Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Kalnu slēpotājs Zvejnieks: "Šīs bija manas veiksmīgākās olimpiskās spēles"

Kalnu slēpotājs Zvejnieks: "Šīs bija manas veiksmīgākās olimpiskās spēles"
Kristaps Zvejnieks
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

LETA. Latvijas labākajam kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks Phjončhanā aizvadījis savas karjeras veiksmīgākās spēles, pēc izstāšanās slalomā teica sportists. Šorīt olimpiskajās spēlēs tiek aizvadītas vīriešu slaloma sacensības, tomēr jau pirmajā braucienā Zvejnieks trases vidusdaļā pieļāva kļūdu un līdz finišam netika.

"Sākotnējais plāns nebija finišā ienākt no otras puses. Gāju "uz pilnu banku", pirmie starpfiniši arī bija diezgan cerīgi, manuprāt, arī gana labi šādai trases kondīcijai. Kad iet uz risku, var sanākt daudz kas, bet šādos gadījumos arī nav tie tīrākie braucieni un ir mazas kļūdiņas. Bija maza kļūda, kuras rezultātā pārāk taisni iegāju griezienos un abas slēpes saķērās kopā. Šādā ātrumā bija grūti izmainīt virzienu, turklāt priekšā miets bija šķērsām. Netiku iekšā nākamajos vārtos. Tur bija ļoti stāva vieta - vienkārši nevarēju vairs izgriezt, lai tiktu atpakaļ trasē," pēc savu trešo olimpisko spēļu noslēguma teica Zvejnieks.

"Treneris bija priecīgs, ka pa trasi "maucu", un labāk izstāties tā nekā nobraukt ne pārāk labi. Tāds šodien arī bija plāns. Tas gan netika izpildīts, jo finišu nesasniedzu. Šodien ļoti daudzi izstājas, visi riskē. Kad iet uz risku, tad gadās kļūdas. Redzēju arī galvenā favorīta Marsela Hiršera kritienu," norādīja latviešu kalnu slēpotājs. 26 gadus vecais Zvejnieks ceturtdien veiksmīgi veica pirmos divus starpfinišus, līderim Henrikam Kristofešenam no Norvēģijas tobrīd zaudējot nepilnas divas sekundes, bet pēcāk latvietis pieļāva kļūdu un līdz finišam netika.

"Ņemot vērā starplaikus, finišā līderim varēju zaudēt 3-3,5 sekundes. Nezinu, kā tas viss būtu lejā, jo kalnu slēpošanā kaut ko ir grūti prognozēt. Visi bija domājuši, ka Hiršers šodien varētu uzvarēt, bet viņš pat nefinišēja. Tā ir daļa no šī sporta veida, kas ir jāpieņem," ne pārāk priecīgs bija Zvejnieks. "Protams, sāpīgi, ka izstājos slalomā arī pirms četriem gadiem, to bija ļoti grūti pārdzīvot, bet tāpat esmu turpinājis slēpot un bijuši ļoti labi rezultāti. Jāpārdzīvo un jāiet tālāk, tas pats attiecas arī uz šodienu. Nav labas sajūtas, jo šīs ir lielas sacensības un vienreizēja iespēja. Ir ieguldīts ļoti liels darbs."

Pirms tam šajās olimpiskajās spēlēs Zvejnieks izcīnīja 26.vietu Alpu kombinācijā, kas viņam olimpiskajās spēlēs ir karjeras rekords, bet milzu slalomā viņš ierindojās 35.pozīcijā. "Uzskatu, ka šīs olimpiskās spēles iesāku ļoti labi. Esmu ļoti labās domās par savu nobraucienu Alpu kombinācijā. Pirms pāris gadiem nebiju domājis, ka es šajā disciplīnā no uzvarētāja varētu atpalikt 3,7 sekundes. Man tas ir ļoti labs rādītājs. Uzlaboju arī savus starptautiskā reitinga punktus, ko šādās sacensībās ļoti reti kādam sanāk paveikt. Tas man jau ir kā sasniegums. Arī slaloma sacensībās parādīju, ko varēju, un ar 26.vietu Alpu kombinācijā jūtos ļoti priecīgs. Domāju, tas bija labs sasniegums. Kalnu slēpošanā iekļūt pirmajā trīsdesmitniekā ir tas, uz ko visi tiecas," kopumā par startu olimpiskajās spēlēs apmierināts bija Zvejnieks.

