Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Noteikti grūtāk izrunājamie olimpisko spēļu sportistu vārdi

Noteikti grūtāk izrunājamie olimpisko spēļu sportistu vārdi
Foto: AFP/Scanpix

Šī gada Ziemas olimpisko spēļu norises vieta – Phjončhana ir mazākais mēles mežģis ziņu diktoriem un sporta spēļu komentētājiem – Dienvidkorejas pilsētas nosaukumu pārspēj daudzu sportistu vārdi un uzvārdi, piņķerīgākie no tiem pat apkopoti īpašā komentētāju “cietāko riekstu” sarakstā. OlyBet izaicināja uz ielas sastaptus cilvēkus izrunāt dažus no šo sportistu vārdiem, apkopojot tos jautrā video.

Iepriekš ziemas olimpiskajās spēlēs ārzemju komentētājiem vissliktāk veicies stāstot par mūsu hokejistiem, kā piemēram, Daugaviņu, Ņiživiju un Pujacu, taču šogad lielāko izaicinājumu varētu radīt biatlonists Rastorgujevs, bobslejisti Ķibermanis un Dreiškens, kā arī kamaniņbraucējs Gudramovičs, kas mums pašiem izrunā nesagādā aizķeršanos.

Pavisam cita aina paveras, kad mums pašiem nākas ķerties pie kāda garāka vācu, francūžu vai kazahu uzvārda. Lai ļautu patrenēties mutei izaicinošāko vārdu izrunāšanā un savā draugu lokā varētu lepoties, brīvi pārrunājot notikumus sieviešu bobslejā, kur startē Ana Vanīvenšūse, stāstītu par Muhameda Kijadarbandsari nobraucienu kalnu slēpošanā un Gregora Šlīerenzauera lēcienu no lielā tramplīna, OlyBet izaicināja nejauši uz ielas sastaptus cilvēkus izrunāt dažus no sportistu vārdiem, kas iekļauti komentētāju “cietāko riekstu” sarakstā.

Tā kā līdz ar Phjončhanas Ziemas olimpisko spēļu startu, ievērojamu ikdienas sarunu daļu gan draugu lokā, gan darba vidē aizņem sporta aktualitāšu pārrunāšana, bet pieminot spilgtākās uzvaras, kuriozākos notikumus un pārsteigumus, nereti sarežģītākais sarunas posms, kas raisa ne vienu vien mulsuma brīdi, ir sportistu vārdu un uzvārdu locīšana. Visbiežāk ar šo problēmu nākas saskarties televīzijas un radio darbiniekiem, kuriem sarežģītās burtu kombinācijas jāizrunā tiešajā ēterā. Par to sociālajos tīklos radīti ne mazums video un attēli, pozitīva veidā pasmejoties par nespēju tikt galā ar izaicinošajām vārdu virknēm.

Par OlyBet

OlyBet tika nodibināts 2010. gada sākumā un tā mērķis ir sniegt aizraujošu un drošu tiešsaistes azartspēļu pieredzi. Neatkarīgi no tā, vai spēlējat spēļu automātus, pokeru vai veicat sporta likmi – visi depozīti, kas veikti caur mūsu platformu ir pasargāti. Mūsu spēles ir godīgas, ko apliecina to sertifikācija Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijā, un mūsu programmnodrošinājums ir garantēti brīvs no vīrusiem.

Papildu informācija:
Telma Gaule


, 2018-02-15 12:37, pirms 6 gadiem
Manai kreisajai ausij patika šis video.
, 2018-02-15 12:44, pirms 6 gadiem
Olybet krapnieku kantoris
, 2018-02-15 13:32, pirms 6 gadiem
Rumānijas kamaniņu divnieka braucējam arī grūti izrunājams vārds un uzvārds - Kosmins Atodirsēj-s.

https://www.pyeongchang2018.com/en/...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Harijs Vītoliņš un Oļegs Znaroks  
Foto: Aleksandrs Viļfs, rsport.ria.ru
12

Vītoliņš: "Esmu pateicīgs par četriem gadiem Krievijas izlasē"

Titulētie treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš februārī aizveda "Olimpiskos atlētus no Krievijas" līdz Phjončhanas spēļu zeltam, taču pēc tam zaudēja savus amatus ne tikai krievu izlasē, bet arī Sanktpēterburgas SKA. Lielajā sarunā ar sport24.ru latvietis atklāj, ka pēc olimpiskā zelta iegušanas darba zaudēšana bija negaidīta, bet tajā pašā laikā ir gandarījums par iespēju tur strādāt un izcīnīt godalgas.
Oskars Melbārdis
Foto: AP/Scanpix
6

Melbārdis: "Šī sezona deva grūdienu nākotnei"

Kaut Phjončhanas olimpiskās spēles tika pavadītas traumas ēnā, divkārtējais olimpiskais medaļnieks Oskars Melbārdis aizvadītajā sezonā saņēmis grūdienu nākotnei, jo pirms veselības problēmām uzrādījis ļoti labus fiziskos rezultātus.
Kobe Braients
Foto: Reuters/Scanpix
34

Kobe Braients un slavenā filma "Icarus" par Krievijas dopinga programmu iegūst Oskarus

Losandželosā notikusi ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas 90. ceremonija. Pie "Oskara" tika arī vairākas ar sportu saistītas filmas – īsmetrāžas filma "Dear Basketball" par leģendārā basketbolista Kobes Braienta karjeru, kā arī dokumentālā filma "Icarus" par dopinga tēmu.