Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Autors: Dīvāna eksperts

Dīvāna eksperts rāda ar pirkstu uz vainīgajiem medaļu neesamībā

Dīvāna eksperts rāda ar pirkstu uz vainīgajiem medaļu neesamībā
Oskars Muižnieks. Foto: AFP/Scanpix

Tie amerikāņi ir neticami neizlēmīgi. Ja reiz sauc spēlētāju uz NHL, tad tak lai dod spēlēt, nevis rīko ekskursiju ar NHL arēnas apskatīšanu un ceļošanu atpakaļ uz AHL. Jau trīs mūsējie pasaukti augšā, bet ne Kivleniekam, ne Bļugeram, ne Balceram spēlēt nedod. Sajūta, ka NHL menedžeri vienojušies nokaitināt Latvijas hokeja līdzjutējus, ja jau tā nepietiktu ar izlases nespēlēšanu olimpiādē. Vēl vairāk par labāko hokejistu nepiedalīšanos četrgades lielākajos mačos, Dīvāna ekspertam grauž medaļu neesamība. Kuru pie tā vainot? Atgāzies savā ērtajā klubkrēslā, Dīvāna eksperts atrod atbildes.

- Phjončhanas olimpiskās spēles pārsniegušas vidus punktu. Tomēr pirms spēlēm iegādātais dzēriens, ko pašaut vaļā pēc pirmās medaļas izcīnīšanas, tā arī palicis neaiztikts. Pēdējo dienu rezultāti ļoti likuši pieaugt uztraukumam, par palikšanu tukšā, jo cerību disciplīnas vairs nav palikušas daudz.

- Rastorgujeva ātrums slēpošanā bija optimāls, bet nekādā veidā nebija spējīgs sašaut mērķus. Pie vainas ūsu audzēšana pēdējā brīdī. Korejas vējš šautuvē kutināja ūsu galus, kas Andrejam bija nepierasta sajūta. Būtu kupls sejas apmatojums visu sezonu, tādas kļūdas izšķirošajos mačos nepieļautu, jo plīvojošās ūsās būtu pierasta prakse.

- Pēc divdesmitnieka Rastorgujevs teica, ka jārunā ar treneriem un servisu trasē, lai saprastu kas nogāja greizi. Esmu gatavs dalīties šajā jautājumā ar savu padomu. Pirmajās divās šautuvēs pieļautās divas kļūdas lika paātrināt ātrumu trasē, kas trešajā šaušanā noveda pie lielāka pulsa un vēl trīs kļūdām. Viss ir vienkārši. Lai pretendētu uz augstām vietām, jāšauj precīzi mērķī. Tad būs medaļas.

- Ja kāds ir pelnījis aplausus pēc starta biatlona trasē, tad tas ir Oskars Muižnieks. Pats saviem spēkiem tika pie tiesībām startēt katra sportista sapnī – olimpiskajās spēlēs. Ne tikai izbaudīja olimpisko spēļu atmosfēru, bet garākajā distancē par 17 vietām apbrauca Rastorgujevu. Kurš tagad ir Latvijas labākais biatlonists? Jebkurā gadījumā respekts Muižniekam, kurš pēc olimpiskā sapņa piepildīšanas gatavs atgriezties ierindas darbā. Olimpisko principu paraugs!

- Zviedrija jau tikusi pie divām medaļām biatlonā un četriem cēlmetāliem slēpošanā. Tas viss tikai tādēļ, ka skandināvi uz sacensībām ņem līdzi savu meteorologu, kurš izpētot vēja ātrumu un sniega īpašības pareizi nosaka nepieciešamās ziedes slēpju pareizai iesmērēšanai. Mums arī jāiet līdzi laikam un jāiekļauj olimpiskajā komandā meteorologs Toms Bricis.

- Svara vērotāji man pārmetīs par neiejūtību pret apaļīgiem cilvēkiem, bet novērojumi liecina par funkcionāru dzīvsvara pieaugumu pēc katras zaudētās olimpisko medaļu cerības. Piektdien apritēs četri gadi kopš pēdējās Latvijas olimpiskās medaļas. Izskatās, ka tikpat ērti kā Dīvāna eksperts apsēdies savā klubkrēslā, savos krēslos nesatricināmi iesēdušies Aldonis, Einārs un Žoržs. Vīri, vai nebūtu laiks uzņemties politisko atbildību par izgāztajiem rezultātiem?

- LTV žurnālisti Phjončhanā Dāvids, Armands un Reinis dara labu darbu, pagādājot man aktuālos sportistu viedokļus uzreiz pēc sacensībām. Arī Anatolijs un Māris apgādājuši ar lieliskiem komentāriem no slēpošanas un ledus trasēm. Taču brīdī, kad translācijā parādās daiļslidotāji, dzīvesbiedre gatava vilkt ar čuguna pannu, jo nespēju atturēties no iesaistīšanās komentētāja arodā. Trīskāršais aksels un nepiegriezts tulups – esmu gatavs izanalizēt katra slidotāja īso un izvēles programmu.

- Deniss Vasiļjevs Korejas spēlēs ir sabotēts. Kā gan savādāk izskaidrosi divus startus un divus kritienus. Tikai un vienīgi slidu asinātāja paviršība maksāja mums augstu vietu olimpiskos spēļu graciozākajā sporta veidā. Būtu daiļslidošanā iespēja ar SMS triecienbalsojumu pacelt atzīmi, aziātu meitenes arēnā nokārtotu Denisam medaļu.

- Nākamajās spēlēs jāizveido Latvijas superduets daiļslidošanā. Saliekot vienā pārī Vasiļjevu kopā ar šoreiz uz Koreju netikušo Angelīnu Kučvaļsku, medaļa mums būs garantēta. Diviem kopā vieglāk cīnīties ar visu pasauli, nevis pūlēties vienatnē.

- Nekas vēl šajās spēlēs nav bijis tik sāpīgi kā latviešu apšmaukšana skeletona trasē. Kāds nelietis sasildījis slidas, cits vai tas pats mums sagrozījis slidu izliekumus, vēl citiem kamanas par smagu, bet korejieši startā pārāk veikli. Ja briti un kanādieši ar nanotehnoloģijām var nepamanāmi apstrādāt slidas, arī mums jāķeras pie nepierādāmiem šmaukšanās paņēmieniem. Piedāvāju griezties pie pagānu šamaņiem, kuri ar burvestību palīdzību turpmāk padarīs mūsu kamanas visātrākās.

- Olimpiskās spēles dārgi izmaksā valsts budžetā, sūtot delegāciju uz tālo Korejas pussalu. Situāciju neuzlabo arī sasniegtie rezultāti. Iespēju sildīt ekonomiku sabojājuši kamaniņu sportisti. Ja pēc Mārtiņa Rubeņa ziedu laikos iegūtajām medaļām visi gribēja iegādāties tieši latviešu ragaviņas, tad kuram gan tagad būs vajadzīgas padsmito vietu kamanas.

- Dīvāna eksperts ir gatavs rādīt ar pirkstu uz neveiksmes nesēju mūsu olimpiskajai delegācijai. Tas bija zināms jau kopš Rio spēlēm. Brīdī, kad Edgars Buļs sāka kāpt uz Štromberga riteņa, mest ar Sirmā šķēpu un lauzties ar Grigorjevu, neviena mūsu olimpiskā cerība nav piepildījusies. Arī pirms Phjončhanas Buļs šļūca ar Dukura skeletonu, brauca Šicu kamanās un ar savām videokamerām traucēja mūsu olimpiskajām cerībām aizvadīt treniņus.

- Phjončanas spēlēm sākot ieiet otrajā pusē daudz vairs iespēju pie medaļas tikt nav palicis. Atliek turēt īkšķus par Latvijas īstākajiem večiem - bobslejistiem. Varbūt pārsteigumu masu startā var sagādāt Silovs. Kas mēs būsim par ziemas sporta lielvalsti, ja no olimpiādes pārbrauksim bez medaļām?

- Ja nu kas, ir vēl viena klusā medaļu cerība. Ja pie cēlmetāliem netiek mūsu delegācijas sportisti, tad visu banku jāliek uz hokeju. Ilggadējais Latvijas hokeja izlases kapteinis Harijs Vītoliņš trenē olimpisko sportistu komandu, kas startē zem olimpiskā karoga. Vismaz ledus hokejā cerības uz medaļu ir pavisam reālas.


, 2018-02-17 19:57, pirms 6 gadiem
Nesaprotu raksta jegu. Martin brauc pa pirmajam vietam 4gadus, lai olimpiade paliktu besa! Neviens jau necereja ka,Rastijs sasaus, sen zinams ka,vinam problemas lielajos macos! Prasit medalas ir slikti? Kops kuriem laikiem!
, 2018-02-17 20:10, pirms 6 gadiem
Celmiņš lohs , ka veido šos rakstus
, 2018-02-17 20:11, pirms 6 gadiem
labs raksts, pēdējā rindkopa, ja domāts kā sarkasms- tad +
, 2018-02-17 20:22, pirms 6 gadiem
Varbūt pa Siguldas trasi uz dīvāna varētu šļūkt
, 2018-02-17 20:35, pirms 6 gadiem
Nu brīžiem tā dīvāna dīvānpir.a komentārus varēja palasīt tiešām ar interesi, bet nu šoreiz tiešām tiek šauts par strīpu... Salīdziniet mūsu valsts iedzīvotāju skaitu, sportistu skaitu attiecīgā sporta veidā, no valsts ieguldīto līdzekļu apjomu, klimata apstākļus uz 1 medaļu citām valstīm un būs skaidra bilde!!!
, 2018-02-17 20:38, pirms 6 gadiem
Dīvāna ekspert,būtu Tu tuvāk,pieceltu Tevi un iedotu''pendeli'',ceru ka saproti, ko tas nozīmē un pa kuru vietu;].
Bet ja nopietni-skumji un bēdīgi,ja nav medaļas.
Žēl Martina.Šais spēlēs viņam zelts varēja tikt tikai uz korejieša neveiksmes.Cīnījās līdz galam,bet atkārtojās Vankuveras scenārijs-Pēdējā brauciena sīko kļūdu gūzma.
Soči ir negodīgas spēles -sākot ar laika ņemšanu un dopingu.
Pārējie savu spēju robežās.
Prieks ka ir vēl jaunie,kuri vēlas trennēties,lai kaut ko sasniegtu.
Mums jābeidz būt greizsirdīgiem uz savējiem specialistiem un jādara Latvijas slavas vārdā.Kanādieši var uzvarēt ar Skrastiņa bobiem,bet mūsu komandai jāpērk Zingeri par baigo naudu,vai'' Eiroseki'',jo no lielas naudas var ko atskaldīt.
Savējais lai taisa par velti? Tā nenotiek.
Un beidzot,lai kādas ir vietas un rezultāti ir patīkami ja startē mūsu sportisti un var viņiem just līdzi.
Ja Dieviņšs gribēs, būs rezultāti,jo arī veiksme ir jāizlūdzas!
, 2018-02-17 20:39, pirms 6 gadiem
Te dažam ar humoru pavājāk, bet tur nu nav Celmiņš vainīgs, bet vecāki!
, 2018-02-17 20:41, pirms 6 gadiem
specha rakstīja: labs raksts, pēdējā rindkopa, ja domāts kā sarkasms- tad +
Nevajadzīgs raksts! Kas tie tādi lēmēji, cik un kur medaļām jābūt? Ir tā, kā ir, un tā tas notiek ne tikai mums. Mums tādu pretendentu, kas varētu kādu medaļu iegūt, faktiski ir tikai bobā un skeletonā, pie veiksmes varbūt kas kamaniņās, un viss. Un kāpēc šie eksperti un nosodītāji nepieļauj citu variantu, jo sportists tāpat ir cilvēks, ne ieprogrammēta mašīna.
, 2018-02-17 20:52, pirms 6 gadiem
Galvenā vaina slēpjas letiņu mīkstumā. Kā lielie sači tā parasti ir vilšanās. Pēdējās OS tas bija lieliski redzams, un šajās tas turpinās.
, 2018-02-17 20:57, pirms 6 gadiem
Kāda valstī situāija un kā dzīvo valdība....
Tas viss atsauas ari uz sportu,attieīgi olimpiādi....
Salidziniet ar Slovēniju,kura ir 3eiz mazāka par Latviju,bet ik viņiem medaļas...
Par Rastorgujevu....lai paklausās slaveno vāieti Grosu,kurš TV teia,ka preīza šaušanair svarīgāka par ātrumu....
Svaigs piemērs jaunā zviedriete....
, 2018-02-17 21:45, pirms 6 gadiem
“Buļs, kurš gan cits... “
Nosūtīt uz Sedas purvu darba pāraudzināšanā.
, 2018-02-18 00:44, pirms 6 gadiem
Normalu autoru praktiski nav, tapec ari katrs saucas eksperts, kada starpiba vai tas ir diivans vai zabaks, galvenais ka esperta noziimiite !
, 2018-02-18 11:02, pirms 6 gadiem
Olimpisko izlasi veido olimpiskā komiteja ar tās prezidentu galvgalī. Pēc Rio jau korumpētā sirmā galva kaut ko nesakarīgu pļurkstēja un visu vainu centās uzgāzt federācijām un pašiem sportistiem, kurus pats lieliski apčakarē un uz mūsu atlētu rēķina bargi papildina savus kontus bankā. Nu redzēsim, kādus tekstus tagad bīdīs prezidentiņš?
, 2018-02-18 11:30, pirms 6 gadiem
serve02 rakstīja: Olimpisko izlasi veido olimpiskā komiteja ar tās prezidentu galvgalī. Pēc Rio jau korumpētā sirmā galva kaut ko nesakarīgu pļurkstēja un visu vainu centās uzgāzt federācijām un pašiem sportistiem, kurus pats lieliski apčakarē un uz mūsu atlētu rēķina bargi papildina savus kontus bankā. Nu redzēsim, kādus tekstus tagad bīdīs prezidentiņš?
Tak mums visi prezidenti tādi! Re pat bankas prezidents izrādās zaglis!
, 2018-02-18 14:39, pirms 6 gadiem
[quote serve02]
Olimpisko izlasi veido olimpiskā komiteja ar tās prezidentu galvgalī. Pēc Rio jau korumpētā sirmā galva kaut ko nesakarīgu pļurkstēja un visu vainu centās uzgāzt federācijām un pašiem sportistiem, kurus pats lieliski apčakarē un uz mūsu atlētu rēķina bargi papildina savus kontus bankā. Nu redzēsim, kādus tekstus tagad bīdīs prezidentiņš?

Šoreiz gan kaut ko pārmest LOKam būtu nevietā: praktiski visi kamaniņnieki, kā arī bobisti un skeletonisti Lovā..., Rastorgujevam viss nodrošināts...pat Zvejniekam kaut ko samaksā...tā ka medaļu neesamība pašu sportistu un treneru ziņā / ceram gan, ka bobos kaut kas atspīdēs.../. Nožēlojami ir tas, ka atsevišķās federācijās vērojama vadītāju impotence talantīgāko sportistu izaugsmei...
Harijs Vītoliņš un Oļegs Znaroks  
Foto: Aleksandrs Viļfs, rsport.ria.ru
12

Vītoliņš: "Esmu pateicīgs par četriem gadiem Krievijas izlasē"

Titulētie treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš februārī aizveda "Olimpiskos atlētus no Krievijas" līdz Phjončhanas spēļu zeltam, taču pēc tam zaudēja savus amatus ne tikai krievu izlasē, bet arī Sanktpēterburgas SKA. Lielajā sarunā ar sport24.ru latvietis atklāj, ka pēc olimpiskā zelta iegušanas darba zaudēšana bija negaidīta, bet tajā pašā laikā ir gandarījums par iespēju tur strādāt un izcīnīt godalgas.
Oskars Melbārdis
Foto: AP/Scanpix
6

Melbārdis: "Šī sezona deva grūdienu nākotnei"

Kaut Phjončhanas olimpiskās spēles tika pavadītas traumas ēnā, divkārtējais olimpiskais medaļnieks Oskars Melbārdis aizvadītajā sezonā saņēmis grūdienu nākotnei, jo pirms veselības problēmām uzrādījis ļoti labus fiziskos rezultātus.
Kobe Braients
Foto: Reuters/Scanpix
34

Kobe Braients un slavenā filma "Icarus" par Krievijas dopinga programmu iegūst Oskarus

Losandželosā notikusi ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas 90. ceremonija. Pie "Oskara" tika arī vairākas ar sportu saistītas filmas – īsmetrāžas filma "Dear Basketball" par leģendārā basketbolista Kobes Braienta karjeru, kā arī dokumentālā filma "Icarus" par dopinga tēmu.