Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

SOK par konfliktēšanu ar apsargu aizsūta mājās savu pārstāvi Pengiliju

Andrejs Siliņš

SOK par konfliktēšanu ar apsargu aizsūta mājās savu pārstāvi Pengiliju
Edams Pengilijs
Foto: AP / Scanpix

LETA--AFP/DPA. Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) piektdien paziņoja, ka mājās no Phjončhanas olimpiskajām spēlēm aizsūtīts viens no organizācijas locekļiem Edams Pengilijs, kurš nekorekti izturējies pret kādu no Olimpiādes apsargiem.

Bijušajam Lielbritānijas skeletonistam Pengilijam pie viesnīcas izcēlies konflikts ar kādu apsargu, SOK loceklim izturoties agresīvi. Pēc tam, kad apsargs apstādinājis Pengiliju un palūdzis uzrādīt akreditāciju, viņš kļuvis dusmīgs, veltot nievājošus izteikumus un draudot drošībniekam. Tāpat tiek ziņots, ka Pengilijs apsargu pagrūdis, tomēr pats SOK loceklis to noliedzis.

SOK atvainojās Phjončhanas olimpisko spēļu orgkomitejai par sava pārstāvja rīcību, paziņojot, ka Pengilijs nekavējoties tiek nosūtīts mājās.

Arī Pengilijs, kurš ir 2009.gada pasaules vicečempions skeletonā, kā arī piedalījies 2006. un 2010.gada olimpiskajās spēlēs, atvainojies apsargam.

Tāpat atvainojies arī Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) prezidents Ivo Feriāni.

"IBSF vēlas atzīmēt, ka brīvprātīgo un apsardzes darbs Phjončhanas olimpiskajās spēlēs ir ļoti svarīgs. Atlēti, amatpersonas un pārējais personāls to novērtē," teikts IBSF paziņojumā.

Par SOK locekli Pengilijs kļuva 2010.gadā, kad tika iebalsots atlētu komisijā, pēc tam strādājot dažādās komisijās, tostarp Phjončhanas olimpisko spēļu rīkošanas koordinācijas komisijā.

Pengilija mandāts SOK locekļa amatā beigsies 25.februārī, jo atlētu komisijā viņš tika ievēlēts uz astoņiem gadiem.

Jāpiebilst, ka pirms četriem gadiem tieši Pengilijs pasniedza medaļas Soču olimpisko spēļu skeletona sacensību godalgu ieguvējiem, tostarp arī sudraba medaļu Martinam Dukuram.

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2018-02-16 13:45, pirms 6 gadiem
Latvijā daudziem ir kļuvis aktuāls jautājums, ko pēc aktīvās karjeras beigām var darīt skeletonists. Lūk atbilde
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja