Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Vasiļjevs: "Par atzīmēm daudz nedomāju, vairāk domāju par izpildījumu"

Vasiļjevs: "Par atzīmēm daudz nedomāju, vairāk domāju par izpildījumu"
Deniss Vasiļjevs
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs pēc izvēles programmas priekšnesuma Phjončhanas olimpiskajās spēlēs izteicās, ka šodien viņam nav sanācis tas pats lēciens, kas vakar, un ar to mainīgas sekmes bijušas arī sezonas laikā.

"Esmu pārpildīts ar labām emocijām. Man ļoti patika šeit slidot un es to izdarīju labi. Publika mani silti uzņēma," norāda Vasiļjevs, kurš šorīt uzstājās kā pirmais. "Man šķiet, ka pirmajam slidot ir vieglāk, jo man nepatīk gaidīt. Tas apgrūtina uzstāšanās sagaidīšanu nepieciešamajā noskaņojumā. Kad slidoju sākumā, man ir mazāk jāgaida, tā ir vieglāk. Būtu gribējis, lai tribīnes būtu pilnas ar skatītājiem, bet Latvijas karogus tribīnēs redzēju."

"Šodien nesanāca tas pats lēciens, kas vakar. Visas slidošanas laikā gan šodien, gan vakar nesanāca tieši šis lēciens. Sezonas laikā to izdevās izpildīt ar mainīgām sekmēm. Lēcieniem ir tāda tendence, ka tos vari izpildīt labi, bet kādā brīdī tie kaut kur pazūd. Man sanāca tā, ka nedēļu pirms olimpiskajām spēlēm tas izdevās ļoti viegli, bet dažas dienas pirms uzstāšanās tas nolēma kaut kur aiziet," secina Deniss.

"Par atzīmēm es tik daudz nedomāju. Es vairāk domāju par to, ko izpildīju, vai mans slidojums bija izpildīts par 100%. Es slidoju, lai gūtu lieliskas emocijas no uzstāšanās. Man patīk nelielais stress, kas pārņem pirms uzstāšanās. Kā cilvēkam, kuram ļoti patīk ekstrēmas lietas, man ir nepieciešams šis adrenaļīns."

"Manas olimpiskās spēles vēl nav beigušās, bet man jau ir piekrauts liels vagons ar to, ko nepieciešams uzlabot," uzskata Vasiļjevs. "Esmu guvis man ļoti noderīgu pieredzi. Nevaru sagaidīt, kad varēšu atgriezties mājās un sākt strādāt, lai uzlabotu trūkstošās detaļas."

"Man šķiet, ka šīs nebija manas emocionālākās sacensības karjerā, jo šodien tomēr nebija pilna arēna. Domāju, ka šodien uz sacensībām atnāca daudzi, kuri vispār neko nezina par daiļsidošanu. Tomēr man tas bija emocionāls un piepildīts slidojums, jo man nav tik liela pieredze šādās sacensībās."

Tikmēr, jautāts par sadarbības turpināšanu ar treneri Stefānu Lambjēlu, Vasiļjevs norādīja, ka ļoti gribētu turpināt trenēties Šamperī. "Vēlos iet tālāk un uzvarēt vairāk. Gribu katru dienu pilnveidot sevi gan kā daiļslidotāju, gan kā cilvēku."

Slēpts komentārs: cesinieks777

  +5 [+] [-]

, 2018-02-17 07:54, pirms 6 gadiem
Vēsturisks ieraksts priekš Latvijas OS daiļslidošanā
Tiesnešu brigāde, vīriešu vienslidojumi.

Judge 9_ISU _Agita ABELE

  +4 [+] [-]

, 2018-02-17 08:06, pirms 6 gadiem
Man šķiet, ka šis čalītis nākotnē ļoti daudz sasniegs un galvenokārt pateicoties attieksmei.

  -4 [+] [-]

, 2018-02-17 13:42, pirms 6 gadiem
Izskatās, ka tiesneši vienkārši nav gatavi Denisa daiļslidošanas inovācijām. Kamēr citi plivinās pa nožēlojamiem, niecīgiem četrkāršajiem, Deniss parāda īstenu mīlestību pret ledu, Korejas zemi un sporta veidu, katrā programmā iekļaujot satuvināšanos ar visa šī sporta veida pamatu pamatu, - ledus virsmu. Nevis ar slidu, bet gan ar dzīvu cilvēka ķermeni. Bet tiesneši nesaprot.

  +1 [+] [-]

, 2018-02-17 14:24, pirms 6 gadiem
cloud rakstīja: Vēsturisks ieraksts priekš Latvijas OS daiļslidošanā
Tiesnešu brigāde, vīriešu vienslidojumi.

Judge 9_ISU _Agita ABELE
Konstantins Kostins arī ir olimpiāde starp tehniskajiem delegātiem.