Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Kanāda olimpisko titulu nenosargā arī vīru kērlinga turnīrā, finālā Zviedrija un ASV

Agris Suveizda

Kanāda olimpisko titulu nenosargā arī vīru kērlinga turnīrā, finālā Zviedrija un ASV
Kevins Ko
Foto: The Canadian Press/PA Images/Scanpix

Iepriekš olimpiskās čempiones titulu nenosargāja Kanādas kērlinga sieviešu izlase, kas Phjončhanā neiekļuva pusfinālā, bet nu pusfinālā zaudēja Kanādas vīriešu izlase.

Izslēgšanas spēles vīriešu kērlinga turnīrā šonakt sākās ar pārspēli par iekļūšanu pusfinālā. Gan Lielbritānija, gan Šveice grupu turnīrā izcīnīja pa piecām uzvarām un piedzīvoja pa četriem zaudējumiem, bet saspringtā savstarpējā spēlē jau pirmajā dienā ar rezultātu 6:5 pārāki bija briti.

Cīņā par pēdējo ceļazīmi uz pusfinālu Šveicei gan izdevās revanšēties. Ja pirmajā endā Soču olimpiskie vicečempioni briti ieguva divus punktus un pēc ceturtā enda bija vadībā jau ar 4:1, Šveice nākamajos divos endos panāca izlīdzinājumu (4:4) un izcilā devītajā endā tika pie pieciem punktiem, garantējot uzvaru ar rezultātu 9:5.

Pusfinālā ko līdzīgu atkārtot vairs neizdevās. Zviedrija pirmajā endā guva divus punktus, ceturtajā endā ar vēl četriem punktiem panāca 6:1 un visā cīņā astoņos endos bija pārāka ar 9:3. Savukārt otrā pusfinālā Soču olimpiskā čempione Kanāda divreiz bija vadībā ar viena punkta pārsvaru, tomēr ar 3:5 atzina ASV pārākumu.

Cīņa par bronzu rīt paredzēta plkst. 8:35 pēc Latvijas laika, bet fināls notiks svētdien plkst. 8:35 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
https://www.pyeongchang2018.com/en/...