Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Melbārdis: "Trauma decembrī bija trieciens. Daudzi neticēja, ka mēs te būsim"

Melbārdis: "Trauma decembrī bija trieciens. Daudzi neticēja, ka mēs te būsim"
Oskars Melbārdis un Jānis Strenga
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas bobsleja pilots Oskars Melbārdis pēc Phjončhanas olimpisko spēļu divnieku sacensībām izteicās, ka asaras pēc bronzas medaļas iegūšanas saistītas ar pēdējos gados pārvarētajām veselības problēmām, bet Jānis Strenga atklāja, ka pirms šīvakara mačiem, lai nomierinātos, internetā spēlējis šahu.

- Esi teicis, ka tās ir vienas no tavām bailēm - pēc laba brauciena nezini, ko tad rādīs cipari?
- Izbraucu otro virāžu un sapratu, ka tagad ir jātur ritms un jābrauc līdz beigām. Ja arī paliktu ceturtie, viss būtu kārtībā, bet, kad izbraucu arī devīto virāžu, jutu, ka viss ir kārtībā, kamanas iet. Īstenībā finišā uz laiku nemaz nefokusējos, aizbraucu garām un tablo nemaz neievēroju. Pēc tam domāju, cik tad bija? Bet komandas džeki jau skrēja un rādīja, ka esam priekšā.

- Pirmajos treniņos minēji, ka ir ambīcijas uz medaļām arī divniekos.
- Jā, tagad daudzi varbūt neticēs, bet ambīcijas bija. Pirmkārt, ambīcijas bija nostartēt labāk nekā Sočos. Ja būtu ceturtie, arī nebūtu slikti. Tomēr medaļa kaut kur priekšā vīdēja. Zināju, ka kamanas šeit skries, taču veselības likstas pirms olimpiskajām spēlēm mazliet izsita no ierindas. Bet divniekos starts ir ļoti svarīgs. Ir vajadzīga ļoti laba fiziskā kondīcija. Bet bronza ir bronza, esmu ļoti priecīgs.

- Sandis Prūsis teica, ka šī tev bijusi ļoti smaga sezona. Vai tādēļ pēc bronzas medaļas iegūšanas acīs sariesās asaras?
- Ai, tur izskrēja daudz kas cauri. Vairāk pat par divus gadus seniem notikumiem, kad man bija muguras operācija. Tā jau liekas, ka pērn atgriezos un normāli nostartējām pasaules čempionātā, taču ir rīti, kad piecelies un domā, ko es šeit daru. Bet, kad iekusties, tad viss ir kārtībā. Psiholoģiski tas ir grūti. Diskomforts ir joprojām. Ķirurgs jau teica, ka ar to būs jāsadzīvo.

- Vai decembrī, kad iedzīvojies kājas muskuļa savainojumā, bija doma, ka olimpiskajās spēlēs varētu izcīnīt medaļu?
- Lēnā garā braucām un kāpinājām tempu. Nebiju jau teicis, ka divniekos vajadzētu atvest medaļu, biju domājis par četriniekiem. Olimpiādei gatavojāmies soli pa solim. Sezona tiešām ir bijusi grūta. Baigi izsita šī trauma īsi pirms olimpiādes. Tas bija liels trieciens. Galvā jau viss bija saplānots, kas un kad jādara, forma bija laba, bet tad pēkšņi trauma. Divas dienas pasēdēju mājās un pagruzījos, bet tad izdomāju plānu B un gāju tālāk. Paldies visiem, ka kopīgiem spēkiem tikām galā ar kāju. Domāju, daudzi neticēja, ka mēs te būsim.

- Kādu mācību ņemsi līdzi uz četrinieku sacensībām?
- Vakar otrajā braucienā guvu lielu mācību. Domāju, ka tur mēs pazaudējām kaut ko spīdīgāku par bronzu. Taču mācība ir gūta liela, būs fokuss otrajā virāžā. Nevaram atslābt, ir jānošancē atlikušās dienas līdz 25. februārim. Tad varēsim braukt mājās un svinēt.

- Izvērtējot sevi, stūmējus un konkurentus, kādas ir tavas ambīcijas četriniekos?
- Man kladē ir pierakstītas manas ambīcijas. (Smejas) Bet to rādīt nevaru, tur sarakstītas arī privātas lietas. Tā ir treniņu dienasgrāmata, bet tieši šajā laika posmā tur ir veikti vairāki ieraksti. Ir savi mērķi. Trešdien sāksim treniņus, tad redzēsim, kā skrien kamanas, kā būs ar slidām. Tā diena vairs nav tālu.

- Jānis iestūma, bet tu izstūrēji līdz medaļām.
- Jā, liels paldies Jānim. Centos viņam palīdzēt, cik varēju, un prieks, ka izdevās. Ja paskatāmies, kādi bija starta laiki sezonā, un kādi ir tagad. Esam mazliet pietuvojušies gan vāciešiem, gan kanādiešiem.

- Kādu padomu vari dot mazajam Osim [Oskaram Ķibermanim]?
- (Nopūta) Šodien fokusējos uz sevi, tādēļ īsti nezinu, kā viņam veicās braucienos. Bet likmes šeit ir lielas, te ir psiholoģiskais spiediens. Bet viņa laiks vēl pienāks, viņam viss ir priekšā. Viņš izvērtēs savas kļūdas un četriniekiem būs gatavs.

- Vai nostrādāja tas, ka pirms šodienas un pirms pēdējā brauciena bijāt ceturtie, nevis medaļu pozīcijās?
- Jā, domāju, ka nostrādāja. Mierīgi gājām un darījām to, ko mākam.

Jāni, kā tu jūties?
- Super!

- Vakar teici, ka būsi priecīgs, ja startā izskriesiet no 4,90 sekundēm, tomēr šovakar tāpat esi priecīgs...
- Jā, tas gan nesanāca. Par to esmu mazliet vīlies.

- Bet Osis izdarīja visu trasē.
- Jā, Osis šovakar nobrauca divus ļoti labus braucienos. Paldies viņam par to.

- Vai pirms šodienas bija kāds satraukums vai vienkārši gatavojāties pretinieku iedzīšanai?
- Lielākais satraukums ir tādēļ, ka vakarā ir sacensības, bet visu dienu īsti nav ko darīt. Prātā iezogas domas, kā nu būs.

- Ko tad darīji?
- Paspēlēju internetā šahu, mazliet pastaigājos. Vismaz mazliet atgāja domas no sacensībām.


, 2018-02-19 17:15, pirms 6 gadiem
Malači! Veiksmi un medaļu četriniekos!
, 2018-02-19 17:19, pirms 6 gadiem
Malači abi, ar savu sniegumu priecēja kaut biju pesimistisks pēc 2 brauciena, tomēr jūs parādījāt ka esat gatavi iet pēc medaļām un to godam arī ieguvāt!!!
, 2018-02-19 17:48, pirms 6 gadiem
Žēl tikai Daumanta...bet tā viss ok!
, 2018-02-19 17:56, pirms 6 gadiem
Skatoties uz intervijām.. Tomēr šķiet, ka Dukuru ambīcijas aizēnoja visa dopinga jezga, rezultātā, aizmirsās par pašu mērķiem. Savukārt, bobslejisti klusiņām savā nodabā gāja uz savu mērķi.
Bobslejā taču arī labu laiku zaudējam smagi gan Kanādai, gan Vācijai.. tagad tik pašu kļūdas dēļ palika bez zelta.
, 2018-02-19 18:00, pirms 6 gadiem
Paldies vīriem par pozitīvajām emocijām! Tā bija varena cīņa ar cienīgiem sāncenšiem!
, 2018-02-19 18:20, pirms 6 gadiem
Osi, Tu esi Latvijas lepnums !!! Pēc šitādām traumām ,te nav ko piebilst !
Super džeki !!! Lai labi slīd četriniekos,un izdodas paņemt tos Mercedesus un BMW !!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-02-19 19:53, pirms 6 gadiem
Kā jau pirms olimpiādes rakstīju, tad bija sajūta, ka Prūsis ar slidām spēlē paslēpes un visu neliek uzreiz ārā. Protams, neesam friču un kanādiešu līmenī ar slidām, bet bija sajūta, ka šeit bobi ies. Tagad tikai pārāk neaizpriecāties un gatavoties četriniekiem. Ticu, ka tur var būt arī tā augstākā kaluma medaļa.
, 2018-02-19 19:54, pirms 6 gadiem
WreckLV rakstīja: Skatoties uz intervijām.. Tomēr šķiet, ka Dukuru ambīcijas aizēnoja visa dopinga jezga, rezultātā, aizmirsās par pašu mērķiem. Savukārt, bobslejisti klusiņām savā nodabā gāja uz savu mērķi.
Bobslejā taču arī labu laiku zaudējam smagi gan Kanādai, gan Vācijai.. tagad tik pašu kļūdas dēļ palika bez zelta.
Grūti nepiekrist. Es ar domāju, ka Martins tur arī savu medaļu pazaudēja.
, 2018-02-19 20:20, pirms 6 gadiem
Superpuikas! Vienkārši izcili. Valmiera un Sigulda, visa Latvija rullē!
, 2018-02-19 20:36, pirms 6 gadiem
Bowijs rakstīja: Grūti nepiekrist. Es ar domāju, ka Martins tur arī savu medaļu pazaudēja.
Bet es nepiekrītu un neredzu nekādu sakarību starp dopinga skandālu un Martina rezultātu. Martins kļūdījās trasē, kā gadās arī vislielākajiem čempioniem. 2x olimpiskais čempions kamaniņās Lohs arī kļūdījās.
, 2018-02-19 21:35, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Bet es nepiekrītu un neredzu nekādu sakarību starp dopinga skandālu un Martina rezultātu. Martins kļūdījās trasē, kā gadās arī vislielākajiem čempioniem. 2x olimpiskais čempions kamaniņās Lohs arī kļūdījās.
Redzi, Melbārdis bija ārpus skandāliem, ārpus mēdiju uzmanības. Nekur neko neteica nedz par mērķiem, nedz arī ko citu.. tikmēr Dukurs, neizbēgami, bija uzmanības centrā un bija spiests par to domāt. Dukuri taču sezonas sākumā jau runāja, ka mērķis ir olimpiāde utt. Rezultātā pats beigās trasē neizturēja spiedienu.
, 2018-02-19 21:46, pirms 6 gadiem
WreckLV rakstīja: Redzi, Melbārdis bija ārpus skandāliem, ārpus mēdiju uzmanības. Nekur neko neteica nedz par mērķiem, nedz arī ko citu.. tikmēr Dukurs, neizbēgami, bija uzmanības centrā un bija spiests par to domāt. Dukuri taču sezonas sākumā jau runāja, ka mērķis ir olimpiāde utt. Rezultātā pats beigās trasē neizturēja spiedienu.
Nu mēs jau viņam galvā nevaram ielīst un noskaidrot, tieši kāpēc viņš pieļāva vienu vai otru kļūdu. Bet viņa ilggadējā un spožā karjera nebūtu iespējama, ja viņš būtu psiholoģiski nenoturīgs un domātu nevis par sacensībām, bet par blakuslietām.
, 2018-02-19 21:52, pirms 6 gadiem
ko piesienaties Dukuriem un dopingu! protams, tas ietekmēja viņa ikdienu un medaļas, bet viņi aizsāka visu dopinga cīņu pret Krieviju, kas kā lavīna aizgāja daudz tālāk.
kāds vispār bija iedomājies, ka būs tik nopietnas sankcijas pret RU dopingu?
, 2018-02-19 22:06, pirms 6 gadiem
exsports rakstīja: ko piesienaties Dukuriem un dopingu! protams, tas ietekmēja viņa ikdienu un medaļas, bet viņi aizsāka visu dopinga cīņu pret Krieviju, kas kā lavīna aizgāja daudz tālāk.
kāds vispār bija iedomājies, ka būs tik nopietnas sankcijas pret RU dopingu?
Viņi aizsāka? Vari varbūt pateikt, tieši kādā veidā viņi aizsāka? Vot redz, es domāju, ka šitas joks izplatīts vien krievijā, bet nē..arī šeit izrādās.
, 2018-02-19 22:18, pirms 6 gadiem
WreckLV, ok, varbūt ne aizsāka, bet lielu lomu nospēlēja.
kas tad Tavuprāt to veicināja?
, 2018-02-19 22:37, pirms 6 gadiem
exsports rakstīja: WreckLV, ok, varbūt ne aizsāka, bet lielu lomu nospēlēja.
kas tad Tavuprāt to veicināja?
Kas veicināja? Tas, ka daži labi Krievi saoda, ka pakaļas sāk svilt, un sāka brukt kopā. Principā, ja ne paši krievi sabrukuši, šis viss skandāls būtu apklusis nemaz nesācies. Dukuriem šajā visā loma praktiski nekāda - tik cik nonāca skandāla epicentrā, pateicoties tam, ka nekautrējās pateikt to, par ko daudzi domāja jau sen.
Ja ne Rodchenkovs un Maklārena ziņojums - Dukuri varētu teikt ko grib, skandāls nemaz nebūtu sācies.
, 2018-02-19 23:27, pirms 6 gadiem
Martina viedoklis par notikušo un nākotnes plāniem:

straume.lmt.lv / Olimpiāde 2018❄️ / Martins...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-02-20 10:32, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Martina viedoklis par notikušo un nākotnes plāniem:

http://straume.lmt.lv/lv/olimpiade-2018/olimpiade-2018/olimpiade-11/1006257
Pareizi bija ka Buļš nevēroja bobsleju klātienē, vēl labāk ja vispār aiztītos no Korejas! Nav šim, kā saka, pilns rubulis! Piesējās Martinam ar to Messi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Harijs Vītoliņš un Oļegs Znaroks  
Foto: Aleksandrs Viļfs, rsport.ria.ru
12

Vītoliņš: "Esmu pateicīgs par četriem gadiem Krievijas izlasē"

Titulētie treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš februārī aizveda "Olimpiskos atlētus no Krievijas" līdz Phjončhanas spēļu zeltam, taču pēc tam zaudēja savus amatus ne tikai krievu izlasē, bet arī Sanktpēterburgas SKA. Lielajā sarunā ar sport24.ru latvietis atklāj, ka pēc olimpiskā zelta iegušanas darba zaudēšana bija negaidīta, bet tajā pašā laikā ir gandarījums par iespēju tur strādāt un izcīnīt godalgas.
Oskars Melbārdis
Foto: AP/Scanpix
6

Melbārdis: "Šī sezona deva grūdienu nākotnei"

Kaut Phjončhanas olimpiskās spēles tika pavadītas traumas ēnā, divkārtējais olimpiskais medaļnieks Oskars Melbārdis aizvadītajā sezonā saņēmis grūdienu nākotnei, jo pirms veselības problēmām uzrādījis ļoti labus fiziskos rezultātus.
Kobe Braients
Foto: Reuters/Scanpix
34

Kobe Braients un slavenā filma "Icarus" par Krievijas dopinga programmu iegūst Oskarus

Losandželosā notikusi ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas 90. ceremonija. Pie "Oskara" tika arī vairākas ar sportu saistītas filmas – īsmetrāžas filma "Dear Basketball" par leģendārā basketbolista Kobes Braienta karjeru, kā arī dokumentālā filma "Icarus" par dopinga tēmu.