVācija

Medaļu kopvērtējums ziemeļu divcīņā

VValstsZSBKopā
1.Vācija3115
2.Austrija0112
3.Japāna0101
Norvēģija0101

Izmantotie resursi:
https://www.pyeongchang2018.com/en/...


Harijs Vītoliņš un Oļegs Znaroks  
Foto: Aleksandrs Viļfs, rsport.ria.ru
12

Vītoliņš: "Esmu pateicīgs par četriem gadiem Krievijas izlasē"

Titulētie treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš februārī aizveda "Olimpiskos atlētus no Krievijas" līdz Phjončhanas spēļu zeltam, taču pēc tam zaudēja savus amatus ne tikai krievu izlasē, bet arī Sanktpēterburgas SKA. Lielajā sarunā ar sport24.ru latvietis atklāj, ka pēc olimpiskā zelta iegušanas darba zaudēšana bija negaidīta, bet tajā pašā laikā ir gandarījums par iespēju tur strādāt un izcīnīt godalgas.
Oskars Melbārdis
Foto: AP/Scanpix
6

Melbārdis: "Šī sezona deva grūdienu nākotnei"

Kaut Phjončhanas olimpiskās spēles tika pavadītas traumas ēnā, divkārtējais olimpiskais medaļnieks Oskars Melbārdis aizvadītajā sezonā saņēmis grūdienu nākotnei, jo pirms veselības problēmām uzrādījis ļoti labus fiziskos rezultātus.
Kobe Braients
Foto: Reuters/Scanpix
34

Kobe Braients un slavenā filma "Icarus" par Krievijas dopinga programmu iegūst Oskarus

Losandželosā notikusi ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas 90. ceremonija. Pie "Oskara" tika arī vairākas ar sportu saistītas filmas – īsmetrāžas filma "Dear Basketball" par leģendārā basketbolista Kobes Braienta karjeru, kā arī dokumentālā filma "Icarus" par dopinga tēmu.