Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Kērlinga titānu cīņā zviedri pieveica kanādiešus

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Kērlinga titānu cīņā zviedri pieveica kanādiešus
Zviedrijas kērlingisti
Foto: Imago/Scanpix

Olimpiskajā kērlinga turnīrā vīriešiem savā starpā tikās abas līdervienības, Kanāda un Zviedrija. Abas nebija piedzīvojušas zaudējumu, šajā duelī uzvaru svinot zviedriem.

Sestās kārtas centrālā spēle viennozīmīgi bija starp turnīra līdervienībām, Kanādu un Zviedriju. Pirmo endu komandas nonullēja, bet otrajā endā zviedri centās nepieļaut vairāk nekā viena punkta gūšanu. Viņi ar pēdējo akmeni nolika sargu, bet kanādieši tāpāt prasmīgi pielika savu akmeni blakus jau mājas centrā vienam esošajam, izvirzoties vadībā ar 2:0. Trešajā endā zviedri cerēja uz divu punktu gūšanu, bet ar pirmspēdējo akmeni no mājas kanādieši izsita abus pretinieku akmeņus. Enda beigās zviedriem nekas cits neatlika kā nullēt endu.

Arī nākamajā endā komandas iztika bez punktiem, savu rēķinu zviedriem atklājot piektajā endā. Kanādieši kontrolēja situāciju tajā, bet tad zviedri izsita visus viņu akmeņus no mājas. Ar pēdējo akmeni Kevins Ko centās izsist abus pretinieku akmeņus no mājas, kas visticamāk ļaut nullēt arī šo endu, bet viens Zviedrijas akmens tomēr palika mājā, zviedriem izlīdzinot rezultātu (2:2).

Sestajā endā zviedriem izdevās pārņemt iniciatīvu mačā. Kanādieši labi salika sargus, bet zviedri lika akmeņus mājā. Tas gan neko daudz nedeva, jo kanādieši labi ielika savu akmeni mājas centrā. Zviedri to uzreiz izsita, bet ar nākamo metienu kanādieši nespēja šo akmeni izsist no mājas centra. Niklas Edins vēl vienu akmeni ielika mājas centrā, kas vēl Kanādai deva iespēju paņemt pat divus punktus. Ko metiens nesasniedza vēlamo, zviedriem nozogot divus punktus (4:2).

Pēc nonullēta septītā enda mača liktenis pilnībā izšķīrās astotajā. Pirms pēdējiem četriem akmeņiem Kanādai mājas centrā bija divi akmeņi, bet Edins tos uzreiz izsita, mājā paliekot diviem Zviedrijas akmeņiem. Kanādieši starp tiem ielika centrā savu, bet zviedri savu pēdējo akmeni pielika vēl priekšā. Kanādiešiem nekas cits neatlika kā riskēt un cerēt uz diviem punktiem endā, bet metiens pa pašu priekšējo akmeni beidzās ar to, ka Zviedrija nozaga punktu, iegūstot trīs punktu pārsvaru (5:2). Devītajā endā zviedri ar pēdējo metienu izsita abus kanādas akmeņus no mājas, kas lika Kanādai atkal nullēt endu. Desmitajā endā vajadzēja cerēt uz laimīgu izglābšanos, bet pirms pēdējo divu akmeņu izspēles tika likts punkts mačam, Zviedrijai kērlinga titānu cīņā uzvarot ar 5:2.

Interesanta spēle risinājās starp Šveices un Norvēģijas izlasēm. Norvēģi dominēja spēles lielāko daļu, pēc astotā enda vēl esot vadībā ar 5:4. Devītajā endā šveicieši prasmīgi izspēlēja sev divus punktus, bet viss izšķīrās 10. endā. Tajā norvēģi vēlējās izraut uzvaru, bet situācija nebija pateicīga. Šveiciešiem mājā atradās divi akmeņi, bet ar sesto akmeni Torgers Nergārds izsita uzreiz trīs pretinieku akmeņus. Tiesa mājā nebija arī neviens norvēģu akmens. Savus pēdējos akmeņus kļūdaini izmeta abas izlases, beigās Šveicei nozogot punktu un svinot uzvar ar 7:5.

Citā spēlē pie pirmās uzvaras tika mājinieki. Dienvidkoreja spēkojās ar Lielbritāniju, ar četriem nozagtiem punktiem satriecot pretiniekus (11:5). Tikmēr Japāna spēja noturēt uzvaru pār Itāliju ar 6:5.

Phjončhanas ziemas olimpiskās spēles, kērlinga turnīrs vīriešiem, 6. kārta

SpēleRezultāts
Kanāda-Zviedrija2:5
Japāna-Itālija6:5
Šveice-Norvēģija10:4
Dienvidkoreja-Lielbritānija11:5

Phjončhanas ziemas olimpiskās spēles, kērlinga turnīrs vīriešiem

VietaKomandaUZ
1.Zviedrija50
2.Kanāda41
3.Šveice32
4.Japāna22
4.ASV22
6.Lielbritānija23
6.Itālija23
8.Dānija13
8.Norvēģija13
10.Dienvdikoreja14