Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Pirms pēdējās spēļu kārtas kērlinga turnīrā saglabājas intriga

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Pirms pēdējās spēļu kārtas kērlinga turnīrā saglabājas intriga
ASV kērlingisti
Foto: AP/Scanpix

Līdz ar Šveices izlases diviem zaudējumiem olimpiskajā kērlinga turnīrā vīriešiem saglabājusies intriga cīņā par vietu pusfinālā. Vienīgā vietu cīņā par medaļām pirms pēdējās spēļu kārtas garantējusi Zviedrija.

10. kārta

Šajā kārtā uzvaru sēriju vēlējās turpināt Šveices kērlingisti, kuri mērojās spēkiem ar Dienvidkorejas izlasi, kas atrodas pēdējā vietā tabulā. Šveicieši sāka spēli ar punktu pirmajā endā, bet situācija krasi mainījās pēc trešā enda. Tajā mājinieki salika četrus akmeņu mājā, bet pirms pēdējo četru akmeņu izspēlēm Dienvidkorejai mājā bija trīs akmeņi. Benoī Švarcs līdzīgi kā vakar centās izsist vismaz divus pretinieku akmeņus, bet šoreiz netrāpīja pa nevienu no tiem. Tas Dienvidkorejai viegli ļāva paņemt četrus punktus (4:1).

Piektajā endā šveicieši negaidīti atspēlējās. Šveicei droši mājā atradās divi akmeņi, bet tad arī trešais akmens bija punkta pozīcijā. Savā pēdējā metienā par vāju akmeni raidīja Čaņmins Kims, ļaujot pretiniekiem nozagt trīs punktus un pārņemt vadību (5:4). Turpinājumā līdz pat mača beigām komandas ņēma punktus pie sava pēdējā akmens enda, bet, atšķirībā no šveiciešiem, Dienvidkoreja astotajā endā paņēma divus punktus. Šveicieši riskēja, lai nozagtu kādu punktu, bet tā vietā pretinieki nodrošināja minimālu vadību, kuru Šveices kērlingisti neatspēlēja. Līdz ar to Dienvidkorejai otrā uzvara turnīrā ar 8:7.

Citās spēlēs favorīti izcīnīja pārliecinošas uzvaras. Zviedrija ar 7:3 pieveica Itāliju, Lielbritānija ar 10:3 sakāva Norvēģiju, bet Kanādai panākums pret Japānu ar rezultātu 8:4.

11. kārta

Lai saglabātu labas iespējas cīņā par vietu pusfinālā, Šveice nevarēja atļauties zaudēt arī ASV izlasei, kas septiņās spēlēs bija izcīnījusi trīs uzvaras. Komandas spēli sāka līdzvērtīgi, bet piektais ends bija pirmais ASV trieciens pretiniekiem. Ar pirmspēdējo akmeni ASV mājas centrā bija divi labi noslēpti akmeņi, bet šveiciešu risks tos izsist ar saviem priekšā esošajiem akmeņiem nebija sekmīgs. ASV paņēma trīs punktus un izvirzījās vadībā ar 4:2. Nākamo triecienu šveicieši saņēma septītajā endā, kad atkal ar pēdējo akmeni kļūdījās Švarcs, ļaujot pretiniekiem paņemt vēl trīs punktus. Tas pilnībā izšķīra mača likteni, ASV svinot uzvaru ar rezultātu 8:4. Šveicei nu bija jāgaida pēdējās kārtas rezultāti, lai noskaidrotu to, vai izdosies iekļūt pusfinālā.

Citā spēlē japāņiem bija svarīga spēle pret Dāniju, lai izlīdzinātu uzvarēto un zaudēto spēļu bilanci pirms pēdējās spēļu kārtas. Trešajā endā komandām bija ļoti daudzi akmeņi mājā, bet šajā akmeņu haosā japāņi pamanījās gūt trīs punktus, kaut brīdi iepriekš pretendēja pat uz četriem. Pēc sešiem endiem Japāna bija vadībā ar 5:2, bet astotajā endā dāņi sadeldēja deficītu līdz minimumam. Dāņiem neizdevās atlikušajos divos endos nozagt punktu, Japānai gūstot panākumu ar 6:4 un saglabājot cerības uz vietu pusfinālā.

Pie uzvaras izdevās tikt arī Itālijas kērlingistiem, kuri izdzēsa norvēģu cerības uz iekļūšanu pusfinālā, paši noslēdzot olimpisko kērlinga turnīru - 6:4.

Phjončhanas ziemas olimpiskās spēles, kērlinga turnīrs vīriešiem, 10. un 11. kārta

SpēleRezultāts
Lielbritānija-Norvēģija10:3
Japāna-Kanāda4:8
Dienvidkoreja-Šveice8:7
Itālija-Zviedrija3:7
Šveice-ASV4:8
Norvēģija-Itālija4:6
Japāna-Dānija6:4

Phjončhanas ziemas olimpiskās spēles, kērlinga turnīrs vīriešiem

VietaKomandaUZ
1.Zviedrija71
2.Kanāda53
3.Lielbritānija53
4.Šveice54
5.Japāna44
5.ASV44
7.Dienvdikoreja35
7.Norvēģija35
9.Itālija36
10.Dānija26