"Pilnīgi noteikti šīs varētu būt manas veiksmīgākās olimpiskās spēles. Alpu kombinācijā parādīju, ko varu izdarīt, bet milzu slalomā varēja būt labāk, bet tāpat ir labi. Savukārt slalomā ir tā, kā ir," secināja latviešu kalnu slēpotājs. Zvejnieks atpakaļ uz dzimteni dosies piektdien, bet pēc tam viņam kopā ar brāli Miku iecerētas sacensības Japānā, Tālo Austrumu kausā, kas ir tādas pašas kategorijas sacīkstes kā Eiropas kauss. Latvietis sezonu iecerējis noslēgt aprīļa vidū, lai turpmāko pusotru mēnesi pievērstos maģistra studijām Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2018-02-22 11:32, pirms 6 gadiem
labak izstaties šādi. neka finišet.labi pateica.jēga braukt uz olimpoadi.jebkuru tur palaiž lai šļūc uz pakaļas.😊
, 2018-02-22 12:09, pirms 6 gadiem
labāk jau mācies un braukā pa Zagarkalnu...nemoki sevi...
iznāk,ka Melnbārdim pagaidām nav izdevušās OS....
Nav kritis un nav izsājies....tpu...tpu....tpu...
, 2018-02-22 12:29, pirms 6 gadiem
Vel vismaz 2 OS vares vaļāties un šļūkāt pa trasi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-02-22 12:42, pirms 6 gadiem
Latvietim gan maz vajaga. Pa beigam malties un savā kroņa nr izstāties. Ir nu gan veiksmīgas
, 2018-02-22 13:06, pirms 6 gadiem
markkomartins rakstīja: Latvietim gan maz vajaga. Pa beigam malties un savā kroņa nr izstāties. Ir nu gan veiksmīgas
Daudzi atšķirībā no tevis objektīvi vērtē katru sportistu. Tad jau sanāk ka priekš tevis Rastorgujevs ir ļoti labi un labi startējis OS, jo malies pa augšu.
, 2018-02-22 13:17, pirms 6 gadiem
Nu kas liek tos mīnusus, jocīgi esat ? Kas ir latviešiem ar to pieticīgumu ? Tad kau zaudējam hokejā vai basī, tad visi noliek un plusiņi daudz, a tad kad tāds kreisais Zvejnieks savā "Kroņdistancē" nokrīt un pārējās pa krūmiem iet, tad redz labi, tas nekas, nākamgad utt. Nu nav jēgas no tāda sportista, nav, nekādas....
, 2018-02-22 13:56, pirms 6 gadiem
Veiksmigakas speles skaitas , kad cilveks izstajas , nezinajam , Nikitinai ari veiksmigakas abiem gandriz vienadas vietas!
, 2018-02-22 17:01, pirms 6 gadiem
Vismaz redzēja Ķīnu!!
Harijs Vītoliņš un Oļegs Znaroks  
Foto: Aleksandrs Viļfs, rsport.ria.ru
12

Vītoliņš: "Esmu pateicīgs par četriem gadiem Krievijas izlasē"

Titulētie treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš februārī aizveda "Olimpiskos atlētus no Krievijas" līdz Phjončhanas spēļu zeltam, taču pēc tam zaudēja savus amatus ne tikai krievu izlasē, bet arī Sanktpēterburgas SKA. Lielajā sarunā ar sport24.ru latvietis atklāj, ka pēc olimpiskā zelta iegušanas darba zaudēšana bija negaidīta, bet tajā pašā laikā ir gandarījums par iespēju tur strādāt un izcīnīt godalgas.
Oskars Melbārdis
Foto: AP/Scanpix
6

Melbārdis: "Šī sezona deva grūdienu nākotnei"

Kaut Phjončhanas olimpiskās spēles tika pavadītas traumas ēnā, divkārtējais olimpiskais medaļnieks Oskars Melbārdis aizvadītajā sezonā saņēmis grūdienu nākotnei, jo pirms veselības problēmām uzrādījis ļoti labus fiziskos rezultātus.
Kobe Braients
Foto: Reuters/Scanpix
34

Kobe Braients un slavenā filma "Icarus" par Krievijas dopinga programmu iegūst Oskarus

Losandželosā notikusi ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas 90. ceremonija. Pie "Oskara" tika arī vairākas ar sportu saistītas filmas – īsmetrāžas filma "Dear Basketball" par leģendārā basketbolista Kobes Braienta karjeru, kā arī dokumentālā filma "Icarus" par dopinga tēmu.