Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Dukurs: "Ja būs piedāvājums no dēliem, mēģināšu tehniku pacelt jaunā līmenī"

Dukurs: "Ja būs piedāvājums no dēliem, mēģināšu tehniku pacelt jaunā līmenī"
Dainis Dukurs
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas skeletona izlases treneris Dainis Dukurs pēc sacensību dienas, kurā ārpus medaļnieku saraksta palika Martins un Tomass Dukuri, bet vakarā septīto vietu pēc pirmajiem diviem braucieniem ieņem Lelde Priedulēna, bija necerēti labā noskaņojumā.

„Lelde nobrauca labi, bija labi starti, viņa ir malacis. Viņa vienkārši ir mazliet par vieglu šai trasei. Lielās mammas ar lielo svaru aizskrien labāk,” secina treneris, kurš pēc Lizijas Jarnoldas brauciena, kurā viņa zaudēja līderes godu vācietei, aplaudēja. Kādēļ tā? „Jo visus mazliet izbrīna, ka angļiem sācis tik labi slīdēt, tādēļ treneri vārās. Šoreiz brīnās pat to sportistu treneri, kuru audzēkņi finišēja trešajā desmitā. Bet tāds ir sports un tādi ir rezultāti.”

„Ja runājam par puišiem, tad man prāts bija vēss arī tad, kad viņi nofinišēja. Protams, braucām šurp ar lielākiem mērķiem, gribējām izcīnīt medaļas. Bija pazīmes, ka esam vieni no tiem, kas var par tām cīnīties. Bet uzvarēja un medaļas saņems tie, kuri šodien un šeit bija labākie. Bija jānobrauc labāk, bet tas nesanāca. No otras puses – ceturtā un piektā vieta olimpiādē nav tas sliktākais. Īpašs prieks par Tomasu, kurš pēc ceļgala operācijas vasarā, ir atpakaļ. Gribējās vairāk, bet emocijas norims. Tas ir sports. Bet varu atzīt godīgi, ka centāmies izdarīt visu par 100%, lai būtu pēc iespējas vairāk gatavi gan braukšanas, gan fiziskajā, gan tehnikas ziņā. Kāda kļūda gadījās un šis ir tās rezultāts – ceturtā un piektā vieta.”

Dukurs ir pārliecināts, ka vēl pāragri runāt par iespējamo Martina karjeras beigšanu. „Šobrīd emocijas ir sakāpinātas, bet, kad atlaidīs, aizbrauksim mājās pie ģimenes un bērniem, visu pārdomāsim. Jāiziet pilnas veselības pārbaudes, lai saprastu, kāds ir stāvoklis. Tad varam kaut ko domāt tālāk. Nākamais pasaules čempionāts ir Vistlerā, kas ir sarežģīta trase, bet mums pazīstama. Iespējams, tajā varētu vairāk patrenēties. Bet lēmums tiks pieņemts vēlāk, pēc sezonas.”

Vai pats treneris ir gatavs turpināt darboties skeletonā? Dukurs atgādina, ka aug jaunā maiņa – perspektīvi cilvēki, kam seko Jaunatnes olimpiāde. „Ja mani kāds uzaicinās strādāt, tad palikšu. Bet es neesmu viens, ir labs treneru kolektīvs. Ja arī es beigšu darbu, tad ir spējīgi cilvēki – Mareks [Mezencevs], Miha [Mihails Arhipovs], Gints [Dzērve] un Rodžers [Lodziņš]. Komanda ir spēcīga. Varbūt kāds uztver, ka Dukuri tagad beidz sportot, bet tā nav. Gribas vēl kaut ko izdarīt.”

„Jā, pirms sezonas teicu, ka gribēšu paņemt pauzi. Šāda doma sēž man prātā, jo šie ir bijuši smagi četri gadi. Ir daudz strādāts, principā bez brīvdienām. Nogurums ir. Galvā griežas vienas domas, bet dzīve sakārto citādi. Taču, iespējams, tiešām paņemšu pauzi. Par to vēl padomāšu.”

„Kad pēc finiša piegāju pie Martina, redzēju, ka viņš bija dusmīgs uz sevi,” situāciju pēc ceturtā brauciena vīriešu sacensībās atceras Dukurs. „Viņš jau tur saprata un teica: „Kā gan es varēju pieļaut tādu kļūdu?” Tas bija viņa sliktākais brauciens olimpiskajās spēlēs, ieskaitot desmit treniņbraucienus un četrus braucienus sacensībās. Parunājāmies arī iekštelpas, redzēju, ka iekšā viņam viss vārās. Bet nav ko sev kaisīt pelnus uz galvas. Atbraucām sacensties ar stipriem sportistiem. Tie paši vācieši ir aiz mums. Nekad nebūtu iedomājis, ka būs jācīnās ar Pārsonu, bet vācieši paliks aiz mums.”

