Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Melbārdis: "Šeit vajag arī brutāli pagriezt bobu"

Melbārdis: "Šeit vajag arī brutāli pagriezt bobu"
Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens
Foto: Reuters/Scanpix

LETA. Phjončhanas olimpisko spēļu trasē dažbrīd nepieciešams arī brutāli pagriezt bobu un tāpēc Latvijas bobsleja vadošajam pilotam Oskaram Melbārdim nepieciešams salauzt savus ieradumus, pēc pirmā oficiālā treniņa olimpiskajā trasē atzina latvietis.

Ceturtdien pirmajos treniņos latvieši vēl nestartēja sporta kombinezonos un bija pieticīgi startā, finišā Melbārdim ar stūmēju Daumantu Dreiškenu uzrādot ceturto un septīto rezultātu, bet Ķibermanim ar Matīsu Mikni piekto un desmito. Abos braucienos Melbārdis uzrādīja otros lielākos finiša ātrumus, tomēr arī šeit tāpat kā skeletonā mājinieku sportisti pirmajos treniņos nedevās trasē.

Pēc pirmās treniņu dienas Ķibermanis atteicās runāt ar medijiem, kamēr Melbārdis sniedza plašu komentāru. "Šajā trasē reti braukts un pauze līdz šim bijusi nedaudz par ilgu, tomēr šodien izdevās nobraukt diezgan labi. Protams, šur tur vēl ir kļūdas, bet ir labi. Labi, ka tagad treniņbraucienus aizvadīsim katru dienu un vairs nebūs brīvdienu. No treniņiem varēsim doties uzreiz uz mačiem," stāstīja Melbārdis. "Trase šobrīd ir labāka nekā iepriekš un profili ir foršāki. Varēsim sekmīgi arī salīdzināt slidas."

Uz jautājumu, vai patīk šī trase, Melbārdis vispirms nopūtās un nedaudz padomāja, bet tad pasmējās. "Jāsaka jau taisnība! (smejas) Nē, nē, jāpatīk jebkurai trasei."

"Šeit ir virāžas, kas neatbilst manam stilam. Ja trase būtu uzcelta, piemēram, četrus gadus ātrāk, es varētu to izbraukt veiksmīgāk, bet tagad esmu palicis slinkāks uz kārtīgāku stūrēšanu, bet šeit vajag arī brutāli sagriezt bobu," atklāja pilots. "Tomēr iet uz labo pusi, un cenšos sevi salauzt. Jāmēģina izdarīt viss, ko treneri prasa, bet pamazām tas iet uz labo pusi. Kā jau minēju, šī trase man patīk labāk nekā pērn."

Melbārdis atzina, ka no slaveno devīto virāžu viņam izdevies uzķert jau pērn un arī tagad pirmajos treniņos sanācis labi. "Phjončhanas trasē ledus tagad ir vairāk nekā bija pirms tam. Pēc kamaniņu sacensībām trases profili parasti ir patīkami - maigāki un apaļāki. Pagājušajā gadā gan bija neliels haoss, visu laiku kaut kas drebinājās. Tagad ir labi un manam braukšanas stilam daudz piemērotāk," teica latvietis.

"Pēc gūtās muskuļa traumas man ir veiksmīgi sanācis patrenēties. Nešķita, ka tik veiksmīgi sanāks [izveseļoties], bet visu parādīs sacensības. Fiziski un morāli jūtos tiešām labi. Man ir prieks, ka ir patīkams miers. Domāju, viss būs kārtībā," stāstīja Melbārdis. "Šajās olimpiskajās spēlēs man nelielas ambīcijas ir arī uz divniekiem."

