Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Kanādas kērlingistes zaudē Ķīnai un sarežģī ceļu uz pusfinālu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Kanādas kērlingistes zaudē Ķīnai un sarežģī ceļu uz pusfinālu
Ķīnas kērlingistes
Foto: AFP/Scanpix

Ceturto zaudējumu olimpiskajā kērlinga turnīrā sievietēm piedzīvojusi Kanādas izlase. Kanādietes atzina Ķīnas pārākumu, kas nu liks cerēt uz divām uzvarām un konkurentu neveiksmēm, lai turpinātu cīņu par olimpisko čempionu titula nosargāšanu.

Olimpiskais kērlinga turnīrs sievietēm strauji tuvojās pusfināliem, katrai komandai atliekot pa divām spēlēm, bet Kanādai un Dienvidkorejai pa trīs. Pēdējā cerība izglābties un vēl pretendēt uz vietu pusfinālā bija Kanādai, kas savu septīto spēli turnīrā aizvadīja pret Ķīnas izlasi. Pašreizējās olimpiskās čempiones nedrīkstēja sev sagādāt negatīvu bilanci pirms pēdējām divām spēlēm.

Pirmo endu kanādietes nonullēja, bet otrajā nespēja nospēlēt pārliecinoši. Ķīnietes mājā un tās centrā turēja vairākus akmeņus, bet savu pēdējo akmeni nolika sarga pozīcijā. Reičela Homana ar pēdējo akmeni aizķēra šo sargu, ļaujot pretiniecēm nozagt divus punktus. Pēc paņemta punkta trešajā endā kanādietes reabilitējās ceturtajā. Arī viņas laicīgi salika akmeņus mājas centrā, kā arī nolika sargu. Ķīnietēm vēl bija laba iespēja ar pēdējo akmeni paņemt vajadzīgo punktu, bet akmens bija pārāk vāji izmests, paliekot mājas priekšā. Līdz ar to Kanāda izvirzījās vadībā ar 3:2.

Neveiksme ceturtajā endā lika Ķīnas komandai labāk nospēlēt piekto endu. Tajā ķīnietes turēja mājas centrā trīs akmeņus, bet kanādietes trīs akmeņus mājas priekšā. Beigās jau kanādietes vairs netika klāt pretinieču akmeņiem, Bingju Vaņai ar pēdējo akmeni gūstot trīs punktus Ķīnai (5:3). Kanādietēm atkal vajadzēja atspēlēties, ko viņas vislabāk centās darīt astotajā endā. Tā izskaņā viens akmens mājas centrā, priekšā divi labi sargi, kas varēja ļaut nozagt punktu. Arī savu pēdējo akmeni Kanāda ielika mājas centrā, nostādot pretinieces ļoti sarežģītā situācijā. Un tomēr Vaņas mestais akmens apgāja sargus un caur diviem pretinieču akmeņiem nonāca mājas centrā (6:4).

Devītajā endā Ķīnas kērlingistes spēlēja precīzi, neļaujot pretiniecēm tiekties uz vairāk nekā vienu punktu. Kanādietēm par sliktu nāca arī tas, ka nebija iespēja nonullēt endu, saglabājot izredzes 10. endā. Kanādietes meklēja veidus, kā piespiest pretinieces kļūdīties, bet nekā. Kanādas skipam Reičelai Homanai olimpiskais turnīrs nav bijis veiksmīgs. Viņa nepārliecinošu metienu veica arī šajā endā, bet ar pēdējo akmeni tomēr paņēma punktu Kanādai, kaut cerēja arī uz veiksmi un trīskāršo teikautu, jeb trīs akmeņu izsišanu, kas dotu divus punktus.

Kanādietes 10. endā sekmīgi noslēpa savu akmeni aiz diviem saviem sargiem, kas ķīnietēm lika ņemt pārtraukumu un apspriesties ar treneri, lai pavērstu situāciju par labu sev. Ķīnietes pavirzīja pretinieču sargu, bet pēc apspriedes ar treneri, kanādietes uzlika vietā jaunu. Tas gan Kanādu neglāba. Perfekti izspēlēts pēdējais akmens ļāva Ķīnai izcīnīt savu ceturto uzvaru astoņās spēlēs ar 7:5.

Kanādas izredzes uz varbūtēju izglābšanos olimpiskajā turnīrā uzlaboja līdere Dienvidkoreja, kas ar 9:6 pārspēja ASV izlasi un garantēja vietu pusfinālā. Tikmēr savas pozīcijas uzlaboja Lielbritānijas izlase, kas ar 8:6 pieveica Japānu.

Phjončhanas ziemas olimpiskās spēles, kērlinga turnīrs sievietēm, 10. kārta

SpēleRezultāts
Kanāda-Ķīna5:7
ASV-Dienvidkoreja9:6
Lielbritānija-Japāna8:6

Phjončhanas ziemas olimpiskās spēles, kērlinga turnīrs sievietēm

VietaKomandaUZ
1.Dienvidkoreja61
2.Zviedrija52
3.Lielbritānija53
3.Japāna53
5.Ķīna44
5.ASV44
7.Kanāda34
8.OAR25
8.Šveice25
10.Dānija16