Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Zviedrijas un Kanādas kērlingistēm laimīgas uzvaras

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Zviedrijas un Kanādas kērlingistēm laimīgas uzvaras
Anna Haselborga
Foto: EPA/Scanpix

Olimpiskajā kērlinga turnīrā sievietēm līdervienību spēja saglabāt Zviedrija, kam uzvaru principā uzdāvināja Lielbritānija, bet Kanāda izbēga no ceturtā zaudējuma.

Šodien dāmu turnīrā tika aizvadītas tikai trīs spēles astotajā kārtā. Turnīra līdere Zviedrija tikās ar Lielbritānijas kērlingistēm. Spēli labāk sāka zviedrietes, pēc nonullēta enda izvirzoties vadībā. Otrajā endā ar pēdējo akmeni Īvai Muirhedai neizdevās izsist pretinieču akmeni no mājas, kas visticamāk beigtos ar vēl vienu nonullētu endu. Zviedrija izmantoja radušos stāvokli un paņēma divus punktus. Trešajā endā ilgu laiku spēle ritēja, Lielbritānijai cīnoties ar pretinieču sargiem. Viens Zviedrijas akmens bija mājā, bet tad Anna Hasleborga tur ielika otro. Atkal izšķirošais metiens Muirhedai, kura izsita vienu akmeni, bet otrs tāpat palika tuvāk mājas centram - 3:0 Zviedrijas labā.

Lielāko daļu ceturtā enda situāciju kontrolēja zviedrietes, bet ar pēdējo akmeni Muirheda reabilitējās par neveiksmēm iepriekšējos endos, izsitot divus pretinieču akmeņus un samazinot starpību līdz minimumam. Piektajā endā Lielbritānija pēdējo akmeni ielika centrā aiz sava sarga un pretinieču akmens. Zviedrietēm bija grūti tam piekļūt, bet, ja tas izdotos, pieci punkti būtu rokā. Pēdējais metiens nebija sekmīgs, ļaujot Lielbritānijai izlīdzināt rezultātu - 3:3.

Turpinājumā cīņa ritēja līdzīgi, komandām vispirms paņemot pa punktam, bet tad Zviedrija paņēma divus punktus devītajā endā. Zviedrietēm nekādi neizdevās izvairīties no divu punktu atdošanas arī pretiniecēm un 11. enda šajā mačā. Pirms pēdējo četru akmeņu izspēles abām komandām bija pa vienam akmenim mājā. Lielbritānija nolika sargu, bet Zviedrija to izsita. Ar pēdējo akmeni Lielbritānija pārvilka strīpu savām labajām izredzēm uz uzvaru. Muirheda kļūdījās metienā, kas Zviedrijai ar pēdējo akmeni ļāva izcīnīt uzvaru - 8:6.

Citā spēlē Kanāda izbēga no zaudējuma Šveicei, kas būtu vēl vairāk sarežģījis ceļu pretī pusfinālam. Kanādietes ceturtajā un sestajā endā pamanījās zaudēt pa trīs punktiem, nonākot iedzinējos ar 7:4. Glābiņš nāca devītajā endā, kad Kanāda agresīvi nospēlēja ar trīs akmeņiem mājā. Šveicietēm divi metieni īsti neizdevās, kas beidzās ar trīs punktiem Kanādai (9:8). Mača 10. endā Šveicei netika dota iespēja izraut uzvaru, bet pēdējais metiens bija neprecīzs, kas neļāva panākt neizšķirtu. Tādējādi laimīga uzvara Kanādai.

Dienas trešajā mačā pie graujošas uzvaras tika Dienvidkoreja, uzvarot savā otrajā Āzijas komandu duelī. Dienvidkorejietes astoņos endos pārspēja Ķīnu ar rezultātu 12:5.

Phjončhanas ziemas olimpiskās spēles, kērlinga turnīrs sievietēm, 7. kārta

SpēleRez./Laiks
Lielbritānija-Zviedrija6:8
Kanāda-Šveice10:8
Ķīna-Dienvidkoreja5:12

Phjončhanas ziemas olimpiskās spēles, kērlinga turnīrs sievietēm

VietaKomandaUZ
1.Zviedrija50
2.Japāna41
2.Dienvidkoreja41
4.Ķīna33
4.Lielbritānija33
6.Kanāda23
6.ASV23
8.Dānija14
8.OAR14
8.Šveice14