Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Kanādas un Zviedrijas kērlingisti pēc piecām kārtām bez zaudējumiem

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Kanādas un Zviedrijas kērlingisti pēc piecām kārtām bez zaudējumiem
Zviedrijas skips Niklas Edins
Foto: EPA/Scanpix

Olimpiskajā kērlinga turnīrā vīriešiem aizvadīta ceturtā un piektā kārta. Pie pirmās uzvaras tika Dānija, pārspējot Itāliju, bet savu dominanci turpināja rādīt Zviedrija un Kanāda.

4. kārta

Savu ceturto spēli pēc kārtas aizvadīja Itālija, kas mērojās spēkiem ar vēl neuzvarējušo Dāniju. Dāņi pirmo endu nospēlēja ļoti precīzi, tiekot pie diviem punktiem. Trešajā endā komandas spēlēja ar daudziem akmeņiem mājā, bet ar pirmspēdējo akmeni Amos Mosaners izsita lielāko daļu no tiem. Ar pēdējo akmeni viņš nerealizēja iecerēto, izsitot savu, ne pretinieku akmeni. Dāņi atkal paņēma divus punktus, izvirzoties vadībā ar 4:1. Itāļiem izdevās atgriezties spēlē sestajā endā, kad Rasmus Stjerne nespēja ielikt akmeni mājas centrā, neesot tālu no pat diviem zaudētiem punktiem. Galā viens nozagts punkts un 3:4 uz tablo.

Nākamos divus endus komandas nonullēja, bet devītajā endā Dānija guva izšķirošo pārsvaru. Itāļi līdz pēdējiem četriem akmeņiem izdarīja visu, lai zagtu punktu, bet dāņi vispirms izsita sargus un pēc tam arī pretinieku akmeni no mājas centra. Bija skaidrs, ka dāņi ņems vismaz divus punktus, bet varēja arī trīs. Pēdējā endā itāļiem ļāva gūt tikai punktu, Dānijai gūstot pirmo panākumu ar 6:4.

Citā spēlē norvēģiem pietika ar trīs divu punktu endiem, lai pieveiktu Dienvidkoreju. Mājinieki vēl pēdējā endā centās nozagt punktu un panākt neizšķirtu, bet norvēģiem uz pieredzi izdevās pretiniekus apspēlēt - 7:5. Tikmēr Zviedrija agresīvi sāka maču pret ASV, garantējot uzvaru jau pēc diviem endiem. Jau pirmajā endā zviedri paņēma četrus punktus, bet otrajā nozaga vēl vienu. Spēle beidzās jau pēc astoņiem endiem ar rezultātu 10:4.

5. kārta

Piektās kārtas centrālā spēle bija starp Zviedrijas un Lielbritānijas kērlingistiem. Cik zviedri pirmajā endā viegli paņēma punktu, tik briti divus otrajā, izvirzoties vadībā. Trešajā endā visu izšķīra pēdējā akmens izspēle. Abu komandu akmeņi bija ļoti tuvu līdzās, bet zviedri ar pēdējo akmeni aizķēra sargu. Tuvāk tomēr izrādījās britu akmens, tiem nozogot punktu (3:1). Nākamajos divos endos komandas paņēma pa diviem punktiem, bet sestais bija Zviedrijas ends. Pēc 11 akmeņiem britiem bija pārsvars mājā, bet tad zviedri tos izsita. Pirmspēdējo akmeni nesekmīgi izspēlēja Kails Smits, kas noveda pie zaudētiem trīs punktiem.

Viss vēl nebija zaudēts, bet devītajā endā zviedriem atkal izdevās apspēlēt pretiniekus. Ar pirmspēdējo akmeni zviedriem izdevās saglabāt divus savus akmeņus mājā, kamēr pretiniekiem nebija neviens. Tas neizbēgami beidzās ar diviem punktiem un tikai nelielām britu cerībām izglābties 10. endā. Līdz 12. akmens izspēlei zviedriem mājā bija divi akmeņi, bet tad viens tika izsists. Situācija zviedriem vēl joprojām bija labvēlīgāka nekā britiem, bet pēc 14. akmens izspēles viņi atgriezās cīņā. Bija vēl laba iespēja izraut divus punktus, bet Niklas Edins ar pēdējo akmeni filigrāni izsita abus pretinieku akmeņus no mājas. Ar to arī mačs bija galā, Zviedrijai gūstot panākumu ar 8:6.

Vadību turnīrā saglabāja Kanāda, kas savā ceturtajā mačā spēlēja pret Dienvidkoreju. Nonākuši minimālos iedzinējos, kanādieši trešajā endā pārņēma vadību. Komandas spēlēja ar daudziem akmeņiem mājā, bet Kanādas kērlingisti prasmīgi divreiz izsita pretinieku akmeņus, beigās tiekot pat pie trīs punktiem. Cīņa ritēja līdzīgi līdz septītajam endam, kad kanādieši paņēma vēl divus punktus. Astoto endu korejieši mēģināja nonullēt, bet kļūda pēdējā metienā beidzās ar Kanādas punktu. Uzvara it kā bija teju vai rokā, bet mājinieki nepadevās pat pie nelabvēlīgā 3:7. Nākamajā endā izdevās paņemt divus punktus, bet 10. endā uz brīdi radās iespēja arī uz neizšķirta panākšanu. Kanādieši nospēlēja precīzi, zaudējot punktu, bet uzvarot spēli - 7:6.

Uz uzvaru takas neizdevās palikt Dānijas kērlingistiem, kuri šīs dienas otrajā mačā jau pirmajos četros endos nonāca iedzinējos ar 0:6 un beigās piekāpās ASV ar 5:9. Tikmēr Šveice pēc trīs punktiem pirmajā endā guva vēl trīs atlikušajā mačā, vien 10. endā nosargājot uzvaru pār Japānu (6:5).

Phjončhanas ziemas olimpiskās spēles, kērlinga turnīrs vīriešiem, 4. un 5. kārta

SpēleRezultāts
Itālija-Dānija4:6
Norvēģija-Dienvidkoreja7:5
Zviedrija-ASV10:4
Japāna-Šveice5:6
Zviedrija-Lielbritānija8:6
Dānija-ASV5:9
Kanāda-Dienvidkoreja7:6

Phjončhanas ziemas olimpiskās spēles, kērlinga turnīrs vīriešiem

VietaKomandaUZ
1.Kanāda40
1.Zviedrija40
3.Lielbritānija22
3.Itālija22
3.Šveice22
3.ASV22
7.Japāna12
7.Norvēģija12
9.Dānija13
10.Dienvdikoreja04
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja