Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Trīs spēles trīs dažādos sporta veidos? Tongas karognesējs vēlas doties arī uz Tokiju

Agris Suveizda

Trīs spēles trīs dažādos sporta veidos? Tongas karognesējs vēlas doties arī uz Tokiju
Pita Taufatofua
Foto: AFP/Scanpix

Slavenais Tongas karognesējs Pita Taufatofua šodien debitēja ziemas olimpiskajās spēlēs, 15 kilometru distancē brīvajā solī ieņemot 114. vietu. Pēc distanču slēpošanas sacensībām viņš medijiem pavēstīja, ka pēc divarpus gadiem vēlas piedalīties arī Tokijas vasaras olimpiskajās spēlēs.

15 kilometru distanci Taufatofua veica 56 minūtēs un 46,1 sekundē, par gandrīz 23 minūtēm zaudējot čempionam Dario Kolonjam. "15 kilometri man nekad nepadodas pārāk labi, jo jau otrajā kilometrā palieku bez elpas."

Divi distanču slēpotāji nefinišēja, bet starp pārējiem 114 dalībniekiem Taufatofua palika trešais no beigām, apsteidzot kolumbieti Sebastjanu Uprimniju un meksikāni Hermanu Madraso. "Es labāk finišēju grupas beigās kopā ar visiem saviem draugiem, nekā viducī viens pats. Cīnījāmies kopā un arī finišējām kopā," sacīja 34 gadus vecais Taufatofua. "Priekšgalā visi cīnījās par to, lai izcīnītu pirmo vietu, bet mēs – par to, lai nepaliktu pēdējie. Es viņus abus labi pazīstu, un vakarā labi pasmiesimies par šīm sacensībām."

Austrālijā dzimušais Tongas sportists olimpiskajās spēlēs debitēja 2016. gadā, kad bija Tongas karognesējs Riodežaneiro vasaras olimpiskajās spēlēs un piedalījās taekvondo sacensībās, kur pirmajā kārtā atzina Irānas sportista Sadžada Mardani pārākumu. Viņa nākamais mērķis 2020. gada Tokijas olimpiskās spēles: "Trīs olimpiskās spēles trīs dažādos sporta veidos – redzēsim, vai tas ir iespējams." Taufatofua piebilda, ka vēlētos piedalīties ūdens sporta veidā.

Izmantotie resursi:
https://www.reuters.com/article/us-...

  +2 [+] [-]

, 2018-02-16 18:17, pirms 6 gadiem
"Vakarā labi pasmiesimies par šīm sacensībām."

Lūk, šo domu latviešu līdzjutējiem ļoti derētu pārņemt no viedā Tongas taurētāja!

     [+] [-]

, 2018-02-16 19:31, pirms 6 gadiem
M rakstīja: "Vakarā labi pasmiesimies par šīm sacensībām."

Lūk, šo domu latviešu līdzjutējiem ļoti derētu pārņemt no viedā Tongas taurētāja!
Latviešu asinīs tās tā nav pieņemts... Esam pierāduši cīnīties, protams, ka mums interese tikai uzvaras un medaļas. Protams, ja būtu sākartota sporta sistēma būtu labāk, bet šis Tongas vīrs atbrauca atpūsties un parādīt pasaulei sevi.