"Bija gaidāms, ka viņi slēpsies un sākumā nebrauks," Melbārdis komentēja situāciju ar Dienvidkorejas ekipāžām. "Pieļauju, ka paši piloti gribētu treniņos piedalīties, bet treneri viņus piebremzē. Tāda ir mana teorija. Mēs droši vien arī izlaistu kādu treniņu, ja Olimpiāde notiktu pie mums. Protams, no viņiem varētu nošpikot līnijas, bet uz olimpiskajām spēlēm nav jau atbraukuši muļķi - bobslejā esam jau vairākus gadus un saprotam, kā trasi "atkost"."

Izmantotie resursi:
LETA


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-02-15 13:08, pirms 6 gadiem
antons_upesdeglis_112850049538399 rakstīja: Bobslejā mums medaļu noteikti nebūs.
Gatavojies izklīst pa krūmiem!
, 2018-02-15 13:10, pirms 6 gadiem
Patīkami, ka boba nometnē viss redzējums manāmi atšķiras no skeletona un kamanām, pozitīvi, optimistiski un arī pret trasi - neesam muļķi, atkodīsim! Veiksmi divniekos, medaļa būs pārsteigums, bet ticam. Četriniekos nu gan būtu bleķos jāiestumj!
, 2018-02-15 14:20, pirms 6 gadiem
Visu cieņu un novēlu vismaz 1 bronzu !
, 2018-02-15 14:43, pirms 6 gadiem
tomssk8 rakstīja: Patīkami, ka boba nometnē viss redzējums manāmi atšķiras no skeletona un kamanām, pozitīvi, optimistiski un arī pret trasi - neesam muļķi, atkodīsim! Veiksmi divniekos, medaļa būs pārsteigums, bet ticam. Četriniekos nu gan būtu bleķos jāiestumj!
Lielais Osis vienmeer ir bijis pozitiivs un tas arii ir vina +
, 2018-02-15 16:15, pirms 6 gadiem
Kut kā šajā olimpiādē visi mūsejie zina kā braukt,kā šaut,kā slidot un t.t...
gudras runas pirms startiem...bet kad kaut kas jādara tad nekā....
vainīgie vēji....
, 2018-02-15 18:01, pirms 6 gadiem
. Protams, no viņiem varētu nošpikot līnijas, bet uz olimpiskajām spēlēm nav jau atbraukuši muļķi - bobslejā esam jau vairākus gadus un saprotam, kā trasi "atkost"."

Labi pateikts.Lai palasa mūsu kamaniņnieku treneri un paši sportisti.
Harijs Vītoliņš un Oļegs Znaroks  
Foto: Aleksandrs Viļfs, rsport.ria.ru
12

Vītoliņš: "Esmu pateicīgs par četriem gadiem Krievijas izlasē"

Titulētie treneri Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš februārī aizveda "Olimpiskos atlētus no Krievijas" līdz Phjončhanas spēļu zeltam, taču pēc tam zaudēja savus amatus ne tikai krievu izlasē, bet arī Sanktpēterburgas SKA. Lielajā sarunā ar sport24.ru latvietis atklāj, ka pēc olimpiskā zelta iegušanas darba zaudēšana bija negaidīta, bet tajā pašā laikā ir gandarījums par iespēju tur strādāt un izcīnīt godalgas.
Oskars Melbārdis
Foto: AP/Scanpix
6

Melbārdis: "Šī sezona deva grūdienu nākotnei"

Kaut Phjončhanas olimpiskās spēles tika pavadītas traumas ēnā, divkārtējais olimpiskais medaļnieks Oskars Melbārdis aizvadītajā sezonā saņēmis grūdienu nākotnei, jo pirms veselības problēmām uzrādījis ļoti labus fiziskos rezultātus.
Kobe Braients
Foto: Reuters/Scanpix
34

Kobe Braients un slavenā filma "Icarus" par Krievijas dopinga programmu iegūst Oskarus

Losandželosā notikusi ASV Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas 90. ceremonija. Pie "Oskara" tika arī vairākas ar sportu saistītas filmas – īsmetrāžas filma "Dear Basketball" par leģendārā basketbolista Kobes Braienta karjeru, kā arī dokumentālā filma "Icarus" par dopinga tēmu.