„Runājot par Martinu, es zinu, ka viņam vēl tagad iekšā vārās, bet tas pāries. Es zinu, kā tas ir. Jāskatās uz priekšu. Martins šajā sporta viedā ir izdarījis diezgan daudz un atstājis riktīgu pēdas nospiedumu. Tādēļ viņam var arī piedot tādu kļūdu, kāda bija ceturtajā braucienā.”

Martins pēc sacensībām izteicās, ka, lai turpinātu strādāt, ir nepieciešams pāriet jaunā līmenī. Taču, vai tas vispār ir iespējams? „Domāju, ka jā. Varbūt mēs saņēmām šeit lielu pārsteigumu, ieraugot, kā kamanas slīd britiem. Viņi ir tikuši mums mazliet priekšā tieši slieces sagatavošanā un apstrādē. Šī lieta mums ir jāpaceļ jaunā līmenī. Protams, ir jāstrādā arī pie tehnikas, jāmetas iekšā ar svaigām idejām. Jo briti šeit ir jaunā līmenī,” saka Dukurs.

„Azarts ir palicis, bet emocijas pašlaik ir mazliet sakāpinātas. Tādēļ ir labi, ka jau šovakar bija jauni mači, jaunas emocijas un labs rezultāts. Leldei tas tiešām ir ļoti labs rezultāts. Ja būs piedāvājums no dēlu puses, es mēģināšu to pacelt jaunā līmenī.”

„Kā treneris es nepiekrītu koncentrēties tikai olimpiskajām spēlēm un necīnīties par Pasaules kausu. Arī tās ir emocijas, kuras ar laiku nosēdīsies. Tādai taktikai nepiekrītu. Katra Pasaules kausa posma uzvara tiek izcīnīta konkurencē ar šiem pašiem sportistiem. Lai kāds pamēģina atkārtot to, ko Martins ir izdarījis. 50 uzvaras Pasaules kausa posmos un pieci pasaules čempiona tituli. Mums mājās Tomasam un Martinam kopā ir 14 Pasaules kausa globusi. Tās visas ir pozitīvās emocijas. Pēc katras uzvaras skan Latvijas himna. Tas nozīme, ka kaut kas ir izdarīts. Šoreiz nesanāca, neko darīt.”

„Jā, korejietim [Sunbinam Junam] cepuri nost. Viņš loti labi nobrauca, bet... Izbrīna fakts, ka trases lejasdaļā Pārsonam starplaiki bija labāki nekā korejietim, kurš šī ir mājas trase. Tas nozīmē, ka, ja Pārsonam būtu tāds starts, kā korejietim, viņš mājiniekam būtu atvedis pāris sekundes,” piebilst treneris.


Slēpts komentārs: varenais_eksperts
, 2018-02-16 17:35, pirms 6 gadiem
briti šo spēli ir pacēluši jaunā līmenī tehnikas ziņā
, 2018-02-16 17:37, pirms 6 gadiem
padoms ir šāds ,ka nevajag visu labo parādīt konkurentiem PK posmos vai PČ ,bet gan pataupīt uz OS
, 2018-02-16 17:37, pirms 6 gadiem
Nu, mīļie Dukuri, tā arī nedrīkst, ka Jūs pacēlāt LV skeletonu ļoti augstā līmenī, un tagad domājat vai to turpināt attīstīt.
Tagad tikai uz priekšu vel augstākā līmenī. Kaut arī ar citiem braucējiem.
, 2018-02-16 17:43, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: briti šo spēli ir pacēluši jaunā līmenī tehnikas ziņā
Tas ka Bromlijs ir trāpījis šai konkrētai trasei ir nenoliedzams fakts, bet to nekādā gadījumā nevar saukt par pacelšanu nebijušos augstumos.
, 2018-02-16 17:44, pirms 6 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: "„Kā treneris es nepiekrītu koncentrēties tikai olimpiskajām spēlēm un necīnīties par Pasaules kausu"

To var redzet, tapec martins ari paliks bez nevienas zelta medalas OS!
Manuprāt, tas ir varen stulbi 4 gadus domāt TIKAI par olimpiādi. Tad pie velna to OS zeltu. Joprojām uzskatu, ka viņa 5 pasaules čempiona tituli, 8 pasaules kausi - tas ir daudzreiz vērtīgāk par vienu OS zeltu. Vienas sacīkstes - tā ir savā ziņā loterija, bet parādi savas spējas visa gada griezumā, dažādās trasēs - tas arī parāda sportista īsto līmeni.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-02-16 17:51, pirms 6 gadiem
comon88 - ja nezini, nerunā. Briti neko nav pacēluši. Parsonam tika 6.5 miljoni no loterijas atbalsta programmas un ar to pietika, lai varētu samaksāt Bromlijam par viņa slieču noslēpumiem. Beigsies Bromlija laiki britu skeletonā, beigsies arī Parsona uzvaras.
, 2018-02-16 17:51, pirms 6 gadiem
HMB - RIO 2018!!! rakstīja: HMB: Ja buus piedavajums no Lepajas Bomzhiem, apsolos vina riepu izmest shrotaa
, 2018-02-16 17:53, pirms 6 gadiem
KillerLoop rakstīja: Manuprāt, tas ir varen stulbi 4 gadus domāt TIKAI par olimpiādi. Tad pie velna to OS zeltu. Joprojām uzskatu, ka viņa 5 pasaules čempiona tituli, 8 pasaules kausi - tas ir daudzreiz vērtīgāk par vienu OS zeltu. Vienas sacīkstes - tā ir savā ziņā loterija, bet parādi savas spējas visa gada griezumā, dažādās trasēs - tas arī parāda sportista īsto līmeni.
Es domaju vairak ka pusi no saviem PK/PC kausiem Martins butu gatavs tulipat apmainit pret vienu OS Zeltu. Vienu ciklu vai pat tik pus-ciklu vareja noziedot, lai vienas OS izceltu zeltu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-02-16 17:55, pirms 6 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tas ka Bromlijs ir trāpījis šai konkrētai trasei ir nenoliedzams fakts, bet to nekādā gadījumā nevar saukt par pacelšanu nebijušos augstumos.
es biju vairāk domājis par tiem Kombinzoniem britu
, 2018-02-16 17:55, pirms 6 gadiem
Reāli visiem renes sportiem jāsaiet kopā un jāizdomā, ka dabūt slieču apstrādi.
, 2018-02-16 17:56, pirms 6 gadiem
Linky rakstīja: comon88 - ja nezini, nerunā. Briti neko nav pacēluši. Parsonam tika 6.5 miljoni no loterijas atbalsta programmas un ar to pietika, lai varētu samaksāt Bromlijam par viņa slieču noslēpumiem. Beigsies Bromlija laiki britu skeletonā, beigsies arī Parsona uzvaras.
runa par tiem kombinzoniem
, 2018-02-16 17:57, pirms 6 gadiem
Linky rakstīja: comon88 - ja nezini, nerunā. Briti neko nav pacēluši. Parsonam tika 6.5 miljoni no loterijas atbalsta programmas un ar to pietika, lai varētu samaksāt Bromlijam par viņa slieču noslēpumiem. Beigsies Bromlija laiki britu skeletonā, beigsies arī Parsona uzvaras.
un starp citu paši Dukuri šos vārdus pateica ,ka briti jaunā līmeni pārgāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-02-16 18:01, pirms 6 gadiem
Ir jāļauj emocijām rimties. Lai gan nepamet sajūta, ka vēl vienu ciklu var izcelt, ja atradīs slidas. Sirds dziļumos gribētos, lai Dukuri turpina. Lai aiziet ar pjedestālu! Priekā!
, 2018-02-16 18:03, pirms 6 gadiem
OS zeltam ir daudz lielāka nozīme kā neskaitāmies PČ vai EČ zeltiem. Škrobe ja godīgi ka uz gada svarīgāko pasākumu tā noblomēties, tak 4 gadus visi gaidīja, bet te, še tev mēsliņš
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-02-16 18:09, pirms 6 gadiem
Ir kaut kāda jau vīzija, kāda būs OS 2022 trase?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Harijs Vītoliņš un Oļegs Znaroks  
Foto: Aleksandrs Viļfs, rsport.ria.ru
12

Vītoliņš: "Esmu pateicīgs par četriem gadiem Krievijas izlasē"

Titulētie treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš februārī aizveda "Olimpiskos atlētus no Krievijas" līdz Phjončhanas spēļu zeltam, taču pēc tam zaudēja savus amatus ne tikai krievu izlasē, bet arī Sanktpēterburgas SKA. Lielajā sarunā ar sport24.ru latvietis atklāj, ka pēc olimpiskā zelta iegušanas darba zaudēšana bija negaidīta, bet tajā pašā laikā ir gandarījums par iespēju tur strādāt un izcīnīt godalgas.
Oskars Melbārdis
Foto: AP/Scanpix
6

Melbārdis: "Šī sezona deva grūdienu nākotnei"

Kaut Phjončhanas olimpiskās spēles tika pavadītas traumas ēnā, divkārtējais olimpiskais medaļnieks Oskars Melbārdis aizvadītajā sezonā saņēmis grūdienu nākotnei, jo pirms veselības problēmām uzrādījis ļoti labus fiziskos rezultātus.
Kobe Braients
Foto: Reuters/Scanpix
34

Kobe Braients un slavenā filma "Icarus" par Krievijas dopinga programmu iegūst Oskarus

Losandželosā notikusi ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas 90. ceremonija. Pie "Oskara" tika arī vairākas ar sportu saistītas filmas – īsmetrāžas filma "Dear Basketball" par leģendārā basketbolista Kobes Braienta karjeru, kā arī dokumentālā filma "Icarus" par dopinga tēmu.