Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Atkārtots ASV un Slovākijas duelis, kā arī Vācijas un Šveices cīņa olimpiskajā 1/8 finālā

Atkārtots ASV un Slovākijas duelis, kā arī Vācijas un Šveices cīņa olimpiskajā 1/8 finālā
Slovākijas izlases galvenais treneris Kreigs Remzijs
Foto: Reuters/Scanpix

Rītdien Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu vīriešu hokeja turnīra norisināsies kvalifikācijas posma jeb vienkāršāk sākot, astotdaļfināla spēles. Plkst. 5:10 ASV tiksies ar Slovākiju, plkst. 9:40 Slovēnija spēkosies ar Norvēģiju, bet plkst. 14:10 notiks uzreiz divas spēles – Šveice – Vācija un Somija – Dienvidkoreja.

Tā sanāca, ka „play-off” pirmā posma pirmajā spēlē plkst. 5:10 tiksies divas komandas, kuras jau spēlējušas grupu turnīrā - ASV un Slovākija. Abas vienības sensacionāli zaudējušas Slovēnijai, un tas ir viens no iemesliem, kāpēc rītdien būs jāspēlē atkārtoti savā starpā. Slovākija grupu turnīru uzsāka ar uzvaru par Krievijas olimpisko sportistu izlasi – 3:2, vēlāk sekoja zaudējums pret ASV – 1:2, bet izšķirošajā spēlē Kreiga Remzija komanda piekāpās Slovēnijai pēcspēles metienu sērija – 2:3, kamēr amerikāņi piekāpās ne tikai Slovēnijai (2:3 papildlaikā), bet arī piedzīvoja zaudējumu pret krieviem – 0:4, parādot savas vājas puses. Parasti tiek runāts, ka vienā turnīrā ir grūti pārspēt līdzīga līmeņa pretinieku divas reizes pēc kārtas, turklāt, uz „play-off” amerikāņiem būs pavisam cits noskaņojums, taču Remzijs ir zināms ka taktisko shēmu guru, un noteikti izdomās, kā apturēt ASV arī otro reizi. Cita lieta, ka amerikāņu uzbrukums pagaidām izskatās bezspēcīgs – četri vārti trīs mačos, un trīs no šiem vārtiem ir vienas maiņas nopelns ar NCAA spēlētāju Raienu Donato priekšgalā. Mača sākums plkst. 5:10, tiešraide Eurosport2 kanālā.

Otrajā cīņā plkst. 9:40 Norvēģija spēlēs pret Slovēniju. Grupu turnīrā izskatījās, ka tas ir divas dažāda līmeņa komandas – ja norvēģi spējuši tikt tikai pie viena punkta par zaudējumu pēcspēles metienu sērijā, tad slovēņi kļuva par īsto sensāciju, grupā ar OAK, Slovākiju un ASV ieņemot otro vietu. Slovēnijai ir izteikts līderis uzbrukumā – Jans Muršaks, kurš guvis trīs vārtus un atdevis divas piespēles, spēlējot triecienmaiņā ar Janu Urbasu un Mihu Verliču. Viņu pretiniekiem nav ar ko lepoties – divi gūtie vārti un deviņi zaudētie un ir grūti izteikt kādu līderi šajā komandā. Par vēl vienu svarīgu faktoru var kļūt tas, ka Slovēnijai bija par vienu brīvdienu vairāk, un tik īsajā turnīrā tai dienai noteikti būs liela loma. Šo maču varēsiet skatīties Eurosport2 no plkst. 9:40.

Plkst. 14:10 kaimiņu derbijā tiksies Šveice un Vācija. Piedzīvojot graujošos zaudējumus pirmajos mačos Patrika Fišera un Marko Šturma trenētās komandas palika ārpus labāko divnieka bez iespējām uzreiz kvalificēties ceturtdaļfinālam, taču tiekot pie uzvarām tur, kur bija jāuzvar – Šveice sagrāva mājinieci Dienvidkoreju ar 8:0, bet Vācija cīņā par nepalikšanu pēdējā vietā papildlaikā pēcspēles metienu sērijā uzveica Norvēģiju – 2:1. Problēmas uzbrukumā ir tas, kas vieno abas izlases, jo vācieši tikai četras reizes spējuši iemest ripu pretinieku vārtos, turklāt, Zviedrijas vārtu vīrs Jonass Enrots palika nepārspēts. Ja neskaita astoņus vārtus pret visa turnīra izteikto pastarīti, tad Šveices rezultāti ir vēl sliktāki – vieni vārti pret Kanādu un vieni pret Čehiju. Nav izslēgts, ka šeit viss izšķirsies ārpus pamatlaika, bet spēles uzvarētāju ceturtdaļfinālā jau gaida Zviedrija. Tiešraide būs pieejama Eurosport2 kanālā.

Paralēli šīm mačam, mājiniece Dienvidkoreja mēģinās pārsteigt hokeja pasauli un pacīnīties par vietu ceturtdaļfinālā ar Somiju. Vietējie skatītāji jau pierādījuši, ka viņi mīl un atbalsta savu komandu pat neskatoties uz graujošiem zaudējumiem – katrs metiens pretinieku vārtu virzienā tiek atzīmēts ar skaļām ovācijām. Dienvidkoreja tikai vienu reizi spēju iemest ripu vārtos, piedzīvojot cienīgu zaudējumu pret Čehiju. Tajā spēlē lielisks vārtos bija Mets Daltons, kuram turpinājums vairs nebija tik spožs, bet mājinieku spēle uzreiz sabruka. Somi savā grupā nepamanīja Vācijas (5:2) un Norvēģijas (5:1) pretestību, taču zviedri izrādījās neņemami – 1:3. Komandas galvenais ierocis uzbrukumā ir 18 gadus vecais Eli Tolvanens, kuram trīs vārti un trīs piespēles, bet mačā pret Dienvidkoreju somu talants noteikti palielinās rezultativitātes punktu skaitu. Tikai brīnums var palīdzēt korejiešiem nepiedzīvot sagrāvi, nemaz nerunājot par uzvaru. Spēle sāksies plkst. 14:10.

Vīriešu hokeja turnīrs, kvalifikācijas posms

LaiksSpēleTiešraide
5:10ASV – SlovākijaEurosport2
9:40Slovēnija – NorvēģijaEurosport2
14:10Šveice – VācijaEurosport2
14:10Somija - Dienvidkoreja

Vīriešu hokeja turnīrs, ¼ fināls, 21. februāris

LaiksSpēle
5:10Čehija – ASV/Slovākija
9:40OAK – Slovēnija/Norvēģija
14:10Kanāda – Somija/Dienvidkoreja
14:10Zviedrija – Šveice/Vācija

     [+] [-]

, 2018-02-19 23:49, pirms 6 gadiem
Autors atkal nedaudz sapinies meistarībā stāstot par gaidāmo ASV un Slovākijas spēli.

  -1 [+] [-]

, 2018-02-20 01:55, pirms 6 gadiem
Sētas mači. Šī būs pa ilgiem laikiem pirmā olimpiāde, kad es nebūšu noskatījies nevienu hokeja spēli. Un pat neplānoju to darīt, kad nav, tad nav.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-02-20 06:16, pirms 6 gadiem
dēļ hojeja jau vien olimpiade ur sabojata.tiešam lauku mači.😊😊😊😊

  +1 [+] [-]

, 2018-02-20 07:12, pirms 6 gadiem
Johaidī
Kā žēl nabaga baravika
Neredzēs nevienu spēli
Bet hokejs ta labs, skatāms!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-02-20 07:28, pirms 6 gadiem
baraviks rakstīja: Sētas mači. Šī būs pa ilgiem laikiem pirmā olimpiāde, kad es nebūšu noskatījies nevienu hokeja spēli. Un pat neplānoju to darīt, kad nav, tad nav.
Nu neskaties

es gan skatos, man patīk, ļoti laba līmeņa hokejs, teicamas pārraides.