Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Autors: Konstantīns Fjodorovs

Čehija mēģinās izturēt Kanādas presingu, B grupā cīņas par pirmo vietu

Čehija mēģinās izturēt Kanādas presingu, B grupā cīņas par pirmo vietu
Vincents Praplans (nr. 8) un Čejs Genovejs (nr. 5) sarunājas spēles laikā
Foto: AP/Scanpix

Rītdien, 17. februārī Phjončhanas olimpisko spēļu vīriešu hokeja turnīrā notiks četras spēles. Plkst. 5:10 Kanāda spēlēs pret Čehiju, plkst. 9:40 Dienvidkoreja cīnīsies pret Šveice, bet 14:10 tiks aizvadītas uzreiz divas spēles – OAK pret ASV un Slovēnija pret Slovākiju.

Agri no rīta Kanāda eksaminēs Čehiju. Pirmajā mačā no Eiropas spēlētajiem sastādīta kļavas lapas izlase negaidīti viegli apspēlēja Šveice ar 5:1. Labi nospēlēja Renē Burks un Voiteks Volskis – katrs no viņiem guva divus vārtus. Kanāda spieda gandrīz visu spēli, ātri izvirzoties vadībā ar 2:0, mača gaitā realizējot divus vairākus. Čehija nomocījās pret Dienvidkoreju – lai gan pārsvars metienos bija iespaidīgs 40:18, pēc 60 nospēlētajam minūtēm rezultāts bija tikai 2:1 – korejiešu vārtsargs Mets Daltons aizvadīja vienu no labākajām spēlēm karjerā. Visticamāk, tieši šajā mačā izšķirsies pirmās vietas liktenis A grupā, un droši vien abas komandas gribētu par vienu garantētu brīvdienu vairāk. Ja Čehijai izdosies izturēt starta spiedienu un sekmīgi spēlēt pretuzbrukumos, tad Kanādu būs iespējams uzvarēt, taču savus momentus jārealizē, jo kanādieši kļūdas nepiedos. Mačs sāksies plkst. 5:10, tiešraide Eurosport2.

Grupas pastarīšu cīņā nūjas krustos mājiniece Dienvidkoreja un Šveice. Vienīga Āzijas komanda šajā turnīrā savā debijas spēlē olimpiskajā turnīra atzīstami nocīnījās pret Čehiju, taču lielā mērā zaudējums ar 1:2 ir vārtsarga Meta Daltona nopelns, nekā komandas – vārtu vīrs atvairīja 38 no 40 metieniem. Taču skatītāji tik un tā bija priecīgi, bet apvienotas abu Koreju līdzjutēju grupas atbalstīja komandu visas spēles garumā. Iespējams, ka tieši pilno tribīņu faktors nospēlēja savu lomu, un tas var palīdzēt arī pret Šveice. Tomēr Patrika Fišera trenētiem hokejisti grib tikai un vienīgi uzvarēt, lai varētu revanšēties par kaunpilnu zaudējumu pret Kanādu ar 1:5. Vēl viena zaudējuma gadījumā šveiciešiem astotdaļfinālā būs jāspēlē pret nosacīti stiprāku komandu, tāpēc šī cīņa ir ļoti svarīga ne tikai psiholoģiska, bet arī no turnīra viedokļa. Spēle sāksies plkst. 9:40, tiešraide Eurosport2.

Pēc šīs spēļu dienas būs skaidrs vietu sadalījums B grupā, turklāt, beigu pozīcijas ir atkarīgas no abu cīņu rezultātiem. Vienā spēlē ASV spēkosies ar OAK. Pagaidām amerikāņiem ir problēmas ar rezultativitāti, un katrā no diviem mačiem ir gūti tikai divi vārti. Skaidrs, ka ASV hokejisti jau gatavojas „play-off” cīņām, un viņiem īpaši nav svarīgi, no kura posma sākt. Taču spēle pret krieviem vienmēr ir principiālās, un papildu motivāciju nav jāmeklē. Krievijas olimpisko sportistu izlase ir eiforijā pēc sagrāves pār Slovēniju ar 8:2, arī vairākums tajā mača nostrādāja labi, taču nedrīkst aizmirst, ka Slovēnija un ASV izlase, pat ja tā savākta no Eiropā spēlējošajiem amerikāņiem un dažiem NCAA hokejistiem, ir dažāda līmeņa komandas. Maču pret Slovākiju faktiski uzvarēja Donato – Arcobelo – Terijs, no kuriem divi spēlē koledžu čempionātā. Vai krievu uzbrukums turpinās uguņot arī pret ASV. Atbilde būs meklējama Eurosport2 kanālā sākot no plkst. 14:10.

Gan Slovēnija, gan Slovākija piedzīvoja zaudējumus iepriekšējos mačos, un savstarpējā spēle ir lieliska izdevība katrai no tam. Nosacīti favorīti ir hokejisti no Slovākijas – pat neskatoties uz zaudējumu pret ASV, izskatās, ka Kreigam Remzijam izdevās savākt labu un kaujiniecisku komandu, lai gan tajā spēlē tikai Čehijas un Slovākijas hokejisti, ja neskaita vienu KHL pārstāvi. Slovēnijas rezultāti lielā mēra ir atkarīgi no pirmās maiņas snieguma, it īpaši no Jana Muršaka – no pieciem vienības vārtiem trīs ir šī uzbrucēja kontā. Nav šaubu, ka Slovākijai jau ir izstrādāts plāns, kā jāspēlē pret šo maiņu un katru no tās spēlētajiem, tāpēc Slovēnijai būs grūti. Protams, komanda gribēs pierādīt sev, ka tik liela sagrāve pret OAK (2:8) bija nejaušība, taču diez vai ar to pietiks, lai izcīnītu uzvaru. Ja no tomēr izdodas, un krievi zaudē ASV, tad Slovēnija pacelsies no ceturtās vietas uz otro – arī motivācija, lai maksimāli labi izdarītu savu darbu. Plkst. 14:10 mača tiešraide sāksies Eurosport4 kanālā.

