Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Gasūna ar otrā brauciena palīdzību uzkāpj līdz 43. vietai, zelts tiek Šifrinai

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Gasūna ar otrā brauciena palīdzību uzkāpj līdz 43. vietai, zelts tiek Šifrinai
Lelde Gasūna
Foto: AFP/Scanpix

Phjončhanas olimpisko spēļu milzu slaloma sacensībās Latvijas kalnu slēpotāja Lelde Gasūna otrajā braucienā savu rezultātu uzlaboja par vairāk nekā trim sekundēm un ieņēma 43. vietu. Zeltu izcīnīja amerikāniete Mikaela Šifrina.

Pirmā brauciena ievadā Lelde Gasūna bija piesardzīga, bet trases turpinājumā latviete pamazām kāpa uz augšu, paceļoties līdz 47. vietai. Savukārt otrais starts izdevās labāks, un temps tika noturēts arī trases turpinājumā – salīdzinot ar pirmo braucienu, savu rezultātu Gasūna uzlaboja par 3,35 sekundēm. Tas ļāva kopvērtējumā pacelties līdz 43. vietai. 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs kalnu slēpotāja milzu slaloma finišu nesasniedza, izstājoties pirmā brauciena laikā.

Zeltu izcīnīja amerikāniete Mikaela Šifrina, kura pirms četriem gadiem Sočos ierindojās piektajā vietā. 22 gadus vecajai sportistei tas bija otrais olimpiskais tituls karjerā, jo viņa ir pašreizējā čempione slalomā. Slaloms ir Šifrinas kroņa disciplīna, jo viņa trīs reizes pēc kārtas uzvarējusi pasaules čempionātā un piecās no sešām sezonām bijusi labākā Pasaules kausa kopvērtējumā. Tādējādi Šifrinai būs labas iespējas izcīnīt vēl vienu zeltu.

Šifrina triumfēja, pateicoties stabilitātei, jo pirmajā braucienā viņa ieņēma otro vietu, kamēr otrajā braucienā ierindojās ceturtajā pozīcijā. Tomēr summā ar to pietika uzvarai. Pirmajā braucienā labāko rezultātu sasniedza itāliete Manuela Moelga, taču viņa netika galā ar spiedienu, turpinājumā kļūdoties un noslīdot līdz astotajai pozīcijai.

0,39 sekundes no čempiones atpalika un sudraba goldalgu izcīnīja Ragnhilda Muvinkela, tādējādi Norvēģija pāris stundu laikā tika pie trim medaļām kalnu slēpošanā. 2017. gada pasaules čempionātā Muvinkela ierindojās tikai 18. vietā, bet Sočos viņa otrajā braucienā piedzīvoja kritienu un nesasniedza finišu. Pirms četriem gadiem milzu slalomā triumfēja slovēniete Tīna Maze, kura gadu vēlāk pieņēma lēmumu par karjeras beigām.

Finišu sasniedza 60 kalnu slēpotājas. Septiņas izstājās otrā brauciena laikā, vēl 11 finišu nesasniedza pirmajā braucienā, bet viena tika diskvalificēta par vārtu izlaišanu. Pārsteidzošu neveiksmi piedzīvoja arī šveiciete Lara Guta, kura pirmā brauciena laikā piedzīvoja kritienu, ietriecoties operatoru un fotogrāfu pūlī. Tomēr Gutas galvenā disciplīna ir nobrauciens, kurā viņa pirms četriem gadiem ieguva olimpisko bronzu.

Milzu slaloms

VSportisteValstsLaiks
1.M. ŠifrinaASV2:20.02
2.R. MuvinkelaNorvēģija+0.39
3.F. BrinjoneItālija+0.46
4.V. RebensburgaVācija+0.58
5.M. BasinoItālija+0.67
6.F. HansdoteraZviedrija+1.03
43.L. GasūnaLatvija+13.93

Kalnu slēpošanas programma olimpiskajās spēlēs Phjončhanā

DatumsSākumsDisciplīnaČempions/-e
13.02.4:30/8:00Alpu kombinācija vīriešiemM. Hiršers (Austrija)
15.02.4:30Nobrauciens vīriešiemA. L. Svindāls (Norvēģija)
15.02.3:00/6:45Milzu slaloms dāmāmM. Šifrina (ASV)
16.02.4:00Supergigants vīriešiem
16.02.6:15/6:45Slaloms dāmām
17.02.4:00Supergigants sievietēm
18.02.3:15/6:45Milzu slaloms vīriešiem
21.02.4:00Nobrauciens sievietēm
22.02.4:15/6:45Slaloms vīriešiem
23.02.4:00/7:30Alpu kombinācija sievietēm

Medaļu kopvērtējums kalnu slēpošanā

VValstsZSBKopā
1.Norvēģija1203
2.Austrija1001
ASV1001
4.Francija0112
5.Šveice0011
Itālija0011

  +1 [+] [-]

, 2018-02-15 10:05, pirms 6 gadiem
Apsveicu Mikaelu Šifrinu ar pirmo zeltu! Gaidu nākamās uzvaras! Bode Millers viņai prognozēja 5 zelta medaļas, nekas nereāls tas nav, lai gan Lindseja Vona, protams, domā savādāk! Sacensību lielais pārsteigums, ka Rebensburga un Vorli palika bez medaļām. Īpaši jau francūzietei vieta ārpus sešinieka ir izgāšanās. Muvinkelas un Brinjones panākumi ir likumsakarīgi, abas šogad kļuvušas par stabilām braucējām un līdzīgi Šifrinai palikušas ļoti daudzpusīgas (vienīgi slalomā atpaliek, tur Šifrinas galvenās konkunrentes būs Vlhova, Holdenere un Hansdotira). Raksta autors stāsta, ka pārsteigums ir Gutas izstāšanās. Nepiekritīšu. Pēc traumas viņai milzu slaloma nav neviena sakarīga rezultāta un pie favorītēm viņa netika pieskaitīta. Viņas galvenā cerība Olimpiskās spēlēs drīzāk ir supergigants nevis nobrauciens. Prieks arī par Svindāla un Jansruda dubultuzvaru Norvēģijai vīriešu nobraucienā.

     [+] [-]

, 2018-02-15 10:52, pirms 6 gadiem
ak68 rakstīja: Apsveicu Mikaelu Šifrinu ar pirmo zeltu! Gaidu nākamās uzvaras! Bode Millers viņai prognozēja 5 zelta medaļas, nekas nereāls tas nav, lai gan Lindseja Vona, protams, domā savādāk! Sacensību lielais pārsteigums, ka Rebensburga un Vorli palika bez medaļām. Īpaši jau francūzietei vieta ārpus sešinieka ir izgāšanās. Muvinkelas un Brinjones panākumi ir likumsakarīgi, abas šogad kļuvušas par stabilām braucējām un līdzīgi Šifrinai palikušas ļoti daudzpusīgas (vienīgi slalomā atpaliek, tur Šifrinas galvenās konkunrentes būs Vlhova, Holdenere un Hansdotira). Raksta autors stāsta, ka pārsteigums ir Gutas izstāšanās. Nepiekritīšu. Pēc traumas viņai milzu slaloma nav neviena sakarīga rezultāta un pie favorītēm viņa netika pieskaitīta. Viņas galvenā cerība Olimpiskās spēlēs drīzāk ir supergigants nevis nobrauciens. Prieks arī par Svindāla un Jansruda dubultuzvaru Norvēģijai vīriešu nobraucienā.
+1
izņemot prieku par Svindālu un jansrūdu
Par Vonu var piekrist, neticu, ka Godžia izkodīs visas nianses ar sniegu. Kautgan abos ātrajos var būt pārsteigumi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja