Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Norvēģija saka paldies vārtu konstrukcijai un ar uzvaru papildlaikā iekļūst 1/4 finālā

Norvēģija saka paldies vārtu konstrukcijai un ar uzvaru papildlaikā iekļūst 1/4 finālā
Foto: imago/Bildbyran/Scanpix

Phjončhanas olimpisko spēļu hokeja turnīra ceturtdaļfinālā iekļuvusi Norvēģijas vīriešu izlase, kas papildlaikā ar 2:1 pārspēja Slovēniju. Norvēģija šo turnīra stadiju sasniegusi pirmoreiz vēsturē, kamēr Slovēnija pamatlaika izskaņā un vēlreiz papildlaikā trāpīja pa vārtu konstrukciju – vienreiz pa stabiņu un vienreiz pa pārliktni.

Slovēnijas hokeja izlase pirmo izslēgšanas turnīra spēli sagaidīja nepatīkamās noskaņās – pozitīvas dopinga analīzes tika konstatētas vienam no komandas līderiem Žigam Jegličam, kurš attiecīgi tika no olimpiskajām spēlēm izraidīts un spēlē pret Norvēģiju komandas sastāvā nevarēja būt. Ar Jegliča palīdzību Slovēnija grupu turnīrā bija pieveikusi ASV un Slovākiju, bet cietusi pamatīgu sakāvi 2:8 pret Krievijas olimpiešu izlasi. Bet Norvēģija grupu turnīrā bija tikusi tikai pie viena punkta, bullīšos

Slovēnijai tāpat izdevās sekmīgi sākt spēli un septītajā minūtē izvirzīties vadībā, kad vairākumu realizēja Jans Urbass, trāpot negaidītu metienu no distances. Slovēnijai piederēja teritoriāls pārsvars arī mača turpinājumā, taču palielināt pārsvaru neizdevās.

Norvēģijai izdevās panākt neizšķirtu trešā perioda sākumā, kad veiksmīgu piespēli gar vārtiem sagaidīja Tomijs Kristiansens un, noķerot slovēņu vārtsargu Gasperu Kroseļju uz pretkustību, raidīja to vārtu tālajā stūrī.

Trešā perioda turpinājumā netrūka lielas intrigas, ņemot vērā mača lielo nozīmi, un šajā situācijā grūtas dienas sev sarūpēja Norvēģijas hokejisti. Trīs minūtes pirms beigām noraidījumu nopelnīja Kens Andrē Ūlimbs, ko norvēģi izturēja tikai ar lielām pūlēm, turklāt slovēņi arī trāpīja pa vārtu pārliktni brīdī, kad Norvēģijas vārtsargs Lāšs Haugens metiena brīdi īsti neredzēja.

Norvēģi tomēr nosargāja neizšķirtu pamatlaikā, lai gan desmit sekundes pirms tā beigām Aleksandrs Bonsaksens saņēma vēl vienu noraidījumu. Tas lika norvēģiem spēlēt trijatā pret četriem arī papildlaika sākumā, un slovēņi vēlreiz trāpīja pa vārtu stabiņu, taču Norvēģija izturēja un pārgāja pretuzbrukumā. Pie Slovēnijas vārtiem radās liels haoss, kurā vārtsargs pazaudēja nūju, un Bonsaksens ar uzviju reabilitējās par savu noraidījumu, gūstot uzvaras vārtus ar metienu no distances. Tiesneši vēl video atkārtojumā izvērtēja, vai nav neatļauti traucēta vārtsarga darbība, bet vārti tika ieskaitīti, un Norvēģija varēja svinēt.

Norvēģijas izlasei šis būs pirmais ceturtdaļfināls olimpisko spēļu vēsturē, tiesa, 1972. gadā Norvēģija prata iegūt astoto vietu, kad turnīrs norisinājās pēc cita formāta. Savukārt Slovēnijas izlase palaida garām iespēju spēlēt ceturtdaļfinālā otrajā olimpiādē pēc kārtas. Norvēģus nākamajā kārtā sagaida Krievijas olimpiešu izlases pārbaudījums.

Vīriešu hokeja turnīrs, kvalifikācijas posms

LaiksSpēleRez.
5:10ASV – Slovākija5:1
9:40Slovēnija – Norvēģija1:2 P
14:10Šveice – Vācija
14:10Somija - Dienvidkoreja

Vīriešu hokeja turnīrs, ¼ fināls, 21. februāris

LaiksSpēle
5:10Čehija – ASV
9:40OAK –Norvēģija
14:10Kanāda – Somija/Dienvidkoreja
14:10Zviedrija – Šveice/Vācija

, 2018-02-20 12:07, pirms 6 gadiem
Zeel sloveenju
, 2018-02-20 12:13, pirms 6 gadiem
būtu olimpiskajiem atlētiem somi pretī, tad arī būtu beidzies turnīrs, bet tagad nopietns pretinieks tik 1/2 finālā nāks pretī,hmmm
, 2018-02-20 12:13, pirms 6 gadiem
Liekas ka pret Krieviju lielākas iespējas Norvēģiem veikt pārsteigumu
, 2018-02-20 12:21, pirms 6 gadiem
Viens no neinteresantākajiem hokeja turnīriem pēdējo ašdesmit gadu laikā.
, 2018-02-20 12:23, pirms 6 gadiem
skatoties šādas spēles, vēlreiz atliek nožēlot, ka LV izlase nav dalībnieku vidū. bet paši vainīgi.
, 2018-02-20 12:24, pirms 6 gadiem
Žēl slovēņu. Visu spēli bija labāki.
, 2018-02-20 12:26, pirms 6 gadiem
cik tad ilgi varēja veikties Balkānu vīriem
, 2018-02-20 12:29, pirms 6 gadiem
yess rakstīja: Liekas ka pret Krieviju lielākas iespējas Norvēģiem veikt pārsteigumu
Nekas tur diemžēl nebūs
, 2018-02-20 12:45, pirms 6 gadiem
Norvēģi nebija pēlnijuši tikt tālāk . Tas otrs gols Norvēģiem nebija jāskaita
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-02-20 12:56, pirms 6 gadiem
Tiešām nevar ielikt kaut vienā rakstā visas tabulas,paldies jau iepriekš !
, 2018-02-20 13:05, pirms 6 gadiem
Sveice Vacija bus interesanti
, 2018-02-20 13:09, pirms 6 gadiem
ARNIS K. rakstīja: Tiešām nevar ielikt kaut vienā rakstā visas tabulas,paldies jau iepriekš !
Cilvēk mīļais - sen jau kā grupu turnīrs cauri..

Un, ja nespēj atrast grupas pats, tad ļoti skumji, ka tādi "vecmeistari" lieto internetu.. Varbūt vajadzētu palikt pie avīzēm..

Es atradu grupas 6 sekundēs nevis raudu komentāros, ka visu uz paplātes nenoliek - https://www.olympic.org/pyeongchang...

https://www.olympic.org/pyeongchang...
, 2018-02-20 13:16, pirms 6 gadiem
yess rakstīja: Liekas ka pret Krieviju lielākas iespējas Norvēģiem veikt pārsteigumu
, 2018-02-20 13:23, pirms 6 gadiem
Krievija droši pusfinālā un cerams, arī tālāk finālā. Par Oļegu un Hari!
, 2018-02-20 13:29, pirms 6 gadiem
Turnīra formāts nav tas labākais. Ja pilnīgi visas komandas tiek tālāk pēc grupu turnīra, zūd lielā interese par grupu turnīru. Ja 1 vietu nevari izcīnīt nav liela jēga sisties pirmās trīs spēlēs vājākām komandām. Protams var teikt labāks pretinieks utt. Uzsvars uz vārdiem liela jēga. Var graujoši zaudēt pirmās trīs spēles un kļūt par čempioniem. krievi un amerikāņi pirmo spēli zaudēja un abas jau ir astotniekā, bet viņu uzvarētāji beiguši dalību. Nesaku ka negodīgi-viss ir godīgi, bet pirmajās spēlēs tomēr motivācija nav tik augstā līmenī kā gribētos.
, 2018-02-20 13:29, pirms 6 gadiem
kols00 rakstīja: būtu olimpiskajiem atlētiem somi pretī, tad arī būtu beidzies turnīrs, bet tagad nopietns pretinieks tik 1/2 finālā nāks pretī,hmmm
Būtu, būtu, ja būtu, tad būtu...
, 2018-02-20 13:55, pirms 6 gadiem
jbk rakstīja: Krievija droši pusfinālā un cerams, arī tālāk finālā. Par Oļegu un Hari!
tavai zināšanai, krievija diskvalifikācijas dēļ nepiedalās šajās olimpiskajās spēlēs, bet piedalās sbornaja "OAR"
, 2018-02-20 13:58, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: Norvēģi nebija pēlnijuši tikt tālāk . Tas otrs gols Norvēģiem nebija jāskaita
Un to saka "dīvāna eksperts"
, 2018-02-20 14:34, pirms 6 gadiem
Norm. viss grupu turnira laika izcinitais Sloveniem paslaucits zem astes.
, 2018-02-20 14:50, pirms 6 gadiem
Raiteens rakstīja: Viens no neinteresantākajiem hokeja turnīriem pēdējo ašdesmit gadu laikā.
Jā, es arī nevaru paskatīties spēles bez iekšējas sāpes, ka šajā brīdī varējām redzēt četrgades labāko hoķi, bet viena veča dēļ - nekā. Tas bojā visu, jo līmenis starp top izlasēm nemaz nav tik zems. Taču spēļu spriedzes ziņā ne tuvu tam.
, 2018-02-20 15:00, pirms 6 gadiem
quarterr rakstīja: Jā, es arī nevaru paskatīties spēles bez iekšējas sāpes, ka šajā brīdī varējām redzēt četrgades labāko hoķi, bet viena veča dēļ - nekā. Tas bojā visu, jo līmenis starp top izlasēm nemaz nav tik zems. Taču spēļu spriedzes ziņā ne tuvu tam.
nevis viena veča, bet divu veču...
, 2018-02-20 15:27, pirms 6 gadiem
>>>Funs
Turnīra formāts saglabājies no tiem laikiem,kad spēlēja NHL spēlētāji..Domāju priekš viņiem šis formāts arī tika izveidots,jo praktiski visās top izlases sastāvēja no nhliešiem un viņus atlaida pēdējā brīdī uz paša turnīra sākumu.Tad,trīs spēļu garumā, neuztraucoties par vietu turnīra tabulā,varēja saspēlēt komandu.
, 2018-02-20 15:39, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: >>>Funs
Turnīra formāts saglabājies no tiem laikiem,kad spēlēja NHL spēlētāji..Domāju priekš viņiem šis formāts arī tika izveidots,jo praktiski visās top izlases sastāvēja no nhliešiem un viņus atlaida pēdējā brīdī uz paša turnīra sākumu.Tad,trīs spēļu garumā, neuztraucoties par vietu turnīra tabulā,varēja saspēlēt komandu.
Pilnībā piekrītu. Lielajām komandām deva laiku saspēlēties. Pirmās trīs spēles aizvieto pārbaudes spēles un tad jau uzreiz spēles PO formātā.
, 2018-02-20 16:37, pirms 6 gadiem
lonja rakstīja: eu,amerikāņu līdzskrējēji!Visiem celties kaujai!!!Lasat presi?Krievija veic provokāciju pret Latvijas valsti!!!!pat tik tālu,ka ir sācies hibrīdkarš!!!nesaprotu,kā jūs visi vēl neesat vienotā frontē iebrucējiem pretī stājušies?
bet nopietni-vakar agris man te rādīju plānprātīgu krieviņu domu šedevrus,bet re-mūsu bāliņi neatpaliek!Ceturtajā dienā pēc skandāla ar Latvijas Bankas prezidenta aizturēšanu sāk masveidā izpausties Latvijas propagandas šedevri-lūk,nevis Latvijā amatpersonas ņem otkatus,bet gan Krievija ir izplānojusi provokaciju un pat iesākusi hibrīdkaru!!!
lomkas sākušās?
, 2018-02-20 22:15, pirms 6 gadiem
Вы вкурсе что теперь что бы привести тело в порядок и подкачаться не обязательно ходить в тренажорку.Нeдaвнo нaткнулcя на блoг чувака кoторый нaкaчал тeлo домa с помощью специального поясa, я решил попробовать и уже через неделю увидел результат, а через две убрал пивной живот и пpоявился преcc, подкaчaл pуки и cпину.Тeперь жeнa тожe зaхoтeлa попpoбовать увидeв мой peзультат. Вот тот блог--- Блог Дмитрия Якушева: Как легко накачать пресс?
Harijs Vītoliņš un Oļegs Znaroks  
Foto: Aleksandrs Viļfs, rsport.ria.ru
12

Vītoliņš: "Esmu pateicīgs par četriem gadiem Krievijas izlasē"

Titulētie treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš februārī aizveda "Olimpiskos atlētus no Krievijas" līdz Phjončhanas spēļu zeltam, taču pēc tam zaudēja savus amatus ne tikai krievu izlasē, bet arī Sanktpēterburgas SKA. Lielajā sarunā ar sport24.ru latvietis atklāj, ka pēc olimpiskā zelta iegušanas darba zaudēšana bija negaidīta, bet tajā pašā laikā ir gandarījums par iespēju tur strādāt un izcīnīt godalgas.
Oskars Melbārdis
Foto: AP/Scanpix
6

Melbārdis: "Šī sezona deva grūdienu nākotnei"

Kaut Phjončhanas olimpiskās spēles tika pavadītas traumas ēnā, divkārtējais olimpiskais medaļnieks Oskars Melbārdis aizvadītajā sezonā saņēmis grūdienu nākotnei, jo pirms veselības problēmām uzrādījis ļoti labus fiziskos rezultātus.
Kobe Braients
Foto: Reuters/Scanpix
34

Kobe Braients un slavenā filma "Icarus" par Krievijas dopinga programmu iegūst Oskarus

Losandželosā notikusi ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas 90. ceremonija. Pie "Oskara" tika arī vairākas ar sportu saistītas filmas – īsmetrāžas filma "Dear Basketball" par leģendārā basketbolista Kobes Braienta karjeru, kā arī dokumentālā filma "Icarus" par dopinga tēmu.