Vīriešu olimpiskais hokeja turnīrs, 17. februāris

LaiksSpēleTiešraide
5:10Kanāda – ČehijaEurosport2
9:40Dienvidkoreja – ŠveiceEurosport2
14:10OAK – ASVEurosport2
14:10Slovēnija – SlovākijaEurosport4

A grupa

VietaKomandaSp.UUPZPZVārtiPunkti
1.Kanāda110005:13
2.Čehija110002:13
3.Dienvidkoreja100011:20
4.Šveice100011:50

B grupa

VietaKomandaSp.UUPZPZVārtiPunkti
1.ASV210104:44
2.Slovākija210014:43
3.OAK2100110:53
4.Slovēnija201015:102

C grupa

VietaKomandaSp.UUPZPZVārtiPunkti
1.Somija2200010:36
2.Zviedrija220005:06
3.Vācija200022:60
4.Norvēģija200021:90

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-02-16 20:51, pirms 6 gadiem
Sarkanais Velns rakstīja: rīt lielais hoķis, par lielu Krieviju, lai mūsu kaimiņiem veicas cīņā pret parazītisko ļaunuma impēriju ASV!
Lai uzvar NATO sabiedrotie
, 2018-02-16 20:52, pirms 6 gadiem
Čehiem neredzu iespējas uzveikt Kanādiešu ""amatierus""
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-02-16 20:57, pirms 6 gadiem
Sarkanais Velns rakstīja: NATO - North Atlantic Terrorist Organization

ja vari ko tādu atbalstīt, tad viss skaidrs ar tevi
North Atlantic Treaty Organization;
, 2018-02-16 21:00, pirms 6 gadiem
Sarkanais Velns rakstīja: rīt lielais hoķis, par lielu Krieviju, lai mūsu kaimiņiem veicas cīņā pret parazītisko ļaunuma impēriju ASV!
Saac ar sevi, idinj, un atsakies no paraziitu izgudrotaa ineta, paarstaaj lietot win, osx, ios u.tml, beidz dzert cola, nekaap iekshaa boeingos u.t.t., u.tml. Un tad saac lietot "kaiminju" importozameshkjonnos intel, amd etc...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-02-16 21:03, pirms 6 gadiem
Sarkanais Velns rakstīja: ISIS jau arī nekaitīgi skan

Islamic State of Iraq and Syria

realitātē tie ir teroristi, tāpat kā NATO

izglītojies puika
PATS TU ESI TERRORISTS , KURŠ IEFILTRĒJIES SC
, 2018-02-16 21:17, pirms 6 gadiem
Kas te par pamuļķiem komentē??? Isis viņam ,Nato...Vienīgie parazīti ir putiniskais kremlis... Savukārt viņu atbalstītāji izraisa vienīgi žēlumu,smīnu,un nesapratni....
, 2018-02-16 23:38, pirms 6 gadiem
Autors kādreiz savu tekstu pārlasa, pirms publicē? Tik daudz kļūdas. Sajūta, ka daži teikumi tulkoti un pa taisno no google translate iemesti
, 2018-02-17 00:46, pirms 6 gadiem
Viņš tak 4orts pa dzīvi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-02-17 08:22, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: Čehiem neredzu iespējas uzveikt Kanādiešu ""amatierus""
...bet čehi pieveica Kanādu, un tā NAV SENSĀCIJA
Harijs Vītoliņš un Oļegs Znaroks  
Foto: Aleksandrs Viļfs, rsport.ria.ru
12

Vītoliņš: "Esmu pateicīgs par četriem gadiem Krievijas izlasē"

Titulētie treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš februārī aizveda "Olimpiskos atlētus no Krievijas" līdz Phjončhanas spēļu zeltam, taču pēc tam zaudēja savus amatus ne tikai krievu izlasē, bet arī Sanktpēterburgas SKA. Lielajā sarunā ar sport24.ru latvietis atklāj, ka pēc olimpiskā zelta iegušanas darba zaudēšana bija negaidīta, bet tajā pašā laikā ir gandarījums par iespēju tur strādāt un izcīnīt godalgas.
Oskars Melbārdis
Foto: AP/Scanpix
6

Melbārdis: "Šī sezona deva grūdienu nākotnei"

Kaut Phjončhanas olimpiskās spēles tika pavadītas traumas ēnā, divkārtējais olimpiskais medaļnieks Oskars Melbārdis aizvadītajā sezonā saņēmis grūdienu nākotnei, jo pirms veselības problēmām uzrādījis ļoti labus fiziskos rezultātus.
Kobe Braients
Foto: Reuters/Scanpix
34

Kobe Braients un slavenā filma "Icarus" par Krievijas dopinga programmu iegūst Oskarus

Losandželosā notikusi ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas 90. ceremonija. Pie "Oskara" tika arī vairākas ar sportu saistītas filmas – īsmetrāžas filma "Dear Basketball" par leģendārā basketbolista Kobes Braienta karjeru, kā arī dokumentālā filma "Icarus" par dopinga tēmu.