Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Sieviešu bobslejā triumfē vācietes, divkārtējai čempionei Hamfrīzai bronza

Agris Suveizda

Sieviešu bobslejā triumfē vācietes, divkārtējai čempionei Hamfrīzai bronza
Liza Bukvica un Mariama Jamanka
Foto: AP/Scanpix

Par Phjončhanas olimpisko spēļu čempionēm sieviešu bobslejā kļuva vācietes Mariama Jamanka un Liza Bukvica, kuras četru braucienu summā par 0,07 sekundēm apsteidza amerikānietes Elenu Majersu un Lorenu Gibsu. Identisks pārsvars vācietēm bija arī pēc pirmās dienas.

Trešo braucienu visātrāk veica vicelīdere Mejersa, kura finišu sasniedza par trim simtdaļām ātrāk nekā Jamanka un atstatumu līdz līderei sadeldēja vairs tikai līdz četrām simtdaļām. Savukārt no piektās uz trešo pozīciju pakāpās Kanādas pilote Keilija Hamfrīza, kura summā pēc trim braucieniem par piecām simtdaļām apsteidza amerikānieti Džeimiju Grūbelu. Vāciete Stefānija Šnaidere no trešās pozīcijas atkāpās uz piekto.

Uz ierasti krietni ātrāka starta rēķina Mejersa ceturtajā braucienā ilgu laiku kopsummā bija vadībā, vēl priekšpēdējā atzīmē Jamanku apsteidzot par trīs simtdaļu tiesu, tomēr beigās vācietei labākais laiks gan braucienā, gan summā, atgūstot septiņu simtdaļu pārsvaru. Savukārt Hamfrīza nosargāja bronzu, kamēr Šnaidere ar otro labāko braucienu pakāpās vien uz ceturto pozīciju, kanādietei zaudējot astoņas simtdaļas.

27 gadus vecajai Jamankai šīs bija debijas olimpiskās spēles, savukārt 33 gadus vecā Majersa par vicečempioni kļuva arī Sočos, bet Vankūverā ieguva bronzu. Iepriekšējās divās olimpiskajās spēlēs pie zelta tika 33 gadus vecā Hamfrīza.

VDivnieksValstsLaiks
1.Jamanka/BukvicaVācija3:22.45
2.Mejersa/GibsaASV+0.07
3.Hamfrīza/DžordžaKanāda+0.44
4.Šnaidere/DrāzekaVācija+0.52
5.Grūbela/EvansaASV+0.57
6.Rislinga/MoizaKanāda+1.18

Bobsleja programma olimpiskajās spēlēs Phjončhanā

DatumsSākumsDisciplīnaČempions/-e
18.-19. februārisDivnieki vīriešiemDž. Kripss (Kanāda) un F. Frīdrihs (Vācija)
20.-21. februārisDivnieki sievietēmJamanka (Vācija)
24.-25. februārisČetrinieki vīriešiem

Medaļu kopvērtējums bobslejā

VValstsZSBKopā
1.Vācija2002
2.Kanāda1012
3.ASV0101
4.Latvija00111

     [+] [-]

, 2018-02-21 18:21, pirms 6 gadiem
Kanādiešu barjerskrējēja 5 mēnešu laikā par OS medaļnieci
https://www.youtube.com/watch?v=ksn...